Luova prosessi

3.9.2015
MiB

Uuden rakentaminen on luovaa hommaa. Rakensitpa sitten taloa, ydinvoimalaa tai ainutlaatuista bisnesäitien verkostoa, kuuluu prosessiin huikeita vaiheita epätoivosta siihen, että uskoo idean olevan lopulta ihan mahtava. Soveltuvin osin tämä sopii myös Mothers in Business eli MiB-verkoston syntyyn ja kasvuun. Sillä tässä tarinassa on kyse uuden luomisesta, aivan alusta saakka.

Kuva http://jennilyncarson.com

1. THIS IS AWESOME

Saadaan ihan mielettömän hieno idea, joka vastaa olemassa olevaan kysyntään: mistä lasten kanssa kotona olevat  korkeasti koulutetut ja urahenkiset äidit löytäisivät ammatti-identiteettiä ylläpitävää toimintaa? Vieläpä sellaista, johon voisi osallistua lapsen kanssa. Oikeastaan mihinkään ei voi mennä imeväisen pikku nyytin tai vilkkaan naperon kanssa. Joko muut katsoisivat vähän oudosti kun raotat imetystopin luukkua tai, no, itselle ei edes tulisi mieleen saapua kuuntelemaan luentoa pörssisijoittamisesta Ipanaorkestrin rumpalin kanssa vaikkei sitä missään suoranaisesti kiellettäisikään. Ei muuta kuin itse tekemään!

2. THIS IS TRICKY

Käytännön toteutus onkin hankalampaa kuin osaisi odottaa. Vai satutko sinä tietämään mukavan ja rauhallisen tilan, jonka saisi ilmaiseksi käyttöön pariksi tunniksi. Hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Jonne mahtuu viidettoista lastenvaunut. Ai tiedät? Hyvä, kerro ihmeessä meillekin! Vakavasti puhuen, sopivien tilojen löytäminen on ollut vain yksi haaste. Ei sitä käy kieltäminen – parhaat käytännöt eivät synny itsestään, usein on opittava kantapään kautta.

3. THIS IS SHIT

Jos käytännössä pyörä pitää keksiä itse, saa rautaa väännellä välillä aika paljonkin ennen kuin se löytää oikean muotonsa. Hyvästä omasta pöhinästä huolimatta aina ei ihan onnistuta. Tilaisuudet on kuulemma tosi kiinnostavia, mutta voisikohan lapsen ottaa mukaan? Voisi vetää johtopäätöksen, että viestintä ei ole ihan onnistunut tehtävässään. Ja tilaisuudet on kiinnostavia nimenomaan vain ja ainoastaan silloin, kun ne kiinnostavat muitakin. Istuessaan kirjastossa omassa yksinäisessä lukupiirissään voi käydä mielessä, että nyt ei mennyt ajoitus tai kirjavalinta aivan nappiin. Onneksi lukeminen kannattaa aina!

4. I AM SHIT

Ei tässä ole järkeä. Mutta koska kyse ei kuitenkaan ole maailman vakavimmasta asiasta, ei henkilökohtaiseen epätoivoon oikeasti kannata vaipua. Yhdessä tätä tehdään. Ei porukka fiksuja ja kunnianhimoisia naisia voi ajatella olevansa surkeita, tai jos ajattelee niin siinäpä vasta ongelma joka tulee ratkaista.

5. THIS MIGHT BE OK

Palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Sana kiirii ja tekijöiden joukko kasvaa. Löytyy eri alojen osaajia, jotka vapaaehtoisesti antavat ammattiosaamistaan ja aikaansa yhteisen hyvän rakentamiseen. Tilaisuuksiin tulee porukkaa. Kyllä se tästä.

6. THIS IS AWESOME

Pyörä alkaa pyöriä kunnolla. Myös muissa kaupungeissa kuullaan ilmiöstä ja halutaan tuoda se sinne. Kukapa kunnianhimoinen bisnesäiti haluaisi myydä muuta kuin parasta, joten siitäs saitte, vaiheet 3 ja 4! Laajeneminen taas on oma luova prosessinsa, johon voi soveltaa tietyiltä osin kaavaa. Tärkeää on, että tiedetään idean toimivuus ja koko ajan löydetään entistä parempia tapoja tehdä.

Siispä tervetuloa MiBin nettisivuille seuraamaan, miten MiB kasvaa ja vakiintuu. This is awesome!

Kirjoittanut Laura Rönnholm MiBin viestinnästä. Tuli mukaan vaiheiden 2 ja 3 taitekohdassa.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise alla näkyvä laskutoimitus lähettääksesi kommentin *