Päijät-Häme

Päijät-Hämeen paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Lahden ja Kouvolan seuduilla. Toiminnasta vastaa noin 15 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Päijät-Häme FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys paijat-hame@mib.fi.

Yhteys:
paijat-hame@mib.fi
Anna Roth-Helleri, paikallisvastaava
Marjut Suokas, paikallisvastaava

Tulevat tapahtumat Päijät-Hämeessä

21.2.2018 MiB goes: Vauhdittamo

Vauhdittamo on yli 30-vuotiaille lahtelaisille työnhakijoille suunnattu palveluverkosto sekä osaajien ja työnantajien kohtaamispaikka. Vauhdittamo avasi ovensa 1.2.2018 ja nyt Mothers in Business Päijät-Hämeellä on ilo ja kunnia päästä tutustumaan Vauhdittamon toimintaan. Tule mukaan kuulemaan työnhaun, työnteon ja työpaikkojen uusimmat tuulet.

Aika: Keskiviikko 21.2. klo 17.30–19.00
Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti tilaisuus on vain aikuisille

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Ilmoittautumiset sähköpostilla marjut.suokas@gmail.com

Tervetuloa!

24.2.2018 MiB Afternoon club: Itseanalyysi-työpaja

Tervetuloa itseanalysoinnin työpajaan!

Työpajan tarkoituksena on sukeltaa syvemmälle minuuteen ja tehdä konkreettisia itseanalyysitehtäviä. Itsetuntemuksen syvällisyys on yksi työnhaun onnistumisen tekijöistä ja luo pohjaa eteenpäin pääsemiselle.

Työpajassa tutkimme:

– Ammatillisia osaamisalueita
– Työmotiiveja
– Henkilökohtaisia arvoja

Lisäksi teemme henkilökohtaisen SWOT-analyysin.

Aika: Lauantai 24.2. klo 13–15
Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen. Tilaisuudessa ei ole erillistä lasten leikkitilaa/ohjelmaa. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen ikiliikkujatiipe@gmail.com.

Tervetuloa!

5.3.2018 MiB goes: Marakattimarssi – yrittäjänaiset esittäytyy

Äitiysloman päätteeksi vuonna 2009 perustettu Marakattimarssi keskittyy kotimaisiin lasten- ja aikuisten vaatteisiin sekä sisustus- ja lifestyletuotteisiin. Nykyinen kivijalkakauppa Marakattimarssi SHOP avattiin Rautatienkadulle keväällä 2017. Historiaan mahtuu myös verkkokauppa sekä oma vaatemallisto.

Yrittäjä Henna Lindroos avaa illassa ajatuksiaan ja kokemuksiaan yrittäjyydestä. Onko mielessäsi jo valmiiksi aihe, johon haluaisit saada vastauksen? Lähetä viestiä ruusa.aalto(at)gmail.com ja toimitamme kysymykset Hennalle jo etukäteen!

Tilaisuuden lopuksi halukkaat voivat jäädä hetkeksi paikalle verkostoitumaan ja tutustumaan liikkeen tuotteisiin. Mibiläiset saavat illan kunniaksi 20% alennuksen normaalihintaisista tuotteista! Mukaan mahtuu 30 osallistujaa, jotka saapuvat yksin.

Aika: Maanantai 5.3. klo 18–20
Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1995818160670833/

Tervetuloa!

6.3.2018 MiB mingle: Lounasmingle Kouvola

Maaliskuussa lounastamme Kouvolassa Three Wingsissä. Tule mukaan keskustelemaan samanhenkisten äitien kanssa yhteiselle lounaalle! Samalla kuulet, mitä MiB tarjoaa juuri Sinulle.

Mukaan ovat tottakai tervetulleita myös vanhempainvapaalla olevat äidit lapsineen!

Lounaan lomassa VMP:n HR-asiantuntija Jenni Kemppainen kertoo, kuinka rakentaa hissipuhe omasta osaamisesta. Työntekijät ovat joutuneet siirtymään perinteisestä työnhausta todelliseen itsensä markkinointiin. Oma osaaminen pitää osata kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi. Hyvällä hissipuheella voit aidosti vakuuttaa rekrytoijan haastattelutilanteessa. Tule siis kuuntelemaan parhaat vinkit oman hissipuheen tekemiseen!

Aika: Tiistai 5.3. klo 11.30–12.30
Paikka: Three Wings, Kauppalankatu 3, Kouvola
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/2002299866710972/

8.3.2018 MiB mingle: Lounasmingle Lahti

Maaliskuussa lounastamme Lahdessa ravintola Royal Gurkhassa torin laidalla. Tule mukaan keskustelemaan samanhenkisten äitien kanssa yhteiselle lounaalle! Samalla kuulet, mitä MiB tarjoaa juuri Sinulle.

Mukaan ovat tottakai tervetulleita myös vanhempainvapaalla olevat äidit lapsineen!

Aika: Torstai 8.3. klo 12–13
Paikka: Royal Gurkha, Rauhankatu 16 (2. krs.), Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/152491065406720/

12.3. MiB mingle: After work -mingle @ Olavi Wine Cafe

MiB ottaa Lahden uusimman after work -paikan testiin heti maaliskuussa! Wine Cafe Olavi avaa ovensa helmi-maaliskuun vaihteessa Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun kulmaan ja se on osa paikallista Teerenpeli-yhtiötä.

Tule hengähtämään hetki työpäivän jälkeen ja käynnistämään viikko hyvässä seurassa! Ei ennakkoilmoittautumisia, piipahda paikalle omien aikataulujesi mukaan 🙂

Aika: Maanantai 12.3. klo 17–18.30
Paikka: Olavi Wine Cafe, Aleksanterinkatu 10, Lahti
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita
Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/830041957197978/

13.3.2018 MiB After work: CV-kuvaus @ Kouvola

Valtakunnallisesti suuren suosion saanut CV-kuvaus järjestetään tällä kertaa Kouvolassa yhteistyössä ihanan Helin Kulla Photographyn kanssa. Kuvauksen yhteydessä on mahdollista ehostautua ammattilaisten avulla. Paikan päällä meikin ja kampauksen halukkaille loihtivat MasKara Kouvola ja Parturi-Kampaamo JenniK.

Helin Kullan työnäytteisiin ja kotisivuihin voi tutustua osoitteessa www.helinkulla.com.
Kuvausta varten kannattaa pukeutua hyvin istuviin vaatteisiin, joissa tuntee olonsa mukavaksi. Väreissä kannattaa suosia yksinkertaisuutta ja välttää kirjavia kuoseja tai suuria printtejä. Oma tyyli saa kuvissa näkyä.

Kampaukseen tulijoita toivotaan saapuvan puhtain ja kuivin hiuksin. Ei muotoilutuotteita.
Kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten samalla ei voi ottaa esim perhekuvia.

Tapahtumaan mahtuu 20 äitiä.

Aika: Tiistai 13.3. klo 17
Paikka: Kouvola
Hinta: Kuvaus: 25 euroa (sis. 2 kuvaa eri taustoilla), kampaus: 13 euroa, meikki: 22 euroa.
Lapset: Studiolla ei ole erillistä leikkinurkkausta lapsille, mutta lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita tapahtumaan, mikäli osallistuminen jäisi muuten tästä kiinni.

14.3.2018 MiB goes: LUT/LAMK YAMK

Jäsenistön kutsuhuuto on kuultu ja toiveista tulee totta! Pääsemme kuulemaan mitä kaikkea hienoa, uutta ja osaamista kehittävää on tarjolla nyt kun Lahtikin on yliopistokaupunki.

Tilaisuudessa Maarit Fränti (LAMKin vararehtori) kertoo LUT-kuvioista, Mari Kokkonen (LAMK tiimipäällikkö) kertoo YAMK-tarjonnasta ja Päivi Kuosmanen taas keskittyy puheenvuorossaan valottamaan ja selkeyttämään avoimen amk:n ja polkuopintojen tarjontaa.

Mukaan mahtuu 40 henkilöä, myös lapset ovat MiB-hengen mukaisesti tervetulleita. Tilaisuudessa ei ole kuitenkaan lapsille erikseen järjestettyä ohjelmaa/hoitoa.

Tartu tilaisuuteen! Tule kuulemaan millaisia koulutusmahdollisuuksia Lahden alueella on tarjolla.

Aika: Keskiviikko 14.3. klo 17.30–19
Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

19.3. MiB mingle: Kuukausikahvit Kouvolassa

Kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Puutarhurinkadun perhepuistossa Kouvolassa jokaisen kuukauden kolmantena maanantaina.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Aika: Maanantai 19.3. klo 9.30–12
Paikka: Puutarhurinkatu 26, Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

21.3. MiB goes: Pohjolan Hyönteistalous Oy

Pohjolan Hyönteistalous Oy (Nordic Insect Economy Ltd) on vuonna 2014 Kouvolassa perustettu elintarvikehyönteisalan kansainvälinen monitoimiyritys. NIE kehittää, myy ja tukee automatisoituja hyönteisfarmeja sekä prosessoi hyönteisistä elintarvikkeita teollisuuden käyttöön. Yritys on tunnettu Ruotsinpyhtäällä rakenteilla olevan länsimaailman suurimman hyönteisfarmin toimittajana.

Tervetuloa tutustumaan yrityksen toimintaan, tuotekehityksen tiloihin ja hyönteisruokaan yleisesti toimitusjohtaja Santtu Vekkelin johdolla. Tarjolla on ötökkäruokaa!

Mukaan mahtuu 10 äitiä.

Aika: Keskiviikko 21.3. klo 17.30–18.30
Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti tilaisuus on vain aikuisille

21.3.2018 MiB After work: Video-CV -työpaja sekä 23.3.2018 MiB Morning club: Video-CV -työpaja

Tervetuloa video-cv -työpajaan Vauhdittamoon!

Onko sinun LinkedIn-tililläsi tilaa video-cv:lle? Tule mukaan työpajaan, jossa saat tehdä itsellesi nykyaikaisen erottumisen keinon. Video-CV:n merkitys kasvaa jatkuvasti, erityisesti työnhaussa.

Työpajassa on varattu 15 min./henkilö oman video-cv:n tekemiseen. Vauhdittamon ohjaaja opastaa videon teossa ja kertoo alkuun mihin seikkoihin video-CV:ssä kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti infoa on luvassa siihen, miten ja mihin kaikkeen video-cv:tä kannattaa käyttää.

Jotta saat video-cv:n tekemisestä parhaan mahdollisen hyödyn irti, mieti itsellesi valmiiksi lyhyt, ytimekäs ja kiinnostava hissipuhe osaamisistasi ja vahvuuksistasi. Ota mukaasi uusi, tyhjä muistitikku, johon saat tallennettua videosi.

Tarjolla on kaksi sisällöltään identtistä työpajaa. Ensimmäinen on keskiviikkona 21.3. klo 17-19 ja toinen perjantaina 23.3. klo 9-11.

Kumpaankin työpajaan mahtuu mukaan 6 henkilöä. Ilmoittautuminen LYYTI-palvelun kautta. Ilmoittautuminen on sitova.

Aika: Keskiviikko 21.3. klo 17–19 tai perjantaina 23.3. klo 9-11
Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti tilaisuus on vain aikuisille