Oulu

Oulun paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pohjois-Suomen alueella. Toiminnasta vastaa noin 20 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Oulu FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys oulu@mib.fi.

Yhteys:
oulu@mib.fi
Anne-Mari Kauvosaari-Rantala, paikallisvastaava
Virve Macagnano, paikallisvastaava

 

Tulevat tapahtumat Oulussa

 

1.11. MiB mingle: Markkinoinnin parissa työskentelevien tapaaminen

Oulun alueella markkinoinnin parissa työskentelevät äidit istahtavat alas vaihtamaan kuulumisia. Jaamme ammatillisia vinkkejä ja kokemuksia sekä keskustelemme yleisesti toimialan kuulumisista. Mikäli aihe puhuttelee juuri sinua, tässäpä loistava tilaisuus tulla moikkaamaan ja verkostoitumaan alalla olevien kanssa. Nähdään Pihassa!

Aika: Keskiviikko 1.11. klo 18–19.30
Paikka: Antell Cafe Piha, Kauppurienkatu 7
Hinta: Maksuton, kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

 

3.11. MiB Recruiting Coffee: Uusien aktiivien rekrytointikahvit

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaa aktiivinaistemme mukana? Oulun paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

Tiimissämme on avautumassa useita tehtäviä lähiaikoina. Aktiivitoimintaan voit osallistua olit sitten raskaana, perhevapailla tai jo työelämään palannut – tekemistä varmasti riittää!

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa arjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Tervetuloa rentoon kahvittelutuokioon, jossa kerrotaan MiB:n toiminnasta ja mitä kaikkea MiB aktiivit puuhaavat ja ideoivat. Tilaisuus on maksuton, kahvilan tuotteet omakustanteisesti.

Aika: Perjantai 3.11. klo 18
Paikka: H2O Ideapark, Ritaharjuntie 49
Hinta: Maksuton (kahvittelu omakustanteinen)
Lapset: Tervetulleita!

 

7.11. MiB Workshop: Uniakatemia – Naperot nukkumaan!

Jatkoa viime keväällä koeponnistetulle uniaiheiselle sarjalle! Valtavan suosion saavuttaneessa edellisessä osassa kävimme läpi vauva-ajan haasteita, joten tällä kertaa keskitymme leikki-ikäisten unihaasteisiin.

Onko toivoa muutoksesta? Kuulemma on, joten tulkaa ihmeessä mukaan!

Tapahtumassa puhujina Tarja Kuivala Vauvatalon babyblues-tiimistä ja Raili Mäkinen Oulun kaupungin neuvolasta.

Aika: Tiistai 7.11. klo 17–19
Paikka: Vauvatalo, Viestikatu 10 c (Intiössä)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tilaisuus on sisältönsä vuoksi poikkeuksellisesti vain äideille

Mukaan mahtuu 13 äitiä. Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse 31.10. klo 10. 

 

8.11. MiB mingle: Kuukausikahvit

Kuukausittainen kahvihetki mibiläisten kesken. Tervetuloa rohkeasti jutustelemaan ja tutustumaan Oulun alueen Mothers in Business -verkoston äiteihin.

Muistathan, että mingleen voi tulla, vaikket olisikaan (vielä) jäsen!

Aika: Keskiviikko 7.11. klo 9.30–11
Paikka: H2O, Uusikatu 26
Hinta: Maksuton, kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

 

9.11. MiB mingle: Työnhakijoiden sparrausryhmän kk-tapaaminen

MiBin työnhakijat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa vaihtamaan kokemuksia, jakamaan vinkkejä ja sparraamaan toinen toisiaan työnhaun visaisessa viidakossa. Mukaan pääsee MiB Oulun Facebook-ryhmän kautta, jossa aika ajoin huhuillaan ryhmään uusia jäseniä.

Aika: Torstai 9.11. klo 9.30–11
Paikka: Ilmoitetaan ryhmässä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

 

10.11. MiB Morning club: Itsensä johtamisen avulla arki haltuun, puhujavieraana Ilkka Koppelomäki

Tuntuuko arkesi suorittamiselta ja kiireiseltä? Kaipaatko arkeesi selkeyttä ja kenties iloakin pimeneviin päiviin? Ne kuuluisat ruuhkavuodet eivät ole tuulesta temmattuja ajatuksia. Ilkka kertoo, miten voit hallita omaa aikaasi paremmin ja priorisoida tekemisiäsi helpommin. Oman ajan hallinta helpottaa stressiä ja auttaa saavuttamaan tavoitteesi. Ja jos vielä mietit ettei sinulla ole aikaa osallistua tähän tapahtumaan, tää on just sulle!

Ilkka Koppelomäki on itsensä johtamisen valmentaja, joka on erikoistunut mielen hallintaan ja tavoitteiden toteuttamiseen. Ilkan perustama Uskalla Innostua -tiimi on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen vuodesta 2007 lähtien. Ilkka on taustaltaan kilpatriathlonisti ja hän on toiminut yrittäjänä hyvinvoinnin parissa yli 15 vuotta. Ilkan missiona on auttaa suomalaisia itsevarmemmiksi ja hyvinvoiviksi oman elämänsä toteuttajiksi. Ilkka on kouluttanut ympäri Suomen ja ollut asiantuntijana eri medioissa mielen hallintaan, innostumiseen, itsensä johtamiseen ja oman elämän toteuttamiseen liittyen.

Radisson Blu Oulu tarjoaa monipuolisen ja tasokkaan Super breakfast- aamiaisen MiBin jäsenille nyt erikoishintaan. Aamiainen on tarjolla kello 9.30 saakka. Tule hengähtämään hetki, nauttimaan kiireettömästä aamusta katetun pöydän ääreen sekä saamaan arkeesi iloa ja innostusta!

Aika: Perjantai 10.11. klo 9–11.30
Paikka: Radisson Blu Oulu, Sassin kabinetti
Hinta: Maksuton. Aamiainen omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä ja lapset ovat myös erittäin tervetulleita! Kabinetin vieressä sijaitsee lastenhoitohuone.Voit saapua aamiaiselle jo aiemmin ja nauttia sen ravintola Toivossa tai kerätä aamiaisen tarjottimelle ja ruokailla Sassin kabinetissa.

Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse 3.11. klo 10. Ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittautua samalla myös aamiaiselle.

 

13.11. MiB Afternoon club: Minustako yrittäjämama – mitä ottaa huomioon yrittäjyyden alkutaipaleella?

Moni haaveilee yrittämisestä. Osalla on jo yritysideakin vireillä tai yritys perusteilla. Yrittäjänä vapauden myötä lisääntyy myös vastuu omasta onnistumisesta. Yrittäjän pitää uskaltaa ottaa hallittuja riskejä. Turhilta yllätyksiltä kuitenkin välttyy liiketoiminnan eri vaiheissa, kun varustaa itsensä hyvin pohjatiedoin.

Tämän tilaisuuden tavoitteena on herätellä yrittäjyyden eri näkökulmiin; sen moniin muotoihin, riskienhallintaan ja talouden hoitoon. Aiheita avataan selkokielisten ja helposti sovellettavien vinkkien sekä case-esimerkkien kautta.

Tutustumme myös siihen, millaista apua nykyaikainen tilitoimisto voi yrittäjäpolun eri vaiheissa tarjota. Tiedämme nimittäin, että harva yrittäjä tai yrittäjäksi aikova hyppii innosta talousasioiden hoitamisesta. Voitto on kuitenkin yrittäjän palkka! Ei ole yhden tekevää, miten taloutensa ja hallintonsa hoitaa. Onneksi yrittäjän ei tarvitse osata ja tehdä kaikkea itse.

Käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia erityisesti yrittäjyydestä haaveileville ja yrittäjyyden ensimetreillä oleville. Asiantuntijoina tilaisuudessa toimivat Oulun seudun Uusyrityskeskuksen palvelupäällikkö Auvo Turpeinen sekä TietoAkseli Oy:n palveluasiantuntija Inka Autio. Tule mukaan!

Aika: Maanantai 13.11. klo 14–16
Paikka:  Torikatu 23, 5. kerros, neuvotteluhuone Veroparatiisi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Lisätietoja saapumiseen: lastenvaunuilla saapuvia pyydetään huomioimaan, että Uusyrityskeskukselle saapuessa on noustava muutamat portaat, ennen hissille pääsyä. Vaunut voi jättää 5. kerroksen aulaan tilaisuuden ajaksi.

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 7 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 6.11. klo 10.

 

15.11. MiB After Work: Vuorovaikutusosaaminen tekee asiantuntijasta tähden

Työelämä muuttuu ja vaatimukset asiantuntijoiden osaamiselle sen mukana. Tuntuuko ettei subtanssiosaaminen enää riitä? Pitäisi osata myös esiintyä, luoda ylivertainen asiakaskokemus, tehdä monialaista yhteistyötä, verkostoitua, kehittää somepresenssiä, jakaa ja luoda yhdessä tietoa – siis vuorovaikuttaa tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Vuorovaikutusosaamisen kehittäminen on yksi työelämän isoimmista osaamishaasteista. Mutta miten vuorovaikutusosaamista kehitetään ja asiantuntijasta kuoriutuu työyhteisön tähti?

Tilaisuudessa puheviestinnän maisteri Suvi Vilokkinen-Määttä kertoo viestintätieteiden teoreettisen tietoon ja käytännön työkokemuksiin perustuen, miten vuorovaikutusosaaminen on mahdollista valjastaa ammattiosaamiseksi ja koko organisaation kilpailueduksi. Tilaisuuden tavoitteena on herätellä osallistujia pohtimaan omaa vuorovaikutusosaamistaan ja antaa eväitä osaamisen kehittämiseen.

Suvi on erikoistunut opinnoissaan työyhteisön kehittämiseen ja vuorovaikutuskoulutukseen. Pro gradu –tutkielmansa hän teki vuorovaikutusosaamisesta taloushallinnon asiantuntijatyössä. Suvi työskentelee viestintäpäällikkönä TietoAkseli Yhtiöissä. Tervetuloa mukaan!

Aika: Keskiviikko 15.11. klo 18–20
Paikka: Oulun Järjestötalo, (2. kerros) Pakkahuoneenkatu 19, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen lastenvaunujen kanssa, 10 äitiä lapsen kanssa ilman lastenvaunuja sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Suurin osa vaunuista mahtuu alakertaan, 2-3 voidaan nostaa erikseen portaita toiseen kerrokseen (suosithan matkarattaita!). Talossa ei ole hissiä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 8.11. klo 10.

 

20.11. MiB goes: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät & Finnvera – Aloittelevan yrittäjän tukipilarit

Tervetuloa viettämään iltapäivää Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjille. Yrittäjien oma järjestö tarjoaa jäsenilleen erilaisia etuja, neuvontaa ja koulutusta, mutta myös laajan verkoston yritysten yhteistyölle. Mibiläiset vastaanottaa PPY:n yhteyspäällikkö Sari Reinikainen-Laine, joka esittelee meille järjestön toimintaa, tavoitteita ja vaikuttamismahdollisuuksia. 

Vierailun aikana saamme myös tietoa aloittelevan yrityksen rahoituksesta. Hanna Alalääkkölä Finnveralta kertoo mm. millaisia rahoitusrakenteita on olemassa, tarvitaanko vierasta pääomaa ja mistä lähteistä rahoitusta on saatavilla. Sinulla on oiva tilaisuus kysellä itseä askarruttavia yrityksen rahoitusasioita.

Tilaisuuden lopuksi pidetään pieni ideariihi. Ajatuksena on kerätä ehdotuksia, millaista yhteistyötä PPY:n ja Oulun MiBin verkostot voisivat tehdä tulevaisuudessa.

Aika: Maanantai 20.11. klo 16–18
Paikka: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Isokatu 4
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.11 klo 10.

 

Menneet tapahtumat