Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Samalla voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki(a)mib.fi.

Yhteys:
helsinki(a)mib.fi
040 011 4754 / Veera Becker, paikallisvastaava
040 730 6449 / Satu Wahlman, paikallisvastaava

Tulevat tapahtumat Helsingissä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

9.8. MiB After work: Stressinhallinta – näin minimoit stressiä arjessasi (VEE) (Stream)

Stressi saa autonomisen hermostomme pois tasapainosta. Tällä on moninaiset vaikutukset terveyteemme ja hyvinvointiimme: unenlaatu heikkenee, vastustuskyky alenee, ruoansulatus häiriintyy jne. Tämä luento opettaa sinulle mitä stressi on, mistä se aiheutuu ja mitä siitä seuraa. Opit myös yksinkertaisia keinoja hallita stressiä.

Tilaisuus on ensimmäinen Väsymyksestä energiseen elämään (VEE) -sarjan kolmesta luennosta. Seuraavat kaksi MiB After work -tilaisuutta järjestetään syys- ja lokakuussa.  Ne ovat Mielenhallinta – 5 totuutta mielestä ja Mitä Suolistossasi asustaa? Hyvinvointia ravitsemuksesta. Kaikki tilaisuudet striimataan. Luennoitsija käsittelee aihepiirejä myös MiBin blogissa.

Kirsi Kautiainen on stressin- ja mielenhallintaan sekä funktionaaliseen ravitsemukseen erikoistunut hyvinvointivalmentaja, joka ymmärtää terveyden ja hyvinvoinnin niin fyysisestä, psyykkisestä kuin henkisestäkin näkökulmasta. Kirsillä on vankka kokemus uraäitinä lääketeollisuudessa, ja toimi aiemmin vuosia terveystaloustieteen tutkijana THL:ssä. Kirsi on myös opiskellut joogaopettajaksi Intiassa ja valmistunut Diplomi-ravintoneuvojaksi terveysopisto Saluksesta. Kirsin intohimona on auttaa uraäitejä voimaan paremmin haastavan työn ja perheen keskellä.

Aika: Torstai 9.8. klo 16.30-18.00

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen ja 70 äitiä, jotka saapuvat ilman lasta.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 2.8. klo 10.

13.8. MiB After work: Making the Entrepreneurial Spirit your Brand

Organizational change and innovation happen when companies have employees who challenge the status quo, have original points of view and lead by example. That is why companies are strengthening their teams with people who have strong entrepreneurial spirit.

If you are one of the people who want to learn, experiment and collaborate and is searching for the next level job, how can you make sure you have a memorable story to tell when you meet the recruiters? Being an entrepreneur does not automatically come with entrepreneurial spirit, they are two different mindsets. Smart companies can tell these from each other and prefer the entrepreneurial people over entrepreneurs.

In this workshop, we take a closer look into entrepreneurial mindset and its characteristics. You will understand how you can genuinely embrace an entrepreneurial-spirit mindset and stand out positively at your next job interview.

Oana Velcu-Laitinen is a NeuroLeadership Coach and Foundational Skills Trainer, who knows how to make the most out of everyone’s potential. She has a PhD in economics which helped her create new content for enhancing the creativity and collaboration skills of professionals with entrepreneurial roles in organisations.

Time: Monday 13th August, at 17-19

Place: Helsinki

Cost: Free of charge

Children: Welcome!

There is space for 10 mothers with children and 20 mothers who arrive alone. The registration link will be sent by email on Monday 6th August at 10 am.

14.8. MiB Morning club: Value Based Leadership –  Arvopohjaisuus ja monimuotoisuus johtamisessa

Suomen Partiolaiset kouluttaa nuoria johtajia arvopohjaiseen johtamiseen, Value Based Leadershipiin liittyen. Nyt meillä MiBiläisillä on mahdollisuus päästä minimatkalle nauttimaan koulutusohjelman parhaista makupaloista. Tämän MiB Morning Clubin aikana keskitymme itse arvopohjaiseen johtamiseen sekä myös monimuotoisuuden johtamiseen. Syvennymme aiheisiin sekä teorian että käytännön kautta. Fasilitaattoreina meille toimivat Heta Hyvärinen ja Annina Kainu.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti ikäryhmään 20-29 kuuluville MiBiläisille (tämä on varsinaisen Value Based Leadership -koulutusohjelman kohderyhmä), mutta myös potentiaalisille yrityskumppaneille ja aiheesta kiinnostuneille iästä riippumatta.

Aika: Tiistai 14.8. klo 9.00-10.30 (tarjolla aamukahvi klo 8:30)

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.8. klo 10.

14.8. MiB After work: Transformatiivinen yrittäjyys & Kieku Labs

Transformatiivinen yrittäjyys pyrkii vastaamaan globaalin talouden ongelmiin ja haasteisiin aktivismin keinoin. Merkitysohjautuvat yrittäjät kokevat usein löytäneensä oman tarkoituksensa ja soveltavat systeemiälykästä toimintamallia maailman parantamiseen yrittäjyyden keinoin.

Sampsa Fabritius on käytännöllinen utopisti ja yrittäjä. Hän on erityisen innostunut merkityksen kautta ohjautuvasta yrittäjyydestä tapana parantaa maailmaa. Kehitystä voi nopeuttaa katsomalla asioita monista näkökulmista ja uuden arvomaailman kautta.

“Elämme nyt 100 vuotta sitten ideoitua utopiaa. Vahva osaaminen teknologian tuotteistamisesta yhdistyy saumattomasti kiinnostukseen yhteiskunnan tulevaisuudesta”, Sampsa visioi.

Kieku.com palvelun toimitusjohtajana Sampsa kehittää yhteisöllisyyteen ja koneoppimiseen perustuvaa puhemedia-palvelua, minicastia. Hän uskoo, että monipuolisempi ajattelu johtaa parempiin tekoihin.

Sampsa esittelee Kieku Labsin toiminta-ajatusta, transformatiivista yrittäjyyttä sekä minicastaamisen tarjoamia mahdollisuuksia mibiläisille entisen Marian sairaalan tiloihin päivitetyssä startup-yhteisössä Maria01:ssä.

Aika: Tiistai 14.8. klo 17-18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 40 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.8. klo 10.

16.8. MiB After work: Tiedostamattomat oletukset & työelämän tasa-arvo

Epäiletkö joskus työelämäsi tasa-arvoa? Tuntuuko sinusta, että uralla eteneminen olisi kuitenkin helpompaa, jos et olisi nainen? Tule kuulemaan ja itse kokemaan, kuinka tiedostamattomat oletukset vaikuttavat työelämässä ja ideoimaan keinoja oletusten ja niiden seurausten minimoimista varten.

Aiheeseen johdattaa KTT Jonna Louvrier, tutkija, kouluttaja ja Includia Leadershipin toimitusjohtaja. Hän on tutkinut erilaisuutta työelämässä Kaliforniassa Stanfordin yliopistossa, Helsingissä Hankenilla ja Pariisissa EHESS’issä. Jonnan missiona on työelämä, jossa kaikkien osaaminen tulee käyttöön. Lue lisää: www.includia.fi

Aika: Torstai 16.8. klo 17.30-19.30

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 9.8. klo 10.

22.8. MiB alustettu mingle: Millainen on timanttinen CV?

Elokuun alustetussa minglessä psykologi ja Certified Business Coach Pirjo Varjus-Pitkälä kertoo, millainen CV:n pitäisi tätä nykyä olla, ja millainen ansioluettelo jää rekrytoijan mieleen. Lisäksi harjoitellaan omaa ‘hissipuhetta’ speed dating -tyyliin. Tule mukaan hiomaan hissipuheestasi ja CV:stäsi timanttinen!

Pirjo Varjus-Pitkälä on tehnyt uransa rekrytoinnin ja uraohjauksen parissa. Ennen yksityisyrittäjäksi ryhtymistään Pirjo työskenteli MPS Career Oy:n toimitusjohtajana.

Aika: Keskiviikko 22.8. klo 10–12

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/472026379877716/

22.8. MiB After work: Miten valmistautua neuvotteluihin?

Miten neuvotteluihin kannattaa valmistautua? Miten välttää ”hankalan tyypin” maine? Miten puhua rahasta?

Moni pelkää neuvottelemista ja erityisesti rahasta puhumista. Työelämässä neuvottelemiselta ei kuitenkaan voi mitenkään välttyä. Työelämän muuttuessa yhä freelance-pohjaisemmaksi neuvottelu- ja vuorovaikutustaitojen merkitys kasvaa. Neuvottelukoulutuksessa käydään läpi neuvottelutyylejä ja neuvottelijoiden persoonallisia eroja, sekä tutustutaan neuvottelijan ”työkalupakkiin”. Vinkkien avulla osallistujat oppivat valmistautumaan neuvotteluun, keskustelemaan sopimuksen ehdoista luovasti sekä kiinnittämään huomiota selkeän sopimuksen tekemiseen ja hyvään yhteistyöhön myös sopimuksen syntymisen jälkeen.

Koulutuksen vetää ”Artisti maksaa – neuvotteluopas luoville aloille” -tietokirjan kirjoittaja, Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö ja Lehtinen Legal Oy:n toimitusjohtaja Lottaliina Pokkinen. Tilaisuudessa on kirjamyynti.

Aika: Keskiviikko 22.8. klo 17-19

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 12 äitiä lapsineen, sekä 18 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.8. klo 10.

23.8. MiB After work: Lukihäiriöisestä tytöstä tekstien ammattilaiseksi

Karoliina Sallinen-Pentikäinen on 33-vuotias vaimo ja tokaluokkalaisen tytön äiti Tampereelta. Sallinen-Pentikäinen jätti kaksi vuotta sitten virkansa äidinkielen lehtorina, muutti pois Helsingistä, perusti uusperheen ja elättää itsensä nykyisin kirjoittamalla supersuosittua Kolmistaan -blogia. Sen lisäksi Sallinen on mukana tamperelaisessa H23 Agency -suunnittelutoimistossa copy writerinä ja tekee myös asiakkaidensa brändeille sosiaalisen median markkinointia. Vuonna 2016 Kolmistaan palkittiin Vuoden paras perheblogi -palkinnolla ja samoihin aikoihin Sallinen-Pentikäinen julkaisi Tee se itse -vauva -esikoiskirjansa. Viime keväänä ilmestyi Sallinen-Pentikäisen toinen romaani, #vauvavuosi.

Sallinen-Pentikäinen kertoo mibiläisille tarinansa lukihäiriöisestä tytöstä opettajaksi ja edelleen kirjoittamisen ammattilaiseksi. Hän myös valottaa sitä, miksei varma kuukausipalkka, lomat ja valtion virka kuitenkaan saaneet pysymään häntä aloillaan ja millaista nykyinen ura kirjoittamisen moniottelijana käytännössä on. Kuulemme myös vinkkejä itsensä johtamiseen, brändin rakentamiseen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen omassa työssä.

Aika: Torstai 23.8. klo 16.30-18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.8. klo 10.

27.8. MiB After work: Lego Serious Play -workshop

Organisaatioiden monimutkaiset ongelmat vaativat luovia lähestymistapoja. LEGO® SERIOUS PLAY® -menetelmä auttaa osallistamaan ja tuomaan jokaisen oman panoksen ratkaisuun.
Legoja voi hyödyntää eri tarkoituksiin ja niitä on käytetty mm. palvelumuotoilun tukena.

Tervetuloa Serious Play -tapahtumaan, jossa opitaan rakentavaa kritisointia ja luovaa ajattelua!

Huom! Lapset tulevat tapahtumaan vanhempansa vastuulla. Legoissa on erittäin paljon pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Aika: Maanantai 27.8. klo 17-19

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 9 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 20.8. klo 10.

28.8. MiB goes Piilo-osaajat: Rekrytointi- ja osaamismarkkinat

Etsitkö osaamisellesi uutta kohdetta tai uusia haasteita? Tai metsästätkö osaajia työksesi? Oletko tavalla tai toisella törmännyt kohtaanto-ongelmaan tai osaajapulaan?

Työmarkkinoilla on liikkeellä paljon osaamista ja toisaalta yrityksillä on suuri tarve osaaville tekijöille. Työnhaussa tuntuu kuitenkin usein siltä, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. MiB ja Piilo-osaajat tarjoavat nyt ainutlaatuisen areenan tähän kohtaanto-ongelmaan! Järjestämme elokuussa Tampereella ja Helsingissä rekrytointi- ja osaamismarkkinat, joissa on tarjolla mm.:

  • inspiroiva puheenvuoro Luontaiset Taipumukset -konseptin isältä Jari Saarenpäältä motivaatiosta ja luontaisista vahvuuksista työelämässä ja työnhaussa
  • ideointia ja yhdessä ratkaisujen etsimistä modernista rekrytoinnista ja osaamisen markkinoinnista niin osaajien kuin osaajia etsivien rekrytoijien näkökulmasta
  • kohtauttamispaikka, jossa osaajat ja rekrytoijat voivat tutustua ja laajentaa verkostojaan

Tule mukaan rekrytointi- ja osaamismarkkinoille keskustelemaan osaajien ja rekrytoijien kanssa. Luodaan yhdessä uusia toimintatapoja sekä verkostoidutaan rekrytoinnin ja työelämän osaajien kanssa!

Tapahtuma on osa Piilo-osaajien toimintaa. Piilo-osaajat on MiBistä ponnistanut työnhakuyhteisö ja osaajagalleria, joka tahtoo tehdä osaamisen markkinoinnista sekä osaajien löytämisestä helppoa, hyödyllistä ja kuplivan hauskaa!
Aika: Tiistai 28.8. klo 15-18

Paikka: Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 40 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 21.8. klo 10.

29.8. MiB mingle: Elokuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Keskiviikko 29.8. klo 10–12

Paikka: Vantaa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/514782862276109/

3.9. MiB alustettu mingle: Töihin palanneiden/paluuta suunnittelevien vertaiskahvit. Kuinka selvitä ruuhkavuosista?

Tule vaihtamaan ajatuksia muiden töihin palanneiden/paluuta suunnittelevien mibiläisten kanssa. Jaetaan parhaat käytäntömme siitä kuinka selvitä ruuhkavuosista.

Omia kokemuksiaan minglen alkuun tulee jakamaan reippaat mibiläiset Noora Jokinen ja Marika Skyttä. Noora on vanhempi prosessi-insinööri. Hän palasi töihin viime elokuussa, kun mies jäi kotiin hoitovapaalle. Noora kertoo minglessä myös millaista oli vaihtaa työpaikkaa pian töihin paluun jälkeen. Marika toimii asiantuntijana ja tutkijana terveyden alalla sekä viimeistelee tohtorin tutkintoaan. Hän palasi töihin tammikuussa.

Aika: Maanantai 3.9. klo 17–18.30

Paikka: Vantaa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/273240853230994/