Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Samalla voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki(a)mib.fi.

Yhteys:
helsinki(a)mib.fi
040 707 5543 / Janni Pääkkönen, paikallisvastaava
050 381 4870 / Nina Karhula, paikallisvastaava

Haluaisitko toimia MiB aktiivina?

Oletko kiinnostunut suunnittelemaan ja toteuttamaan MiBin toimintaa ja tapahtumia? Tai onko sinulla näkemystä siitä, miten työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen olisi helpompaa? Tule mukaan innostavaan ja inspiroivaan MiBin vapaaehtoisten porukkaan!

Tällä hetkellä haemme Helsingin paikallisjaostoon vapaaehtoisrooleihin tapahtumajärjestäjiä, paikallisvastaavia, Lyyti-vastaavia, jäsenasiavastaavaa, mingle-vastaavia, tilavastaavia sekä yrityssuhdevastaavaa. Kuvaukset rooleista löydät Facebookin ryhmästä Mothers in Business Helsinki. Toimitathan lyhyen vapaamuotoisen hakemuksen itsestäsi Helsinki(a)mib.fi 09.05.2018 mennessä.

“MiB on aivan huikea yhdistys, johon on ilo kuulua. Aktiivina olen saanut jo lyhyessä ajassa vahvan fiiliksen siitä, että olen tärkeä osa jotain itselleni ja yhteiskunnalle merkityksellistä toimintaa.”

Tulevat tapahtumat Helsingissä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

3.5. MiB Recruiting Coffee aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan sekä toteuttamaan tulevaa toimintaa aktiivinaistemme mukana? Helsingin paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa ja tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, sillä innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Tällä hetkellä haemme Helsingin paikallisjaostoon tapahtumajärjestäjiä, paikallisvastaavia, Lyyti-vastaavia, jäsenasiavastaavaa, mingle-vastaavia sekä tilavastaavia. Lisätietoja vastuurooleista Facebookin ryhmästä Mothers in Business Helsinki (hakusanat #rekrytointi #mibaktiivi #vastuurooli).

Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä. Lapset erittäin tervetulleita!

Aika: To 3.5. klo 10–11
Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton, kahvit omakustanteiset
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman kutsu Facebookissa (ei vaadi pakollista ilmoittautumista).

5.5. MiB extra: CV-profiilivalokuvaus

Suuren suosion saanut CV-profiilikuvaus MiB-äideille järjestetään jo kuudennen kerran toukokuisena lauantaina. Meillä on jälleen mahdollisuus päästä Susanna Hynysen studiolle.

Tapahtumaan mahtuu 20 äitiä lapsineen. Jokaiselle osallistujalle on varattu 15 min kuvausaikaa. Kuva maksaa 40 euroa (sis. värillisen ja mustavalkoisen kuvan) ja se maksetaan Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä. Lisäkuvia voi tilata kuvaajalta hintaan 20 euroa (sis. värillisen ja mustavalkoisen kuvan).
Kuvat otetaan valkoista taustaa varten, joten valkoista vaatetusta kannattaa välttää. Mukaan kannattaa ottaa puuteri ja hiuslakka. Paikan päälle voi ottaa myös muutaman asuvalinnan mikäli on epävarma mikä kuvassa toimii. Valitse siis Lyytin kautta itsellesi sopiva kuvausaika ja saavu hyvissä ajoin siihen. Tilaisuuteen saa ottaa lapsen mukaan. Kuvat toimitetaan 2 viikon sisällä kuvauksesta.

Valokuvaaja Susanna Hynysen työnäytteisiin ja kotisivuihin voi tutustua osoitteessa www.susannahynynen.fi.
Studio sijaitsee takimmaisen rakennuksen toisessa kerroksessa, johon on kulku rakennuksen pääovesta. Etummaisessa rakennuksessa toimii tanssikoulu Tanssila, siitä tiedät olevasi oikeassa osoitteessa. Pysäköidä voit kadun varteen.

Olethan ajoissa paikalla ja huomioit, että valokuvaaja ei ehdi tulemaan sinua vastaan kuvauspäivänä. Mikäli myöhästyt, kuvausajankohta ei jousta. Ole siis paikalla hyvissä ajoin, jotta kuvat ehditään ottaa.

Lisätietoja: Puh. +358 400 472 442 ja info@susannahynynen.fi (valokuvaaja Susanna Hynynen)
ja puh. +358 50 304 0243 ja elina.jolma@gmail.com (MiB yhteyshenkilö Elina Jolma)
Aika: Lauantai 5.5.2018 klo 10.00–16.00
Paikka: Helsinki
Hinta: Hinta 40 euroa + Lyytin transaktiokulut. Hinta kattaa yhden käsitellyn kuvan värillisenä ja mustavalkoisena. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa lisäkuvia hintaan 20 euroa per kuva (lisäkuvan saa värillisenä ja mustavalkoisena). Kyseessä on CV-profiilikuvaus, samaan aikaan ei voi ottaa esim. perhekuvia.
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 27.4. klo 10.

 

Maksua ei palauteta mikäli jäsen peruu osallistumisensa. Paikan saa kuitenkin luovuttaa eteenpäin mikäli itse estyy osallistumasta.

7.5. MiB Morning Club: Markkinointi & uuden brändin rakentaminen muotialalla (case Hálo)

Mitä markkinoinnissa tulee ottaa huomioon, kun ryhdytään työstämään täysin uutta brändiä muotialalla? Miten Hálo onnistui saamaan mallistolleen näkyvyyttä niin nopeasti? Tule kuulemaan vastaukset mm. näihin kysymyksiin sekä Hálon tarina perustajien Marta Valtovirran ja Jukka Puljujärven sanoin. Tapahtuman yhteydessä voi myös tutustua Hálon upeaan mallistoon sekä tehdä ostoksia paikan päällä.

Aika: Maanantai 7.5. klo 10-12

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 30.4. klo 10.

8.5. MiB After work: Äitien aivot, multitasking ja oman rajallisuuden sietäminen

Multitaskauksen koetaan olevan yksi äitiydestä kunnialla selviämisen olennaisimpia taitoja. Moni uskoo, että mitä taitavampi multitaskaaja on, sitä enemmän saa aikaiseksi. Aivojemme kapasiteetti on kuitenkin rajallinen ja paneutuminen useampiin asioihin yhtä aikaa ei onnistu. Miten vaikuttaa omien aivojen kuormittumiseen, toimintakuntoon ja sietää omaa rajallisuuttaan?

Nina Uusitalo on vuorovaikutukseen erikoistunut neuropsykologian erikoispsykologi, kouluttaja, työnohjaaja ja valmentaja. Nina on myös toinen Aivotaidot -kirjan kirjoittajista ja Aivotaidot Oy:n perustajista. www.aivotaidot.fi

Aika: Tiistai 8.5. klo 17.15-19.15

Paikka: Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 1.5. klo 10.

9.5. MiB mingle: Henkilöanalyysi toimivan työyhteisön apuna (DISC)

Entä jos kollegasi ei olekaan tietoisesti hankala, vaan hahmottaa asiat eri tavalla kuin sinä? Tällä kertaa minglessä keskustelemme henkilöanalyysin tuomista mahdollisuuksista ymmärtää toisiamme paremmin. Miten eri tyyppiset organisaatiot  voisivat hyödyntää erilaisia henkilöanalyysityökaluja matkalla kohti toimivaa ja hyvinvoivaa työyhteisöä? Käytämme esimerkkinä DISC-analyysia, ja sen neljää eri ihmistyyppiä. Jokaisella tyypillä on heikkoutensa ja vahvuutensa, ja kotona saatamme edustaa eri tyyppiä kuin työpaikalla. Tule mukaan keskustelemaan lisää aiheesta, ja ehkä oivallat itsestäsi ja läheisistäsi uusia puolia!

Huom: aiheeseen perehdytään yhdessä keskustellen ja esimerkkien kautta. Alustajat eivät ole sertifioituja DISC-analyysin tekijöitä.

Aika: Keskiviikko 9.5. klo 16.30–18.00

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/810329605824532/

14.5. MiB goes Solutive: Advanced and Visual Data Analytics

Data on uusi öljy, mutta miten ei-tekninen bisnesasiantuntija voi sitä jalostaa ilman, että lopputuloksena on tahmea ja haiseva datakatastrofi?

Solutiven data-asiantuntijat Elina Vihriälä ja Jaakko Wanhalinna tutustuttavat mibiläiset modernin bisnesanalytiikan mahdollisuuksiin ja kärkiteknologioihin. Tilaisuudessa keskustelemme datasta, datalähteistä, datamalleista ja dataprosesseista bisnesnäkökulmasta katsottuna eli ymmärrettävästi, käyttäjälähtöisesti ja käytännön hyödyt edellä.

Illan aikana tulevat tutuksi Tableau ja Alteryx -ohjelmistot, joilla kuka tahansa voi hakea, käsitellä ja yhdistellä dataa mistä tahansa, ja luoda siitä näyttävää visuaalista analytiikkaa ja interaktiivisia raportteja, ilman minkäänlaista koodausosaamista. Molemmista ohjelmistoista on saatavilla maksuttomat kokeilulisenssit, joten uuden osaamisen ei tarvitse jäädä vain teoriatasolle.

https://www.solutive.fi/tableau/

https://www.solutive.fi/alteryx/

Aika: Maanantai 14.5.2018 klo 17-19

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen sekä 7 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 7.5.2017 klo 10.

17.5. MiB goes Hoivanet: Päivähoitoklinikka

Mietityttääkö lapsen päivähoidon aloitus? Eipä hätää – me autamme!

Järjestämme yhdessä yhteistyökumppanimme Hoivanetin kanssa päivähoitoklinikan, jossa Hoivanetin asiantuntijat vastaavat mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin päivähoitoa koskien. Tilaisuus alkaa alustuksella aiheeseen, jonka jälkeen osallistujat jakautuvat 4 interaktiiviseen pisteeseen. Jokaisella pisteellä on oma teemansa: päivähoidon tuet, päivähoidon eri muodot, päivähoitopaikan haku ja varhaiskasvatus päivähoidossa. Osallistujat käyvät läpi kaikki neljä pistettä tilaisuuden aikana.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan päivähoitoon liittyvistä teemoista asiantuntijoiden kanssa!

Aika: Torstaina 17.5. klo 10–12

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 10.5. klo 10.

17.5. MiB After work: Put the ”I” in drive! – Miten tunnistaa omat motivaation lähteet?

Emme välttämättä tiedä, mitkä olosuhteet, tehtävät ja aktiviteetit työssämme ja arjessamme ovat energisoivia. Kun saamme oivalluksia siitä, mitkä asiat toimivat meille motivaation lähteinä, pystymme aktiivisesti johtamaan itseämme niin, että motivaation taso pysyy korkealla.

Tilaisuuden emännöivä Minjon on motivaatiorekrytointiin erikoistunut yritys. Minjonin näkökulmasta motivoitunut henkilö tunnistaa itsensä omasta arjestaan ja osaa myös toimia tavalla, joka ylläpitää vahvaa motivaation tunnetta. Minjon auttaa yksilöitä ja tiimejä ymmärtämään omaa motivaatiotaan sekä antaa työkaluja oman motivaation johtamiseen. Illan teemana toimiikin motivaatio ja erityisesti omien motivaation lähteiden tunnistaminen.

Illan workshop auttaa osallistujia hahmottamaan, mitkä olosuhteet, tehtävät ja aktiviteetit ovat omiaan viemään energiaa ja mitkä taas tuomaan lisää energiaa omaan arkeen. Tavoitteena on saada osallistujille käytännönläheistä ymmärrystä motivaatiosta, auttaa omien energianlähteiden ja energiavarkaiden tunnistamisessa sekä saada työkaluja itsensä johtamiseen motivaation näkökulmasta. Osallistujat voivat hyödyntää illan aikana oppimaansa niin työelämässä kuin muilla elämän osa-alueilla. Tilaisuudessa kuullaan myös Minjonin perustajien henkilökohtaiset uratarinat – mistä kaikki alkoi ja mitä̈ on ehtinyt tapahtua matkan varrella.

Aika: Torstai 17.5. klo 17.00–19.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 10.5. klo 10.

22.5. MiB Goes Sitra – mikä ihmeen tulevaisuustalo?

Suomen itsenäisyydenjuhlarahasto Sitra kuvaa itseään tulevaisuustaloksi, jonka tavoitteena on reilu ja kestävä tulevaisuus sekä hyvä elämä, jota eletään maapallon kantokyvyn rajoissa. Sitrassa on paneuduttu kestävän arjen problematiikkaan ja Sitra tekee töitä yhdessä suomalaisten kanssa sen eteen, että meille olisi tarjolla ensimmäisinä maailmassa keinoja tähän uudenlaiseen kestävään arkeen – arkeen, jonka ei pidä olla vaikeaa, vaan innostavaa ja mukavaa, omannäköistä hyvää elämää.

Meistä MiBiläisistä jokainen kasvattaa tulevaisuuden tekijöitä, jotka aikanaan joutuvat miettimään myös omia valintojaan ja sitä mitä perinnöksi jälkipolvilleen jättävät. Vierailullamme Sitrassa kuulemme itse tulevaisuustalon ennusteita lähivuosille ja niitä kehityskulkuja, jotka tulevat vaikuttamaan meidän ja lastemme elämiin. Tarkoitus on myös kuulla mitä on kestävä arki ja miten jokainen meistä voi siihen vaikuttaa.

Tule siis kuulemaan kuinka sinä voit olla resurssiviisas kansalainen ja tule saamaan neuvoja miten tehdä kestäviä valintoja omassa elämässä sekä kuinka kehittää kilpailukykyisiä kestävän arjen tuotteita ja palveluita omalla työpaikalla.

Aika: Tiistai 22.5. klo 9-11

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.5. klo 10.

To 24.5. MiB Afternoon club: Työelämän ilmaisutaidot

Työelämässä hyvät ilmaisutaidot ovat valttia. On uskallettava ja osattava mm. johtaa, neuvotella, luennoida, myydä, esitellä, visioida, kouluttaa, konsultoida, antaa lausuntoja, perustella, olla huomion keskipisteenä ja kommunikoida erilaisten ja eri alojen ihmisten kanssa.

Mira Vornen johdolla käsittelemme iltapäivän aikana työelämän ilmaisutaitoja. Toiveiden perusteella painotamme esim. henkilöjohtamisen, jännityksen hallitsemisen tai työilmapiirin parantamisen kysymyksiä. Toiveita voit antaa tapahtumassa tai laittaa etukäteen sähköpostiosoitteella: mira(a)miravorne.fi. Miran mielestä ilmaisutaidoilla on keskeinen merkitys työssä menestymiselle, työhyvinvoinnille ja motivaatiolle!

Käy tutustumassa Miraan osoitteessa: www.miravorne.fi

Aika: Torstai 24.5. klo 13-14.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 17.5. klo 10.

25.5. MiB Morning Club: Rohkeus, röyhkeys ja uskallus olla oma itsensä (puhujana Jani Toivola)

Miten voin olla rehellinen omille tunteilleni? Miten uskallan olla oma itseni? Mihin haluan omassa vanhemmuudessa pyrkiä? Uskallanko toteuttaa itseni näköistä vanhemmuutta vai haenko muilta hyväksyntää?

Jani Toivola on nelivuotiaan tyttärensä ylpeä ja onnellinen isä. Hänet tunnetaan myös näyttelijänä, juontajana ja Vihreiden toisen kauden kansanedustajana. Tule kuulemaan Janin mietteitä työn ja perheen yhteensovittamisesta, ja miten tämän aiheen ympärille syntyi hänen uusin kirjansa.

Aika: Perjantai 25.5. klo 9-11

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä lapsineen sekä 45 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 18.5. klo 10.

29.5. MiB goes Smash

Mitä mahdollisuuksia urheiluteknologia antaa nykyihmisen arkeen ja mitä sen avulla voidaan saavuttaa? Mitä erilaisia bisnesmahdollisuuksia uudet sovellukset antavat?

Slushin rinnakkaistapahtumaksi syntynyt urheiluteknologiatapahtuma Smash on kasvanut viime vuosina suureksi kansainväliseksi tapahtumaksi ja levinnyt ympäri maailmaa. Smashin toimitusjohtaja Miikka Neuvonen kertoo Smashin nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä siitä, mitä vanhemmuus on antanut jo ennestään aktiivisen ja monipuolisen työuran tehneen urheiluvaikuttajan uralle.

Aika: Tiistai 29.5. klo 10-12

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.5. klo 10.

30.5. MiB mingle: Toukokuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/183392388968650/

1.6. MiB goes Myyntikapina (puhujana Mika Rubanovitsch) (stream)

Suomen johtava myyntivalmentaja ja menestynein myyntikirjailija Mika D. Rubanovitsch, KTM, kertoo mibiläisille, miten siilot murtuvat ja kaikki myyvät! Tilaisuudessa saat vastauksia moniin nykyaikaisia myyjiä askarruttaviin kysymyksiin ajankohtaisesti ja rubamaisella otteella. Myynti koskettaa meitä kaikkia, siksi suosittelemme tilaisuutta lämpimästi kaikille mibiläisille – tästä tilaisuudesta jokainen saa lisäpotkua työroolista riippumatta!

Mika on valmentanut Suomen suurimpia ja tunnetuimpia yrityksiä parempaan myyntitoimintaan. Uusi myyntiä käsittelevä teos “Myyntikapina” on julkaistu keväällä 2018.

Aika: Perjantai 1.6. klo 9-11

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 80 äitiä lapsineen sekä 120 äitiä, jotka saapuvat yksin. Tapahtuma tullaan myös streamaamaan, joten tervetuloa linjoille!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.5. klo 10.

 

Menneet tapahtumat