Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Samalla voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki@mib.fi.

Yhteys:
helsinki@mib.fi
040 707 5543 / Janni Pääkkönen, paikallisvastaava
050 381 4870 / Nina Karhula, paikallisvastaava

 

Tulevat tapahtumat Helsingissä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

8.1. MiB Morning club: Hommat haltuun impron keinoin -työpaja

Improagentit Paula Laitio ja Tinja Virtala perehdyttävät meidät improvisaation perusteisiin ja niiden soveltamiseen arjen ja työelämän haasteissa. Työpajassa kehität vuorovaikutustaitojasi, saat uusia näkökulmia ongelmatilanteiden ratkaisemiseen ja pidät hauskaa helppojen improharjotteiden parissa. Työpajaan osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista.

Työpaja rakentuu teoriaosuudesta ja teoriaa tukevista käytännön improvisaatioharjoituksista. Lopuksi sovellamme oppimaamme osallistujien toiveista kumpuaviin tosielämän tilanteisiin. MiBille suunnatussa työpajassa keskitymme erityisesti kehittämään tulevaisuuden työelämässä tarvittavia taitoja: luovuutta, toimivaa kommunikaatiota, sopeutumista muutokseen ja tunneälyä. Ratkottavat haasteet voivat liittyä myös esimerkiksi perhearjen pyörittämiseen ja uran sekä äitiyden yhdistämiseen.

Tervetuloa aloittamaan uusi vuosi oppimalla uutta itsestäsi ja muokkaamalla pinttyneitä toimintatapojasi!

Aika: Maanantai 8.1. 

Paikka: Leppävaara, Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostit
se maanantaina 1.1. klo 10.

9.1. MiB Morning club: Ammatillisen blogin perustaminen ja henkilöbrändäys

Oletko aina halunnut perustaa oman blogin, mutta et tiedä, kuinka pääsisit alkuun? Saskia Salomaa tulee antamaan mibiläisille konkreettisia vinkkejä, miten päästä alkuun ammatillisen blogin perustamisessa. Lisäksi hän puhuu päivän polttavasta aiheesta – henkilöbrändäyksestä. Omaa henkilöbrändiäsi rakentamalla pystyt tuomaan esille osaamistasi ja erottautumaan muista työnhakutilanteissa, urapolkusi risteyksissä ja uusiin seikkailuihin hypätessä.

Saskia on markkinointialan yrittäjä, kirjailija ja startup-sijoittaja, jonka pää vilisee paljon ideoita uusista firmoista. Saskia kirjoittaa myös kahta blogia.

Aika: Tiistai 9.1. 

Paikka: Ruoholahti, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 2.1. klo 10.
Tapahtuma tullaan myös striimaamaan MiB jäsenet valtakunnallinen -Facebook-ryhmään.

16.1. MiB Morning club: Mindfulness ja itsensä johtamisen taito – Suunta uuteen vuoteen

Itsensä johtaminen on yksi tärkeimmistä nykypäivän ja tulevaisuuden työelämätaidoista. Kyvyllä vaikuttaa tietoisesti omaan ajatteluunsa, tunteisiinsa ja toimintaansa on merkitystä niin ikään ihmissuhteiden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo tässä hetkessä kehittää itsetuntemusta, parantaa paineensietokykyä, auttaa hankalien ajatusten ja tunteiden käsittelyssä sekä vahvistaa myönteisyyttä. Jokainen tekemämme valinta sulkee pois muita mahdollisuuksia ja vaikuttaa tulevaisuuteemme. Tässä tilaisuudessa mietimme suuntaa alkaneelle uudelle vuodelle. Opettelemme tekemään valintoja, jotka aikaansaavat positiivista muutosta. Tilaisuuden vetää mindfulness-ohjaaja ja coach Laura Urrila, joka tekee väitöstutkimustaan mindfulnessista ja itsensä johtamisesta työelämässä.

Aika: Tiistai 15.1.

Paikka: Töölö, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 12 äitiä lapsineen sekä 12 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 9.1. klo 10.

17.1. MiB Morning club: Hyvinvoiva äiti – Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Elämä äitinä on yksi mahtavimmista asioista maailmassa. Se on kuitenkin niin kokonaisvaltaista, että usein äitien oma hyvinvointi jää taka-alalle, eikä aika tunnu riittävän. Varsinkin siinä vaiheessa, kun työt palaavat arkeen mukaan, tuntuu aika valuvan sormien välistä. Vaikka elämä olisi kuinka onnellista tahansa, väsymys painaa usein mieltä ja vartaloa. Kuinka löytäisi aikaa liikunnalle? Entä miten saisi omat ruokailutavat jonkinlaiseen järjestykseen, niin lapsen kanssa kotona, kuin ruuhkavuosiarjessakin?

Tilaisuudessa käydään läpi muutamia aihepiirejä äitien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Tilaisuuden vetää pienen taaperon äiti Monna Pursiainen, joka toimii yksityisyrittäjänä, personal trainerina ja bloggaajana.

Aika: ke 17.1.

Paikka: Töölö, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 17 äitiä lapsineen, sekä 17 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostit
se keskiviikkona 10.1. klo 10.
Tapahtuma tullaan myös striimaamaan MiB jäsenet valtakunnallinen -Facebook-ryhmään.

26.1. MiB reads: Voittamisen anatomia

Tauon jälkeen jälleen MiB Reads pääkaupunkiseudulla. Ensimmäisenä kirjana lukupiirissä vuorossa inspiroiva Voittamisen anatomia, joka kertoo kansainvälisen huippulääkäri Aki Hintsan tarinan. Voittamisen anatomia on johdatus Hintsan kokonaisvaltaiseen ajatteluun hyvinvoinnista, jota ovat soveltaneet niin huippu-urheilijat kuin kansainvälisten yritysten johtajatkin etsiessään henkistä ja fyysistä hyvinvointia.  

Keskustelemassa kirjasta ja Hintsan core-mallista kanssamme on Hintsa Performance Coach Jari Jaakkola. Tilaisuudessa Jari Jaakkola kertoo kuinka Hintsan core ajattelu on vaikuttanut hänen elämäänsä ja kuinka hän nyt käyttää näitä oppeja työssään Hintsan firmassa.

Ilmoittaudu mukaan myös Facebook tapahtuman kautta, jossa voimme jo aloittaa keskustelua kirjasta: https://www.facebook.com/events/136986363684252/

Aika: Pe 26.1. 

Paikka: Helsingin keskusta

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivä 19.1. klo 10.

29.1. MiB goes: Maria Akatemia

”Tuntuuko, että olet usein väärässä paikassa ja syyllisyys ei helpota? Onko työelämän paineet todellisia vai itsesi asettamia ja tuntuvatko ne mahdottomilta yhdistettynä vanhemmuuteen ja sen tuomaan vastuuseen ja muutokseen itsessä? “ Näitä ja paljon muita kysymyksiä pohdimme ja löydämme myös vastauksia, jotka jo ovat meissä itsessämme, kun pysähdymme niitä vain kuuntelemaan.

Tätä viestiä voimme nyt  pohtia lisää iltapäivän vierailulla Maria Akatemiaan. Maria Akatemia on valtakunnallinen, yleishyödyllinen ihmisten ja yhteisöjen kestävää hyvinvointia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat mm yhteiskunnallinen vaikuttaminen, hyvinvointipalvelut sekä koulutus- ja työyhteisöpalvelut. Yhdistyksen toiminnan kulmakiviä ovat sukupuoli- ja sukupolvitietoisuus, ehkäisevä väkivaltatyö sekä yhteisöosaaminen. Maria Akatemian yhtenä toimintamuotona on työn ja perheen yhteensovittamisen ryhmätoiminta naisille.

Vierailullamme toiminnanjohtaja Tiina Simons kertoo Maria Akatemian toiminnasta ja historiasta yleisesti. Työnohjaajat ja naistietoisuusryhmän ohjaajat Laura Perheentupa sekä Eivor Wallinvirta kertovat  vetämiensä ryhmien kautta enemmän työn ja perheen yhteensovittamisesta nousevista kysymyksistä. Mitä ajatuksia äideille ja naisille herää? Minkälaisia ratkaisuja kukin  voi parhaimmillaan itseä kuuntelemalla löytää ja miten?

Aika: Maanantai 29.1. 

Paikka: Helsingin keskusta

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostit
se noin viikkoa ennen tapahtumaa. 

31.1. MiB mingle: Tammikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Tapahtuman Facebook-event:https://www.facebook.com/events/1958120891110704/

20.2.2018 MiB extra: Mibiläisten teatteri-ilta Svenska Teaternin näytelmään Stockmann, Stockmann

Tervetuloa nauttimaan teatterista ja yhdessäolosta mahtavalla MiB-porukalla!
Barbro Smedsin uusi näytelmä Stockmann, Stockmann on värikkään musikaalinen tarina. Se kuljettaa katsojat osastojen glamourista kulissien taakse, henkilökunnan pahvilaatikkokaaokseen ja jättiläismäiseen maan alla sijaitsevaan parkkihalliin.

Stockmann sijaitsee keskellä kaupunkia, keskellä elämäämme. Mutta nyt tavaratalolla menee huonosti, ja hyvät neuvot ovat kalliita. Musikaalinen matka vie katsojat läpi osastojen, kerroksesta toiseen Hullujen Päivien viimeisenä päivänä. Tapaamme vastanimitetyn johtajan Alexin, tavaratalon viimeisen toivon, ja nuoren harjoittelijan Kiran, joka vastoin tahtoaan vedetään alalle. Johdon käytävillä juonitellaan, henkilökunta ja kanta-asiakkaat kinastelevat, ja ilma on sakeana turhautuneesta romantiikasta. Kaiken keskellä kultakala ui loputonta ympyräänsä neljännessä kerroksessa. Esitystä voi seurata suomeksi tekstitettynä.

Ennen näytöstä minglaillaan Svenskanin Amos-lämpiössä.

Aika: Ti 20.2.2018 klo 18 mibiläisten mingle, esitys alkaa klo 19
Paikka: Svenska Teatern, Pohjoisesplanadi 2, Helsinki
Hinta: 35 euroa
Lapset: Poikkeuksellisesti tilaisuus on vain aikuisille

Mukaan mahtuu 30 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.12. klo 10.

Menneet tapahtumat