Mothers in Business

Rakkaudesta uraan ja perheeseen

Pienten lasten kanssa kotona oleville äideille on tarjolla monenmoista aktiviteettia: on vauvajumppaa, muskaria, perhekahviloita, vauvauintia ja vaikka mitä. Kaikki nämä toiminnot ovat hauskoja, mutta kovin lapsikeskeisiä. Mistä löytyisi äideille mielekästä ja kehittävää toimintaa, johon kuitenkin voisi tarvittaessa ottaa lapsen mukaan?

Tätä kysymystä pohti viisi espoolaisäitiä kesäkuussa 2014. Koska koulutetuille pienten lasten äideille ei ollut olemassa omaa verkostoa, he päättivät perustaa sellaisen. Verkoston nimeksi tuli Mothers in Business (MiB). Verkosto herätti heti suurta kiinnostusta perustajaäitien lähipiirissä ja ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin elokuussa 2014. Sinne saapui jo noin parikymmentä äitiä lapsineen.

Vajaa vuosi verkoston perustamisen jälkeen, toukokuussa 2015, MiBistä tuli virallinen yhdistys, Mothers in Business MiB ry. Toiminta on myös laajentunut pääkaupunkiseudulta mm. Tampereelle, Turkuun ja Vaasaan.

Rohkaisemme työn ja perheen yhteensovittamisessa

Voimaannutamme korkeasti koulutettuja pienten lasten äitejä yhteensovittamaan uran ja perheen, ja tarjoamme tukea osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen  ja uran edistämiseen. Lisäksi edistämme uraäitien asemaa työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa.

MiBin strategiana on kasvaa valtakunnalliseksi uraäitien verkostoksi ja arvostetuksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi.

 

Pienten lasten äidit kohderyhmänämme

Toimintamme on kohdistettu ensisijaisesti raskaana oleville, perhevapaalla oleville ja työelämään palanneille pienten lasten äideille.

Järjestämme keskustelutilaisuuksia, yritysvierailuja, koulutuksia, työpajoja, vertaistapaamisia ja muita tilaisuuksia. Lapset ovat lähtökohtaisesti tervetulleita tilaisuuksiimme. Toimimme yhteistyössä muiden yhdistysten, yritysten ja julkishallinnon laitosten kanssa. Tutustu toimintaamme!

Arvomme

Innostava ja energinen – Toimintamme on vaikuttavaa ja voimaannuttavaa.

Ura- ja perheystävällinen – Toimimme rakkaudesta uraan ja perheeseen.

Hyväntuulinen – Lähestymme työn ja arjen haasteita rakentavasti ja positiivisesti.

Yhteisöllinen – Välitämme toisistamme ja tarjoamme vertaistukea. Verkostoidumme aktiivisesti myös ulkoisten sidosryhmien ja toimijoiden kanssa.

2014
perustusvuosi
290
vapaaehtoista naista
6050
seuraajaa
4007
jäsentä