Helsinki

Helsingin paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pääkaupunkiseudulla. Toiminnasta vastaa noin 60 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Helsinki FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys helsinki@mib.fi.

Yhteys:
helsinki@mib.fi
040 707 5543 / Janni Pääkkönen, paikallisvastaava
050 381 4870 / Nina Karhula, paikallisvastaava

 

Tulevat tapahtumat Helsingissä

2.11. MiB Morning Club: Seminaariainen

Seminaariainen tarjoilee kiinnostavia puheenvuoroja aamiaisen ääressä suoraan mibiläisiltä mibiläisille. Ensimmäiselle Seminaariaiselle kokoonnutaan Sellon kirjastoon. Omakustanteisen aamiaisen saa napata mukaansa viereisestä Marian konditoriasta, joka on luvannut avata ovensa meitä varten jo klo 8. (Mikäli riittävän moni ei ilmoittaudu aamupalalle, käytettävissä ovat esimerkiksi Sellon Starbucks ja Espresso House.)

Puhujat:

Amy Albrecht, Next Level Coach, Amy Albrecht Coaching

Paula Helle, Työpäivämuotoilija, Ignition Consulting

Sari Hurme-Mehtälä, CEO & Co-Founder, Hoksaus Science

Aikataulu:

8.00 aamiainen ja vapaata seurustelua

8.30 tilaisuuden avaus Akseli-salissa

8.45 Amy Albrecht: Miten ja miksi kasvattaa oma liiketoiminta palkkatyön ohelle?

9.00 Paula Helle: Uramuotoilu – design thinkingin hyödyntäminen oman elämän ja uran suunnittelemisessa

9.15 Heli Rautjärvi: Hierarkiat hiiteen – miten toimii itseohjautuva organisaatio?

Esitysten jälkeen on mahdollista jäädä verkostoitumaan ja jututtamaan puhujia klo 10 asti.

Aika: Torstai 2.11. klo 8-10
Paikka: Akseli-sali, Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, Espoo
Hinta: Maksuton. Aamiainen omakustanteinen.
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 26.10. klo 10.

2.11. MiB Morning club: Tapaaminen headhunterin kanssa

Mitä suorahakukonsultin työ on käytännössä? Miten työnhakija voi parantaa omia asetelmiaan suorahaussa? Kannattaako rekrytointikonsultteihin olla itse yhteydessä ja millä tavalla? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Compass Human Resources Groupin toimitusjohtaja Göran Hernberg.

Tilaisuudesta toivotaan luonteeltaan keskustelevaa. Puhujavieraamme alkupuheenvuoron jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Nyt onkin loistava tilaisuus esittää matalalla kynnyksellä mieltä askarruttavia kysymyksiä suorahakuun liittyen.

Saapumisohje: Aleksanterinkadun sisäänkäynniltä valitaan taaemmat hissit, jotka tuovat suoraan Nooan tilojen ovelle. Vaunut kannattaa ottaa mukaan yläkertaan.

Aika: Torstai 2.11. klo 10–11.15
Paikka: Nooa Säästöpankki, Aleksanterinkatu 48 B (8. krs), Helsi
Hinta: Maksuton.
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 26.10. klo 10.

6.11. MiB Afternoon club: CV kuntoon ja työnhaku käyntiin – Personalhuset Staffing Group

Työnhaun ollessa monelle mibiläiselle ajankohtaista, on vierailu Pohjoismaiden yhteen suurimpaan henkilöstö- ja rekrytointipalveluyritykseen erittäin toivottu lisä marraskuun tapahtumakalenteriin.

Personalhusetin rekrytointiammattilaisten vetämissä keskustelupajoissa perehdytään CV:n viilaamiseen – missä muodossa CV kannattaa laatia, mikä on sen olennaisin sisältö ja miten CV:ssä voi tuoda oman persoonansa esiin. Toisessa keskustelupajassa keskitytään työnhakuun, eli missä, miten ja mitä reittejä löytyvät kullekin parhaat uudet haasteet.

Aika: Maanantai 6.11. klo 13-15
Paikka: Personalhuset Staffing Group, Paciuksenkatu 29, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 30.10. klo 10.

7.11. MiB Morning club: Mindfulness

Itsensä johtaminen on yksi tärkeimmistä nykypäivän ja tulevaisuuden työelämätaidoista. Kyvystä vaikuttaa tietoisesti omaan ajatteluunsa, tunteisiinsa ja toimintaansa on merkitystä niin ikään ihmissuhteiden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Mindfulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo tässä hetkessä kehittää itsetuntemusta, parantaa paineensietokykyä, auttaa hankalien tunteiden käsittelyssä ja vahvistaa myönteisyyttä. Tervetuloa mukaan opettelemaan taitoja, joiden keinoin voimme tietoisesti vaikuttaa itseemme ja saada aikaan positiivista muutosta. Tilaisuuden vetää mindfulness-ohjaaja ja coach Laura Urrila, joka tekee väitöstutkimustaan mindfulnessista työelämässä.

Aika: Tiistai 7.11. klo 10.00–12.00
Paikka: Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 13 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 31.10. klo 10.

9.11. MiB goes Ruohonjuuri: Hippipuodista kansainvälistyväksi kasvuyritykseksi

Tänä syksynä 35 vuotta täyttänyt luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju Ruohonjuuri on kokenut suuren muodonmuutoksen pienestä hippipuodista kansainvälistymistä tavoittelevaksi kasvuyritykseksi. Ruohonjuuren seuraavat myymälät avautuvat loppuvuodesta 2017 Jyväskylään, vuodenvaihteessa Tukholmaan ja vuonna 2018 Kalasataman Rediin. Uudistunut verkkokauppa palvelee asiakkaita ympäri Suomen ja tulevaisuudessa myös ulkomailla.

Ruohonjuuren verkkokaupan kehittämisestä sekä kansainvälistymissuunnitelmista kertoo digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Heidi Waltari. Asiakaspalvelupäällikkö Tuulia Bucciarelli puolestaan puhuu asiakaskokemuksen kehittämisestä Ruohonjuuren myymälöissä.

Tilaisuuden jälkeen halukkaat voivat osallistua shoppailukierrokselle (-10% ostoetu) Kampin myymälässä.

Tarjolla pientä purtavaa sekä äideille että lapsille.

Aika: Torstai 9.11. klo 17.30–19
Paikka: Ruohonjuuren toimisto, Salomonkatu 17 B (4.krs)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 2.11. klo 10.

10.11. MiB Morning Club: Vaihtoehtoiset hoitomahdollisuudet

Työn ja perheen onnistunut yhdistäminen edellyttää toimivaa lastenhoitoratkaisua. Millaisilla lastenhoitoratkaisuilla saadaa perheen arki pyörimään onnistuneesti? Millaisia vaihtoehtoja ylipäätään on olemassa lastenhoidon järjestämiseksi? Tilaisuudessa puhujat kertovat kokemuksistaan eri hoitomahdollisuuksista. Puhujana mm. Hoivanetin toimitusjohtaja Minna Isotalus.

Aika: Perjantai 11.10. klo 8.00–9.30
Paikka: Terkko Health Hub, Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 3.11. klo 10.

14.11.MiB Morning Club: Mistä syntyy esiintymisen hyvä draivi?

Henkilökohtaiset viestintätaidot ovat olennainen osa 2010-luvun ammattitaitoa. Viestit aina koko olemuksellasi, vaikka et asiaa ajattelisikaan. Se luo henkilöbrändiäsi ja organisaatiokuvaa. Ja vaikka hallitset asiasisällön, viestisi ei ehkä mene perille, jos et hallitse esiintymistilanteitasi. Asiantuntijalle on tärkeää osata myydä osaamisensa ja ideansa, myös organisaation sisällä. Tuntuuko tyrmäävältä – vai mielenkiintoiselta haasteelta? Tietyt perusasiat on hyvä kerrata aika ajoin, sillä helposti lipsahdamme totuttuun tyyliin. Vaikka tekisit päätyösi tällä hetkellä hiekkalaatikon laidalla, kannattaa silti varautua työelämän pyöritykseen.

Inforin asiakkuuspäällikkö Laura Sarparanta on valmentanut asiantuntijoita esiintymisasioissa jo liki parinkymmenen vuoden ajan. Tule mukaan pohtimaan mistä syntyy esiintymisen hyvä draivi. Kolmen osallistujan on mahdollisuus päästä tekemään pieni esiintymisharjoitus, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi etukäteen (tehtävänantoa varten) tapahtumaan ilmoittautuessasi!

Aika: Tiistai 14.11. klo 10.00-12.00
Paikka: Unelma Tapiola, Kauppamiehenkatu 6, Espoo
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 07.11. klo 10.

17.11. MiB Morning Club: Esimiestaidon workshop -johtajuuden kehittäminen ja esimiehenä kehittyminen

Workshopin teemat:

1) Johda ensin itseäsi
– Miten kokonaisvaltainen hyvinvointi heijastuu johtajuuteen?
– Hyvän esimiehen ominaisuuksia

2) Esimiesarvot ja niiden vaikutus esimiestyöhön

Workshop sopii esimiestehtävissä toimiville, mutta myös tuleville esimiehille. Pohdimme omia valmiuksia ja kehitysalueita esimiestyön näkökulmasta sekä hyvän esimiehen ominaisuuksia ja taitoja.

Kouluttajan toimii Suvi Vainio (CEO) Diwello Oy:stä. Vainio on kauppatieteen maisteri ja sosiaalipsykologi, joka yhdistää psykologista ja käyttäytymistieteellistä tietoa hyvinvointiin ja organisaatioiden kehittämiseen. Hän suorittaa myös parhaillaan brain-based coaching pätevyyttä. Vainio on kehittänyt ja valmentanut useita organisaatioita konsulttina ja toiminut asiakasvastuu, esimies- ja HR-tehtävissä. Osaamisalueita ovat mm. esimiestyön ja palveluiden kehittäminen sekä työyhteisöjen ja työhyvinvoinnin kehittäminen, ihmisten sitouttaminen ja motivointi. Kokemusta erilaisista yrityksistä start upeista pörssilistattuihin yrityksiin ja julkisen sektorin organisaatioihin.

Aika: Perjantai 17.11. klo 09.30-11.30
Paikka: Business Meeting Park, Salomonkatu 5 C, Kamppi Hki.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 10.11. klo 10.

21.11. MiB Morning Club: Brändi – ole merkityksellinen ja rakastettu

Uusilla sukupolvilla on täysin uudenlaisia odotuksia brändeille. Vanhat jätit kaatuvat ryskyen ja uusia tulee tilalle. Mikä tekee toisista voittajia ja miksi toiset on tuomittu unohtumaan?

Käytännönläheistä porinaa modernin brändin rakentamisesta Ivalo Creative Agencyn luovan johtajan Ilkka Ruotsalaisen johdolla.

Aika: Tiistai 21.11. klo 11.00–12.30
Paikka: Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.11. klo 10.

24.11. MiB Morning Club: Naisyrittäjyys rahoitusalalla

Julianna Borsos (KTT) ja Vilma Torstila ovat yhtiökumppaneita ja luotsaavat Bocapin pääomasijoitustoimintaa. Juliannalla on pitkä tausta rahoituskentältä. Hän on toiminut investointointipankkiirina, ollut osakkaana Mandatumilla ja omassa neuvontayhtiössään sekä toimii enkelisijoittajana. Vilma on myynnin, brändäyksen ja markkinoinnin rautainen ammattilainen. Hän on tuonut Suomeen Sandin ja muita tanskalaisia brändejä.

Bocap on alan edelläkävijä, joka sijoittaessaan toimii aktiivisena vähemmistöosakkaana yrittäjävetoisissa ja voimakkaasti kasvavissa vakiintuneissa suomalaisissa pk-yrityksissä. Tule kuulemaan naisten yrittäjyydestä Bocapissa, joka on rahoittanut kymmeniä yrityksiä ja keskittyy pääomasijoittamiseen.

Aika: Perjantai 24.11. klo 10.00–12.00
Paikka: Töölön kirjasto, Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 17.11. klo 10.

29.11. MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kaipaatko aikuista seuraa, puheenaiheita ja kehittävää tekemistä vauva-arjessa ja suunnitteletko ehkä vielä joskus meneväsi töihin? Kaikkeen tähän ja paljon muuhun löytyy apuja MiBistä. MiBin Welcome coffee -tapahtumaan toivotamme tervetulleeksi kaikki MiBin uudet jäsenet sekä MiBin toiminnasta tai jäsenyydestä kiinnostuneet. Tule kuulemaan esittelyä ja esittämään kysymyksiä MiBin toiminnasta Helsingissä ja valtakunnallisesti, ja verkostoitumaan muiden äitien kanssa!

Aika: Keskiviikko 29.11. klo 10.00–12.00
Paikka:Cafe Köket, Aleksanterinkatu 28, Torikorttelit, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

29.11. MiB goes Nooa Säästöpankki

MiBin yhteistyökumppani Nooa Säästöpankki kutsuu MiBin jäsenet uusiin, upeisiin tiloihinsa kuulemaan  Säästöpankkiirien johtajan Henna Peltolan ajatuksia aiheesta ”inhimillinen bisnes” sekä seuraamaan Marimekon muotinäytöstä. Tilaisuus on samalla myös mainio mahdollisuus verkostoitumiseen cocktail-tilaisuuden merkeissä virallisen osuuden jälkeen.

Tilaisuudessa on lisäksi mahdollisuus tavata Nooan asiantuntijoita pankkiasioissa.

Aika: Keskiviikko 29.11. klo 18.00-20.00
Paikka:Nooa Säästöpankki, Aleksanterinkatu 48 B, 8. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 22.11. klo 10.

Menneet tapahtumat