Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Samalla voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki(a)mib.fi.

Yhteys:
helsinki(a)mib.fi
040 011 4754 / Veera Becker, paikallisvastaava
040 730 6449 / Satu Wahlman, paikallisvastaava

 

Tulevat tapahtumat Helsingissä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

Huomio huomio!

Helsingin tapahtumat ovat olleet hyvin suosittuja. Ilmoittamattomia pois jääntejä on kuitenkin tullut paljon, minkä vuoksi osa halukkaista osallistujista ei ole päässyt paikalle. Muistathan esteen sattuessa peruuttaa osallistumisesi vahvistussähköpostin peruutuslinkin kautta. Näin seuraava jonossa oleva saa mahdollisuuden osallistua.

3.9. MiB alustettu mingle: Töihin palanneiden/paluuta suunnittelevien vertaiskahvit. Kuinka selvitä ruuhkavuosista?

Tule vaihtamaan ajatuksia muiden töihin palanneiden/paluuta suunnittelevien mibiläisten kanssa. Jaetaan parhaat käytäntömme siitä kuinka selvitä ruuhkavuosista.

Omia kokemuksiaan minglen alkuun tulee jakamaan reippaat mibiläiset Noora Jokinen ja Marika Skyttä. Noora on vanhempi prosessi-insinööri. Hän palasi töihin viime elokuussa, kun mies jäi kotiin hoitovapaalle. Noora kertoo minglessä myös millaista oli vaihtaa työpaikkaa pian töihin paluun jälkeen. Marika toimii asiantuntijana ja tutkijana terveyden alalla sekä viimeistelee tohtorin tutkintoaan. Hän palasi töihin tammikuussa.

Aika: Maanantai 3.9. klo 17–18.30

Paikka: Vantaa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/273240853230994/

5.9. klo 10-12 MiB Morning club: Magee Mindset – Mageen Mutsiuden ydin

Ahdistaako arki? Tuntuuko, että mikään ei riitä? Että kukaan ei arvosta? Että kaikki kaatuu sun päälle? Että kaikki muut kuin sinä pyörittää sun elämää? Että tunteja pitäisi olla vuorokaudessa tuplaten? Suoraan sanottuna harmittaa enemmän kuin naurattaa? Mitä jos asioiden ei tarvitsisi olla noin?

Tule mukaan Magee Mindset -workshoppiin ja löydä askeleet kohti itsesi näköistä elämää.

Workshopissa opit:

* 6 askeleella Mageeksi Mutsiksi

* tunnistamaan 5 mielen kompastuskiveä

* läsnäolon voiman vuorovaikutustilanteissa

* ja mitkä ovat Mageen Mutsin oikeudet

Magee MUTSI Maarit Kiprianoff pitää työpajan.

Aika: keskiviikko 5.9.2018 klo 10-12

Paikka: Helsinki.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu reilusti äitejä lapsineen ja lapsitta. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.8. klo 10.

6.9. klo 16.30-18 MiB After work: Työ, elämä ja ihminen – 2018 edition

Ihmiselle on tärkeää tietää, että minulla ja minun tekemiselläni on merkitystä.

Näillä sanoilla alkaa puhuja, kirjoittaja ja kouluttaja Petri Rajaniemen esittely hänen nettisivuillaan. Petri on maailmaa ymmärtävä ja puhujaa sanoilla koskettava kouluttaja, jonka esitykset pyrkivät rakentamaan ja jäsentämään ympäröivästä maailmastamme sellaisia palasia, joiden emme tienneet liittyvän yhteen ollenkaan. Kun puheen tarjoilee itseironialla ja oivalluksilla höystettynä, se on todellinen elämys

Kolmen lapsen isänä Petri ymmärtää työn ja perheen yhteensovittamisen kipupisteitä ja mahdollisuuksia. Hän on myös nähnyt Mothers in Business -verkoston jo aivan sen idulla ja ollut mukana kasvattamassa perheen ja uran yhteistä tainta jo kolme vuotta sitten. Nyt Petri palaa mibiläisten luo kertomaan päivitetyt näkemyksensä ja ajatuksensa aiheen tiimoilta voimauttaen kuulijoitaan tässä yhteisessä missiossa.

Aika: Torstai 6.9. klo 16.30–18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.8. klo 10.

12.9. MiB goes Lupaus: Äitien treenitapahtuma

Tapahtuma äideille ja pian äideiksi tuleville

Tilaisuuden aikana käsittelemme raskausajan treeniä, synnytyksestä palautumista sekä vatsalihasten erkaumaa ja sen kuntoutusta. Nyt puhutaan ääneen niistä asioista, mistä yleensä vaietaan, mm. housuihin pissaamisesta.

Infon pitäjänä toimii äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Sara Nevalainen LUPAUS hyvinvointistudiolta. Sara on erikoistunut raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten treenaamiseen ja toiminut hyvinvointialalla jo 20 vuotta.

Tapahtuman aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

– muutokset kehossa raskauden aikana

– muutokset kehossa synnytyksen jälkeen (mm. vatsalihasten erkaantuma ja mistä sen tunnistaa)

– miten aloittaa treeni synnytyksen jälkeen, mikä on turvallista ja erkaantuma-liikkeitä

– lantionpohja-asiaa, miksi sitä on tärkeää treenata

– pääset halutessasi testaamaan oman vatsalihasten erkaumasi

Aika: Keskiviikko 12.9. klo 18.00 – 19.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.9. klo 10.

12.9. MiB Goes Merilampi: Työoikeusaamiainen

Työskenteletkö esimies- tai HR-tehtävissä tai oletko muuten kiinnostunut työoikeuskysymyksistä? Tule kuulemaan mitä työoikeudesta on hyvä tietää juuri nyt ja mitä on odotettavissa.

Aamun aluksi tarjolla aamiainen ja sen jälkeen ajankohtaista tietoa työoikeudesta. Tilaisuuden jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Puhujina Merilammen työoikeuteen erikoistuneet asiantuntijat.

Aika: Keskiviikko 12.9. klo 9-11

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.9. klo 10.

13.9. MiB Morning Club: Osaamisen kehittäminen valtiolla (stream)

Osaamisen kehittäminen valtiolla – eOppiva, valtion yhteiset osaamiset ja henkilökierto

Valtionhallinnossa on viime vuosina tapahtunut paljon. Yhtenä kehittämisen painopisteenä on henkilöstön strateginen osaamisen kehittäminen. Siinä on apuna mm. yksi hallituksen digitalisaation kärkihanke eOppiva.fi – maaliskuussa 2018 lanseerattu valtion digitaalinen oppimisympäristö. Valtion yhteiset osaamiset määriteltiin vuonna 2012 valtiovarainministeriön toimeksiannosta ja niitä on tarkoitus käyttää henkilöstön osaamista arvioidessa ja esim. kehityskeskusteluissa koulutustarpeiden suunnittelussa. Henkilöstön osaamista ja työurien pidentämistä tukee myös henkilökierto, josta on jo paljon hyviä kokemuksia.

Tilaisuuden alustajina toimivat yksikön päällikkö Mari Näätsaari, VM (henkilökierto) sekä eOppivan verkkopedagogi, palvelumuotoilija Saara Saarinen. Tilaisuuden emännöivät kaksi MiB:laista: koulutuspäällikkö (henkilöstöhallinnon koulutukset) Hanna Siira sekä viestintäpäällikkö Janina Himberg.

Tervetuloa kuulemaan valtionhallinnon osaamisen kehittämisen uusista tuulista ja oppimaan lisää niin eOppivasta, HAUSista kuin valtionhallinnon henkilöstö- ja johtamispolitiikastakin. Muutimme keväällä Helsingin keskustaan uuteen ja moderniin Senaatin monitilaan. Toimitila-asioista kiinnostuneet voivat halutessaan tutustua koulutus- ja toimistotiloihimme tilaisuuden lopuksi. Tilaisuuteen voi osallistua myös streamin kautta. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

HAUS kehittämiskeskus Oy (HAUS) on valtionyhtiö, joka valtion in-house-kouluttajana toimii hallinnon osaamisen ja uudistamisen kehittäjäkumppanina.

Aika: Torstai 13.9. klo 9.30-11.00

Paikka: Helsinki + stream

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen ja 18 äitiä, jotka saapuvat ilman lasta. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.9. klo 10.

13.9. MiB After work: Malou C – Harkittua tyyliä työpukeutumiseen

Suuren suosion ja paljon kehuja saaneet vierailut pukeutumispalvelu Malou C:n showroomilla tulevat taas!

Tilaisuus sopii erinomaisesti niille mibiläisille, jotka syystä tai toisesta kaipaavat päivitystä työpukeutumiseen. Ehkäpä olet vaihtamassa työpaikkaa ja uusi pukukoodi edellyttää tyylin tarkistusta? Tai onko vaatekaappisi mystisesti kutistunut perhevapaan aikana? Koostuvatko työasusi kiireessä poimituista, toisiinsa yhteensopimattomista vaatekappaleista? Ruuhkavuosien vauhdissa ei useinkaan jää aikaa kaupoissa kiertelyyn, eikä vaateostoksilla käyminen lasten kanssa välttämättä kuulu monenkaan äidin lempipuuhiin. MiB After work tarjoaakin nyt mukavan, rennon ja rauhallisen tilaisuuden oman tyylin päivitykseen!

Malou C tarjoaa pukeutumispalvelua yhden pysähdyksen taktiikalla, tarkoituksena välttää hutiostoksia sekä niitä päiviä, kun kaapista ei muka löydy mitään päällepantavaa. Malou C:llä halutaan, että kiireiset uraäidit ja -isät voivat pukeutua vaivattoman tyylikkäästi, omannäköisesti ja ajattomasti. Tutustu Malou C:n skandinaavisen selkeään tyyliin ja harkittuun brändilistaan www.malouc.com.

Aika: Torstai 13.9. klo 18.00-20.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 25 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.9. klo 10.

14.9. MiB Morning Club: FemiHealth ja äitien hyvinvointi fysioterapian näkökulmasta

FemiHealth on naisten holistinen terveystalo, jossa on erityisosaamista äitiysfysioterapiasta ja osteopatiasta sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen.

Fysioterapeutti Sonja Toivola ja Osteopaatti Sara Lexmond kertovat mibiläisille miten synnytyksestä palautumista voi edesauttaa ja mitä vatsalihasten erkauma tarkoittaa käytännössä. Lisäksi he antavat vinkkejä miten huomioida ryhti-ja ergonomia-asiat hektisessä lapsiperhearjessa. Lopuksi pieni lantionpohja-jumppa ja kaikilta halukkailta voidaan tutkia vatsalihasten erkauma (käsin tunnustelemalla). Jumppaa varten kannattaa pukeutua rentoihin vaatteisiin.

Aika: Perjantai 14.9. klo 10.00-11.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Huom: Vaunut tulee jättää ulos ikkunoiden alle, tila sijaitsee katutasossa.

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 8 äitiä, jotka saapuvat ilman lasta. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 7.9. klo 10.

17.9. MiB After work: Äitiys, naiseus, seksuaalisuus (Pauliina Flang)

Miten minussa voi äitiyden ja uran ohessa naiseus ja seksuaalisuus?

Seksuaaliterapeutti, yrittäjä ja suurperheellinen Pauliina Flang tulee herättelemään kysymyksillä naiseudesta ja seksuaalisuudesta. Illan tarkoituksena on tarkastella oman elämän osa-alueita, jotka hektisessä arjessa eivät välttämättä saa ansaitsemaansa huomiota.

Tarkoitus viettää voimauttava ilta yhdessä naisten kesken keskustellen ja asioita pohtien sekä yhdessä oivaltaen. Tapahtuman luonteen vuoksi tilaisuus on tarkoitettu äideille.

Aika: Maanantai 17.9. klo 17.30 – 19.00

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.9. klo 10.

18.9. MiB goes tiedeviestintätoimisto Kaskas

Tervetuloa aamukahville Kaskas Mediaan!

Mistä idea perustaa tiede- ja asiantuntijaviestintään erikoistunut viestintätoimisto? Millaista on perustaa kasvuyritys kahden ystävän kanssa työuran alkuvaiheessa? Entä miten yhdistää vanhempainvapaa ja yrityksen kasvuhakuisuus?

Elokuussa vanhempainvapaalta palannut Kaskas Median perustaja Maria Ruuska kertoo Kaskas Mediasta ja sen vaiheista sekä työn ja perheen yhdistämisestä yrittäjänä. Kaskas Media on vuonna 2013 perustettu viestintätoimisto, joka on erikoistunut tiede- ja asiantuntijaviestintään. Yrityksessä työskentelee viisitoista henkeä. Ruuska on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja hän julkaisi huhtikuussa yhdessä Iina Koskisen ja Tanja Sunin kanssa kirjan Tutkimuksesta toimintaan – Tieteentekijän opas viestintään ja vaikuttamiseen (Art House).

Aika: Tiistai 18.9. klo 8.30-10.00

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 13 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 11.9. klo 10.

19.9. MiB After work: Mielenhallinta – 5 totuutta mielestä (VEE) (stream)

Mielemme on rajoittunut, sillä se pystyy toimimaan ainoastaan aikaisemman tiedon ja kokemusten mahdollistamissa rajoissa. Kun vapautamme itsemme mielen kahleista, vapautamme sisäisen potentiaalimme ja pystymme toteuttamaan itseämme täysipainoisemmin. Jokainen meistä pystyy paljon parempaan, mitä tällä hetkellä teemme!

Tilaisuus on toinen Väsymyksestä energiseen elämään (VEE) -sarjan kolmesta MiB After work -luennosta. Ensimmäinen tilaisuus, Stressinhallinta –  näin minimoit stressiä arjessasi, järjestettiin elokuussa. Viimeinen tilaisuuksista, Mitä Suolistossasi asustaa? Hyvinvointia ravitsemuksesta, järjestetään marraskuussa. Kaikki tilaisuudet striimataan. Luennoitsija käsittelee aihepiirejä myös MiBin blogissa.

Kirsi Kautiainen on stressin- ja mielenhallintaan sekä funktionaaliseen ravitsemukseen erikoistunut hyvinvointivalmentaja, joka ymmärtää terveyden ja hyvinvoinnin niin fyysisestä, psyykkisestä kuin henkisestäkin näkökulmasta. Kirsillä on vankka kokemus uraäitinä lääketeollisuudessa, ja toimi aiemmin vuosia terveystaloustieteen tutkijana THL:ssä. Kirsi on myös opiskellut joogaopettajaksi Intiassa ja valmistunut Diplomi-ravintoneuvojaksi terveysopisto Saluksesta. Kirsin intohimona on auttaa uraäitejä voimaan paremmin haastavan työn ja perheen keskellä.

Aika: Keskiviikko 19.9. klo 17.30-19.00

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen ja 70 äitiä, jotka saapuvat ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 12.9. klo 10.

19.9. MiB alustettu mingle: Mitä hyötyä soveltuvuustesteistä?

Yhä useampi asiantuntija- tai esimiestyötä etsivä työnhakija joutuu nykyään niin kutsuttuihin psykologisiin- eli soveltuvuustesteihin. Mitä näillä testeillä rekrytoinnissa oikeastaan mitataan? Mitä tuloksista voidaan tulkita? Mitä hyötyä voin itse saada testeistä ja voinko valmistautua niihin jotenkin?

Syyskuun alustetussa minglessä psykologi ja Certified Business Coach Pirjo Varjus-Pitkälä käy läpi, millaisia erilaisia soveltuvuustestejä rekrytoinnissa käytetään ja millä tavoin ne eroavat toisistaan. Pirjo kertoo lisäksi, millaisia juridisia näkökulmia soveltuvuustesteihin liittyy ja miten niihin voisi valmistautua käytännössä.

Pirjo Varjus-Pitkälä on tehnyt uransa rekrytoinnin ja uraohjauksen parissa. Ennen yksityisyrittäjäksi ryhtymistään Pirjo työskenteli MPS Career Oy:n toimitusjohtajana. Psykologinen henkilöarviointi ja sen kehittäminen on keskeinen osa Pirjon ammatillista osaamista.

Tervetuloa mukaan minglaamaan!

Aika: Keskiviikko 19.9. klo 16.30–18

Paikka: 00530 Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/509981036115336/?ti=icl

20.9. klo 16.30-18 MiB After work: Ruotsinopettajasta livekuvittajaksi

Miten voi ilmoittautua autonkuljettajaksi, mutta päätyykin konferenssilavojen reunaan kuvittamaan suuria puhujia ja tärkeitä aiheita?

Linda Saukko-Rauta on yrittäjä ja iPad-livekuvittaja, joka tiivistyspiirtelee seminaarisisältöjä ja strategioita kuviksi ja piirrosvideoiksi. Lindalla on hilpeä salaisuus: hän oli entisessä elämässään ruotsinopettaja ja jossain vaiheessa myös verkkopedagogiikan suunnittelija. Jossain vaiheessa maailma kaipasi enemmän livepiirtäjää kuin ruotsinopettajaa, joten Linda heittäytyi täysipäiväseksi yrittäjäksi ollen sillä tiellä yhä.

Lindan tarina on oiva esimerkki siitä, miten voi toteuttaa semmoisetkin haaveet, joiden olemassaolosta ei edes tiennyt, vain sanomalla ääneen: ”Joo, mä osaan.” Pasilan kirjaston auditoriossa Linda avaa tarinansa – kuinkas muutenkaan – piirtämiensä kuvien muodossa. Tilaisuus streamataan.

Aika: Torstai 20.9. klo 16.30–18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 13.9. klo 10.

21.9. klo 16-18 Mib After Work: Fambition – Perhevapaalta voimaantuneena töihin -työpaja

Oletko juuri palannut tai palaamassa lähiaikoina perhevapaalta työelämään? MiBistä spinnannut, tulevaisuuden työelämän asiantuntijayritys Fambition järjestää voimaannuttavan workshopin, jonka sisältö on räätälöity vastaamaan työhönpalaavien haasteisiin:

  •       Oma motivaatio ja vahvuudet energian lähteenä arjessa
  •       Työn ja perheen yhteensovittamisen haasteet ja ratkaisut
  •       Ura omiin käsiin: oman uran aktiivinen suunnitteleminen, johtaminen ja kommunikointi työnantajalle

Tilaisuus sopii niin entiseen työhönsä palaaville, uudessa työssä aloittaville kuin uutta työtä etsivillekin.

Kouluttajat: Linda Rautanen, KTM, ratkaisukeskeinen valmentaja & Laura Hannola, KTM, VTK, Fambition Consulting Oy

Ajankohta: perjantai 21.9.2018 kello 16-18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 14.9. klo 10.

25.9. MiB goes MPS: Paluu työelämään perhevapaalta

Herättääkö paluu työelämään perhevapaalta kysymyksiä? Onko toiveissasi uudet vastuualueet tai kokonaan uusi suunta uralle? MPS on suomalainen, kansainvälisesti toimiva johtamisen, muutoksenhallinnan ja strategisten henkilöstöratkaisujen asiantuntija. MPS kutsuu mibiläiset kylään kuulemaan eri vaihtoehtoja ja mitä kannattaa ottaa huomioon jos lähitulevaisuudessa häämöttää töihinpaluu, uuden työn hankkiminen tai oman työtehtävän tuunaaminen.

MPS:n toimitusjohtaja Elina Koskela avaa tilaisuuden ja Career Coach Päivi Montgomery jatkaa asiantuntijapuheenvuorolla. Sokerina pohjalla on Business Development Manager ja MiBin jäsen Linda Neiglick kertomassa MPS:n uudesta Lifeworks-palvelusta, joka tarjoaa urapalveluja työelämänsä eri vaiheessa oleville yksityishenkilöille.

Tapahtuman yhteydessä on myös oiva mahdollisuus pohtia ääneen omia suunnitelmiaan tai kysyä vinkkejä niiden toteuttamiseksi.

Aika: Tiistai 25.9. klo 8.30–10

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 18.9. klo 10.

25.9. MiB goes Piilo-osaajat: Henkilöbrändi ja oma osaaminen työnhaussa – ja sen jälkeen

Kuinka tärkeä on henkilöbrändi vuonna 2018? Tekaistu tai liibalaaba-henkilöbrändi ei edelleenkään ole tärkeää, mutta tavoitteellinen ja aito henkilöbrändi on, niin työnhaussa kuin sen jälkeenkin. Moni brändää itsensä sopivasti työnhakumarkkinoille, mutta lopettaa sen siihen. Mutta kuka meistä voi varmuudella sanoa olevansa tukevasti duunissa ilman sitä mahdollisuutta, että olisi joskus taas työnhakija? Teet valtavan palveluksen itsellesi, kun kehität osaamistasi ja rakennat asiantuntijuuttasi non-stop sekä kerrot siitä aktiivisesti verkostollesi. Tapahtumassa kuullaan henkilöbrändistä, oman osaamisen sanallistamisesta ja Linkkarista sekä niiden yhdistämisestä konkretian keinoin, ja saadaan vastaukset niihin isoimpiin kysymyksiin; miksi ja miten?

Luennon vetää yrittäjä ja mentori Pipsa Aro. Lue lisää Pipsasta  ja ota yhteyttä Linkedinissä.

Aika: Tiistai 25.9. klo 17-20

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 40 äitiä lapsineen, sekä 40 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 18.9. klo 10.

26.9. MiB mingle: Syyskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Keskiviikko 26.9. klo 17–18.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/199708544223246/

26.9. MiB After work: Omien vahvuuksien tunnistaminen (stream)

Haluatko tehdä jonkinlaisen uramuutoksen? Mietityttääkö töihin paluu, tai työpaikan tai jopa koko alan vaihto? Kivijalkana uramuutoksissa on omien vahvuuksien ja intohimojen tunnistaminen. Illan aikana pääsemme konkreettisesti kiinni käytännön työkaluihin, joista lähdet liikkeelle! Saat uutta energiaa, käytännön välineitä ja positiivista luottamusta tulevaan. Jokaiselle on olemassa unelmatyö, se pitää vaan kaivaa sisältään. Lämpimästi tervetuloa tekemään matkaa yhdessä!

Illan vetää “Suomen onnellisin uravalmentaja”, ratkaisukeskeinen coach ja valmennusyritys Montevistan toimitusjohtaja Riikka Pajunen. Hänen missio on rakentaa onnellista työelämää meille kaikille ja hänellä on 15 vuoden kokemus: HR, rekrytointi ja valmennus (mm. Accenture, McKinsey&Company, Mercuri Urval ja HRM Partners). Riikka kirjoittaa kahta blogia: Hidasta elämää -sivustolle (Elämäntehtävää etsimässä) ja Montevistan Unelmatyössä -blogi.

Aika: Keskiviikko 26.9. klo 17.30-19

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 19.9. klo 10.

27.9. MiB goes Solutive: Advanced and Visual Data Analytics

Mibiläisten toiveuusintana MiB goes Solutive: Visuaalista ja edistynyttä analytiikkaa bisnesäideille.

Data on uusi öljy, mutta miten ei-tekninen bisnesasiantuntija voi sitä jalostaa ilman, että lopputuloksena on tahmea ja haiseva datakatastrofi?

Solutiven data-asiantuntijat Elina Vihriälä ja Jaakko Wanhalinna tutustuttavat bisnesmammat modernin bisnesanalytiikan mahdollisuuksiin ja kärkiteknologioihin. Tilaisuudessa keskustelemme datasta, datalähteistä, datamalleista ja dataprosesseista bisnesnäkökulmasta katsottuna eli ymmärrettävästi, käyttäjälähtöisesti ja käytännön hyödyt edellä.

Itapäivän aikana tulevat tutuksi myös Tableau ja Alteryx -ohjelmistot, joilla kuka tahansa voi hakea, käsitellä ja yhdistellä dataa mistä tahansa, ja luoda siitä näyttävää visuaalista analytiikkaa ja interaktiivisia raportteja, ilman minkäänlaista koodausosaamista. Molemmista ohjelmistoista on saatavilla maksuttomat kokeilulisenssit, joten uuden osaamisen ei tarvitse jäädä vain teoriatasolle.

https://www.solutive.fi/tableau/

https://www.solutive.fi/alteryx/

Aika: Torstai 27.9.2018. klo 15-18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 7 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivä torstaina 20.9. klo 10.

27.9. MiB goes Lidl: Millaista Lidlissä on olla töissä?

Lidl tunnetaan Suomessa päivittäistavarakaupan haastajana ja kilpailun kirittäjänä. Tervetuloa tutustumaan tarkemmin yhteen Euroopan suurimmista kauppaketjuista ja kuulemaan, millaista Lidlissä on olla töissä. Yli 15 vuoden kokemuksella asiasta kertoo henkilöstöpäällikkö Sanna Rainio.

Aika: Torstai 27.9. klo 16.30-18

Paikka: Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 yksin, yhteensä 20. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 20.9 klo 10.

2.10. MiB goes Nordnet: Itselle ja perheelle sijoittaminen

Jos olet joskus pohtinut, miksi, mihin tai miten säästää, tämä tapahtuma on sinulle! Nordnet on kutsunut meidät mibiläiset viettämään sijoitusaiheista afterworkia heti lokakuun alkajaisiksi.

Nordnet on pohjoismainen netissä toimiva osake- ja rahastovälittäjä, joka valittiin mm. Osakesäästäjien Keskusliiton Välittäjä 2017 -tutkimuksessa Suomen laadukkaimmaksi arvopaperivälittäjäksi. Suomalaiset asiakkaat voivat käydä Nordnetin verkkopalvelun kautta kauppaa esim. osakkeilla, rahastoilla ja pörssinoteeratuilla rahastoilla.

Tapahtumassa tutustumme tarkemmin Nordnetiin ja yrityksen tarjoamiin erilaisiin sijoituskohteisiin. Illan jälkeen ymmärrät vihdoin varmasti, mikä ETF on! Itselle ja omalle lapselle säästäminen ja siihen liittyvät käytännöt mietityttävät meitä monia, ja myös tätä aihetta käsitellään tapahtumassa. Tapahtuman jälkeen meille kenellekään ei ole myöskään epäselvää, miksi pitkäjänteinen säästäminen ja sijoittaminen on ylipäänsä tärkeää – Nordnetin Martin Paasi inspiroi meitä aiheeseen puheenvuorollaan. Tilaisuus tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden kysyä kaikista mieltä askarruttavista säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvistä asioista sijoittamisen ammattilaisilta. Tervetuloa!

Aika: Tiistai 2.10. klo 17.30–19.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 40 äitiä lapsineen, sekä 40 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 25.9. klo 10.

6.10 MIB SYYSSEMINAARI: Äitiys työelämän voimavarana – rohkeutta peliin!

Tuntuuko siltä, että äitiyttä ei aina arvosteta työelämässä? Haluatko saada vinkkejä siihen, miten käännät äitiyden vahvuudeksi ja tuot esiin todellisen osaamisesi? MiB Helsingin syysseminaarissa 6.10.2018 pääset pohtimaan rohkeutta työelämässä yhdessä loistavien puhujien sekä muiden osallistujien kanssa.

Tärkeintä on, että opit luottamaan itseesi, sillä sinä osaat ja pystyt! Voit hakea töitä myös raskaana tai vanhempainvapaalla ollessasi, eikä lasten sairastelua tarvitse pyydellä anteeksi. Neuvottele siitä palkankorotuksesta, se kuuluu sinulle! Perhe on työelämässä voimavara, ei este – tarvitaan vain lisää rohkeutta peliin!

Tapahtuman juontaa luovuus- ja hyvinvointivalmentaja Sanna Salovuori, jonka intohimona ovat ihmis- ja myötätuntotaidot. Lisäksi tapahtumassa esiintyy Röyhkeyskoulusta tuttu kirjoittaja ja puhetaiteilija Jenni Janakka, THL:n tutkija Olli Kiviruusu, SRV:n viestintäjohtaja Päivi Kauhanen sekä personal trainer ja hyvinvointiverkkomedian tekijä Eevi Minkkinen.

Aika: Lauantai 6.10

Paikka: Helsinki

Hinta: 15 €

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 50 äitiä lapsineen (joista 25 Hoivanetin lapsiparkkiin), sekä 100 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.9 klo 10.