Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Samalla voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki@mib.fi.

Yhteys:
helsinki@mib.fi
040 707 5543 / Janni Pääkkönen, paikallisvastaava
050 381 4870 / Nina Karhula, paikallisvastaava

 

Tulevat tapahtumat Helsingissä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

7.3. MiB Mingle: alustettu mingle – Sijoittamisen salat tutuksi

Onko pakko olla huippupalkka tai perintö, jotta voi aloittaa sijoittaminen? Milloin on hyvä aika aloittaa sijoittaminen? Olisiko minusta sijoittamaan itse?

Tule keskustelemaan näistä ja muista sijoittamiseen liittyvistä kysymyksistä asiantuntijamme Saara Kauppilan alustamassa minglessä. Saara on itse MiBin talousvastaava ja sijoitusalan ammattilainen, joka työkseen sijoittaa suomalaisiin kasvuyrityksiin ja tukee niiden kehitystä alansa pohjoismaisiksi johtajiksi. Naisten varallisuuden kasvattaminen on Saarasta tärkeä tavoite aidon sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamiseksi yhteiskunnassa.

Tule oppimaan lisää miten juuri sinä voisit menestyä sijoittamisessa. Ja tiesitkö, että tutkimusten mukaan naiset menestyvät sijoittajina miehiä paremmin!

Aika: Keskiviikko 7.3. klo 16.30-18.00

Paikka: Kallio, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen: Tapahtumakutsu Facebookissa

8.3. MiB Morning Club: Wanna-be-a-leader – Eva Torra

On International Women’s Day join us for a morning session about Women & Leadership. Eva Torra has a mission to help high-achieving mothers in their career transitions.

What is it like to work among global leadership teams and represent a 3% minority – women? What makes a leader? Is career management sex-related? Are women good leaders? What are the ABC’s for career advancement? How to build self-awareness and keep your values in the predominantly male business environment?

Eva is Finnish and has worked in leadership positions in global customer-led and digital travel & media companies. Since 2014 Eva has mentored and coached Female Executives. She has had the most meaningful discussions about mission, values, identity, strategy, goals, personal beliefs and the Internal Critic.  She combines her strong business acumen with her studies in psychology, latest neuroscience and mental training. Her key competencies lie in business transformation and mindful leadership.

The morning is about facts and tips on how to find your unique leadership talent. Please send your questions on the topic in advance. There is time to get to know each other and plenty of interaction.

Time: 8.3.2018

Place: Ruoholahti, Helsinki

Price: No fee

Kids: Welcome!

There is place for 35 mothers with kids and 35 mothers who arrive solo.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 1.3.2018 klo 10.

13.3. MiB Morning club: Virtaa verkostoitumisesta – Löydä omat vahvuutesi vuorovaikutustilanteissa

Oletko pohtinut, kuinka esittelet itsesi lyhyesti mutta kiinnostavasti? Tai kuinka lähestyisit vaikkapa työtapahtumassa henkilöä, johon haluaisit tutustua?


Tule mukaan verkostoitumaan sekä pohtimaan omia vahvuuksiasi ja vaikutustasi vuorovaikutustilanteissa. Tilaisuudessa pääset harjoittelemaan verkostoitumista mukavassa ja rennossa ympäristössä ilman suorituspaineita!

Vuorovaikuttamisen haasteissa meitä opastaa ja valmentaa Maria Kausto-Turner, jolla on monen vuoden kokemus yritysmaailmasta henkilöstön kehittäjänä, valmentajana, fasilitoijana ja coachina. Tervetuloa!

Aika: Tiistai 13.3. 

Paikka: Töölö, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 6.3. klo 10.

14.3. MiB Afternoon Club: Työntekijäkokemus uudelle tasolle – Case Solita

Solita on yksi menestyneimmistä IT-alan yrityksistä Suomessa ja Pohjoismaissa. Solita on saanut tunnustusta erinomaisena työpaikkana mm. Great Place to Work-kilpailussa.

Solitalaisten mielestä yritys on puolestaan yksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista. Solitan rekrytointijohtaja Kati Kitti tulee kertomaan MiB:n jäsenille mikä Solitassa koukuttaa, miten yritys onnistuu kasvamaan haasteellisessa markkinassa ja mitä työntekijäkokemuksen mittaamisesta on opittu nopeasti kasvavassa yrityksessä.

Aika: Keskiviikko 14.3. 

Paikka: Ruoholahti, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.3 klo 10.

15.3. MiB goes Hill+Knowlton Strategies: viestintätoimisto yritysten ja julkisen sektorin strategisena kumppanina

TAPAHTUMA PERUTTU!

Hill & Knowlton Strategies on tehnyt viestintää Suomessa jo vuodesta 1975 ja nähnyt useita muutoksia suomalaisessa ja maailmanlaajuisessa yrityskentässä.

H&K Strategies on lanseerannut Suomeen lukemattomia merkkituotteita, käynyt läpi kiperiä kriisitilanteita, uudistanut huippubrändejä, auttanut yrityksiä listautumaan Helsingin pörssiin, valmentanut asiakkaitaan toimimaan medioiden kanssa ja hoitanut suhteita kotimaisiin päättäjiin.

Aamukahvitilaisuus H+K:ssa tarjoaa tilaisuuden kuulla siitä millainen väline viestintä on yhtiöiden strategisena työkaluna. Tilaisuuden alustaa H+K:n toimitusjohtaja Tarja Jussila, vaikuttajaviestinnän Case studyn esittelee Johanna Lähteenmäki ja Katja Einesalo kertoo miten investointipankkiirista tuli viestintäkonsultti.

Aika: Torstai 15.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 8.3 klo 10.

15.3. MiB Afternoon Club: The Artist’s Way – näin luot itsellesi luovan elämän

Tuntuuko, että luovuutesi on hukkunut kiireiseen arkeen? Tai kenties ettei sitä koskaan ole edes ollut?

Vastoin monien käsitystä luovuudesta, jokainen meistä on luova. Siispä tervetuloa tutustumaan the Artist’s Wayhin! Julia Cameronin yli 20 vuotta sitten kirjoittamaan kirjaan pohjautuva 12 viikon ohjelma on luotu auttamaan ihmisiä ympäri maailman löytämään oma luovuutensa. Vaikka kyseessä onkin vanha kirja, sen sisällön voisi väittää olevan entistä ajankohtaisempi kiireisessä, usein ulkoisten vaatimusten ohjaamassa yhteiskunnassamme. Työpajassa käydään läpi the Artist’s Wayn periaatteita ja tehdään luovuutta herätteleviä harjoitteita.

Anna Wallin on kauppatieteiden maisteri, joka valmistuttuaan pari vuotta sitten havahtui ajattelemaan, että elämässä on oltava muutakin kuin oravanpyörä ja tekemisen vuoksi tehtävä työ. Vietettyään viimeiset puolitoista vuotta maapallon toisella puolella tutustuen elämään ’outside the box’ ja samalla myös itseensä, löytäen matkan varrella myös oman luovuutensa, hän on juuri palannut Suomeen ja on nyt luomassa itselleen uudenlaista, merkityksellisempää arkea ja elämää.

Aika: Torstai 15.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 8.3 klo 10.

 

16.3. MiB Morning club ja Workshop: SCARF-malli johtamisessa ja esimiestyössä — Aivojen sosiaalisen toiminnan viisi ulottuvuutta


Työelämän muutos ei ole tulevaisuutta, vaan se on läsnä jo nyt ja muutostahdin oletetaan vain kasvavan. Työurat ja työn tekemisen tavat ovat murroksessa ja nopean muutoksen keskellä työntekijät joutuvat pohtimaan omaa asemaansa työyhteisössä uudella tavalla. Myös johtaminen muuttuu ja hyvällä johtamisella on olennainen merkitys muutoksen hallinnassa.

Neurotiede on kehittynyt viime vuosina ja tuonut uusia työkaluja myös johtamiseen ja esimiestyöhön. Yksi näistä on SCARF-malli, joka on hyvin käytännöllinen malli työelämän vuorovaikutuksen uudistamiseen. Malli pohjautuu aivotutkimukseen, jossa on havaittu, että aivot ovat syvästi sosiaalinen elin. Tulemalla tietoiseksi aivojen sosiaalisista tarpeista voimme vaikuttaa työpaikoilla (tai missä tahansa!) siihen, miten toisemme kohtaamme ja minkälainen merkitys hyvällä kohtaamisella on yksilön hyvinvoinnin ja työn tuottavuuden kannalta.

Workshopissa opit miten SCARF-mallin avulla pystyt tunnistamaan ja ymmärtämään omia ja muiden reaktioita vuorovaikutustilanteissa sekä vaikuttamaan niihin. Käymme läpi perusasioita neurotieteestä, jotka helpottavat sinua valitsemaan parempia käytäntöjä ihmisten johtamisessa. Yksilöharjoituksen avulla pääset pohtimaan omia vuorovaikutustilanteita, miten tällä hetkellä kohtaat ihmiset niin työssä kuin vapaa-ajalla ja miten voisit omaa osaamistasi kehittää.

Workshopin pitää Sirpa Lahtela, joka on kokenut IT-konsultti, Results Trained Coach, yrittäjä iMind Coaching-yrityksessään ja kolmen pojan äiti.


Tämä tilaisuus on uusinta syksyllä 2017 järjestetystä suositusta workshopista.

Aika: Perjantai 16.3.

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 9.3. klo 10.

23.3. klo 9.30-11 MiB Morning club: Femihealth ja Äitien hyvinvointi fysioterapian näkökulmasta

FemiHealth on naisten holistinen terveystalo, jossa on erityisosaamista äitiysfysioterapiasta ja osteopatiasta sekä raskauden aikana että synnytyksen jälkeen.

Fysioterapeutit Sonja Toivola ja Jaana Pylvänäinen kertovat mibiläisille miten synnytyksestä palautumista voi edesauttaa ja mitä vatsalihasten erkauma tarkoittaa käytännössä. Lisäksi he antavat vinkkejä miten huomioida ryhti-ja ergonomia-asiat hektisessä lapsiperhearjessa. Lopuksi pieni lantionpohja-jumppa ja kaikilta halukkailta voidaan tutkia vatsalihasten erkauma (käsin tunnustelemalla). Jumppaa varten kannattaa pukeutua rentoihin vaatteisiin.

Aika: Perjantai 23.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Vaunut tulee jättää ulos ikkunoiden alle, tilat sijaitsevat katutasossa.

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina  16.3. klo 10.

23.3. MiB goes Helsinki Contemporary: Rauha Mäkilän näyttely Ring a Ring o’ Roses

Tervetuloa inspiroitumaan nykytaiteesta ja keskustelemaan kaupallisesta galleriatoiminnasta Mothers in Businessin ja galleria Helsinki Contemporaryn afterwork-tilaisuudessa. Tilaisuudessa tutustutaan Helsinki Contemporaryn toimintaan ja värikkäistä ja elinvoimaisista maalauksistaan tunnetun Rauha Mäkilän uuteen näyttelyyn Ring a Ring o’ Roses. Taiteilija on paikalla tapahtumassa ja kertoo luovan työn ja äitiyden yhteensovittamisesta.

Näyttely on Mäkilän neljäs sooloesiintyminen galleriassa. Hän käsittelee uusissa teoksissaan elämää lähietäisyydeltä  – teemat nousevat arjen yksityisistä hetkistä. Näyttelyn nimi, Ring a Ring o’ Roses on peräisin vanhasta englantilaisesta lasten loruleikistä, jonka uskotaan yhden käsityksen mukaan syntyneen 1600-luvulla ruttoepidemian aikana. Loru muistuttaa lasten kyvystä käsitellä luontevasti elämän vaikeampiakin puolia. Elämän lähipiiriä tarkkaillessaan Mäkilä onnistuu kiteyttämään jotakin laajempaa ja meitä yhdistävää.

Mäkilän tuotantoa on esitetty laajalti Suomessa ja kansainvälisesti, ja taiteilijan teoksia löytyy useista merkittävistä julkisissa kokoelmissa, sekä lukuisista yksityiskokoeilmista.

http://rauhamakila.com/

Helsinki Contemporary on vuonna 2008 perustettu, korkeatasoinen, kansainvälinen nykytaidegalleria, joka tekee pitkäjänteistä yhteistyötä edustamiensa 29 taiteilijan kanssa.

https://helsinkicontemporary.com/

Aika: Perjantai 23.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Rattaat saa nostettua etuovesta rappusten yli, kun avaa molemmat ovet. Apu on paikalla!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina  16.3. klo 10.

27.3. MiB Morning club: Hyvinvointihetki ja digi-workshop CGI:llä

Tervetuloa keskustelemaan CGI:n naisjohtajien ja HR:n edustajien kanssa tavoista yhdistää hektinen työ ja perhe-elämä globaalin firman viitekehyksessä. Hyvinvointihetkeä seuraa CGI:n asiantuntijoiden luotsaama workshop, jossa mibiläiset pääsevät mukaan aivoriiheilemään päivänpolttavasta aiheesta digitalisaation saralla.

Tilaisuuden loppupuolelle meille on varattu myös vapaamuotoinen verkostoitumishetki.

Aika: Tiistai 27.3

Paikka: Helsinki, Pitäjänmäki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Paikkoja yhteensä noin 30, sekä äideille ilman lapsia että lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.3. klo 10

27.3. MiB Morning club: Arvojohtaminen yrityksen kilpailuetuna

Yritysten kilpailuetu muodostuu yhä enemmän yrityksen arvojen ja merkityksen kautta. Sekä asiakkaat että työntekijät haluavat arvojen näkyvän yrityksen toiminnassa. Miten yrityksen arvot näkyvät päivittäisessä toiminnassa ja päätöksenteossa? Millä tavalla arvot vaikuttavat kilpailukykyyn? Mitä tapahtuu, jos yrityksen teot ja toimintatavat ovat ristiriidassa arvojen kanssa?

Johanna Huhtariihi MaitriMindista tulee kertomaan, miten arvot vaikuttavat yrityksen kilpailuetuun tutkimustiedon ja case-esimerkin avulla. Vuorovaikutteisessa tilaisuudessa Johanna jakaa myös oman kokemuksensa yrittäjäksi ryhtymisestä.

Aika: Tiistai 27.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 13 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.3. klo 10.

28.3. MiB Afternoon club: Miten kannustaa isiä pitämään enemmän perhevapaita?

Miten voitaisiin saada isät pitämään nykyistä enemmän perhevapaita? Mihin tulisi vaikuttaa, jotta saadaan perhevapaat jakautumaan tasaisemmin isien ja äitien kesken – työnantajiin, yleisiin asenteisiin, lähteekö muutos lainsäätäjän taholta vai onko kyseessä perheen sisäinen asia? Millä tavoin saadaan isiä kannustettua ja tuettua perhevapaille jäämiseen?

Äitien ja isien jaettu lastenhoitovastuu sekä perhevapaiden tasa-arvoisempi jakautuminen edistävät perheen ja työn yhdistämistä. Aihe on tärkeä ja ajankohtainen muun muassa perhevapaauudistukseen liittyen.

Yhteistyössä Väestöliiton ja Miessakit ry:n kanssa toteutettavan hankkeen aloitustilaisuudessa puhujana kuullaan Timo Tikkaa, isätyöntekijää ja työnohjaajaa, Isyyden Tueksi – Miessakit ry:stä aiheesta isyydellä on iso merkitys. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja tuomaan oma näkemyksesi siihen, millä tavoin isiä voitaisiin tukea perhevapaiden hyödyntämisessä.

Aika: Keskiviikko 28.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 21.3 klo 10.

28.3. MiB After work: MiB Toastmasters-puheklubin avoin demoilta

Jännittääkö yleisön edessä puhuminen? Haluaisitko kehittyä rohkeaksi ja itsevarmaksi esiintyjäksi? Kiinnostaako puhe- sekä johtamistaitojen kehittäminen? Nyt sinulla on mahdollista tulla tutustumaan MiB:n Toastmasters-puhekulubin toimintaan! Puheklubissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia puhetaitoja esimerkiksi jännittämisen hallitseminen, itsevarmuus, tarinan kerronta sekä palautteen antaminen. Avoimessa demoillassa pääset näkemään, millaisia puheklubin kokoontumiset ovat ja halutessasi pääset toki treenaamaan jo puhumistakin.

MiB Toastmasters- puheklubi aloitti toimintansa Helsingissä syksyllä 2017 ja kokoontuu kahden viikon välein.  MiB:n oma klubi kuuluu kansainväliseen Toastmasters-verkostoon, jonka formaatin mukaan klubi toimii. Ensimmäiseksi jokainen jäsen pitää oman Ice Breaker- puheen, jossa esitellään itsensä. Tämän jälkeen edetään erilaisiin puhetyyppeihin ja aiheisiin. Jokaisessa illassa harjoitellaan myös improvisoituja puheita kunkin illan teeman mukaisesti. Jokaisesta puhekerrasta saa erillisen palautteen muilta. Toastmasters International on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on auttaa jäseniään kehittämään esiintymistaitojaan.

Aika: Keskiviikko 28.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 21.3. klo 10.

28.3. MiB mingle: Maaliskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/573545589657145/

29.3. MiB Reads: Konflikti päivässä

MiB Reads tulee jälleen – Tällä kertaa kirjana lukupiirissämme on upea Kirsi Piha:Konflikti päivässä, joka kertoo yrityskulttuurin merkityksestä alati muuttuvassa yritysmaailmassa.

Kirsi Piha: ”Konflikti päivässä pitää yrityksen virkeänä”. Mitä on konfliktiälykkyys? Saako työpaikallakin suuttua? Ja muista polttavista kysymyksistä päästään keskustelemaan rennossa ilmapiirissä! Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiasi teoksesta! Ilmoittaudu mukaan myös Facebook tapahtuman kautta, jossa voimme jo aloittaa keskustelua kirjasta! https://www.facebook.com/events/449751415441672/

Aika: To 29.3. 

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tila on toisessa kerroksessa ja ilman hissiä mutta rattaiden kanssa tulevat saavat varmasti kantoapua!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 22.3. klo 10.

Menneet tapahtumat