Rovaniemi

Rovaniemen paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme pohjoisimmassa Suomessa. Toiminnasta vastaa pieni mutta pippurinen vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Rovaniemi FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys rovaniemi(a)mib.fi.

Yhteys:
rovaniemi(a)mib.fi
Reetta Mustonen
Henna Rinta-Säntti

 

Tulevat tapahtumat Rovaniemellä

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

27.8. MiB Reads:Unelmahommissa

Tervetuloa mukaan ensimmäiseen Mothers in Business Rovaniemen MiB Reads lukupiiriin! Tässä rennon ilmapiirin lukupiirissä käymme läpi kiinnostavia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnnin ja jaksamisen edistämiseen liittyviä teoksia.

Ensimmäisenä tutustumme Satu Rämön ja Hanne Valtarin inspiroivaan teokseen Unelmahommissa. Kirjaa on kuvattu “innostavaksi vertaisoppaaksi kaikille niiille, jotka haluavat rakastaa työtään.” Kaksi kokenutta yksityisyrittäjää kertovat, miten yhdistää intohimonsa ja elannon hankkimisen sekä tehdä työstä kertaheitolla mielekkäämpää.

Tule rohkeasti mukaan vaikka kirja olisikin jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta.

Rämö S., Valtari H. (2017) Unelmahommissa. WSOY.

Aika: Maanantaina 27.8. klo 18.00-19.30
Paikka: Hostel Cafe Koti, Valtakatu 21
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapaamme viiden viikon välein keskustelemaan heränneistä ajatuksista ja jakamaan lukemisen tuomia oivalluksia Rovaniemen kahviloissa. Otamme mieluusti vastaan lukuehdotuksia sähköpostitse rovaniemi@mib.fi tai Facebook-ryhmässämme.

10.9. MiB After work: Bullet Journal -ilta

Oletko järjestelmällinen ihminen, tai haluaisitko olla? Onko sinulla tapana kirjoittaa asioita muistilapuille, jotka ovat myöhemmin hukassa? Bullet Journal eli Bujo on kätevä ajanhallintaväline, josta voit tehdä oman näköisesi erilaisilla koristeilla – vain luovuus on rajanasi!

Lapin yhteiskuntatieteilijät ja Mothers in Business Rovaniemi järjestävät jäsenilleen Bujo-illan maanantaina 10.9. klo 17.30-19.00 Lapin liiton tiloissa. Osoite on Hallituskatu 20B, 4.krs. Lapin liiton pihassa ei ole vieraspysäköintiä. Maksuttomia parkkipaikkoja löytyy Jorma Etontieltä Lappia-talon takaa, maksullisia parkkipaikkoja klo 18 asti on Urheilukadulla ja Kansankadulla.

Koristeluun tarvittavia materiaaleja löytyy paikan päältä, mutta tuothan tapahtumaan mukanasi oman vihon. Bujon aloittamiseen sopii mikä tahansa vihko, mutta tähän tarkoitukseen on olemassa myös oma pistesivuinen vihkotyyppinsä. Valikoiman erilaisia bullet journal-vihkoja löydät esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta. Mikäli Bujo on sinulle uusi konsepti, voit käydä kurkistamassa esimerkiksi Bullet Journal Suomen facebook-ryhmästä lisätietoja.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.9. Koska olemme virastoympäristössä, muista ilmoittaa myös lapset, jotta voimme huomioida lapset järjestelyissä. Huomioithan, että kalenterin koristeluvaiheessa kannattaa varoa perheen pienempien innokkuutta mahdollisen tukehtumisriskin aiheuttavien materiaalien kanssa.
Tapahtumassa on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa!

Aika: Maanantai 10.9. klo 17.30–19.00
Paikka: Lapin Liitto, Hallituskatu 20B, 4.krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.8. klo 10.

18.9. MiB goes Moda: Back to work – pukeutumisilta

Mikä on syksyssä parasta? Siis ruskan, pimenevien kynttiläiltojen sekä villasukkien lisäksi?
No uusi ja upea syysmuoti! Laitetaan siis hellehatut talteen odottamaan ensi kesää ja päivitetään
oma vaatekaappi ja look vastaamaan alkanutta, ihanaa arkea.

Mothers in Business Rovaniemi (MiB) ja Rovaniemen Yrittäjänaiset järjestävät yhteistyössä jäsenilleen Back to work –pukeutumisillan, jossa Modan ammattitaitoinen henkilöstö esittelee syksyn uutuuksia sekä tarjoilee vierailleen pientä purtavaa ja juotavaa. Illan aikana MiBin ja Rovaniemen Yrittäjänaisten jäsenet saavat – 20 % alennuksen ostoksistaan.

Tule siis mukaan rentoutumaan ja hemmottelemaan itseäsi mukavassa seurassa.

Aika: Tiistai 18.9. klo 18–20
Paikka
Moda Sampokeskus, Pekankatu 12
Hinta:
Maksuton
Lapset:
Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.9. klo 10.

25.9. Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lasten kanssa.

Tämä tilaisuus on suunnattu ensijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville. Samaten vanhat jäsenet ovat tervetulleita vaihtamaan kuulumisia, tai jos toiminnassa on ollut taukoa on tämä helppo tilaisuus hypätä jälleen toimintaan mukaan.

Aika: Tiistai 25.9. klo 17.30–19
Paikka: Kauppakeskus Revontuli, Repolaisen Taukopaikka, Koskikatu 27 B
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

1.10. MiB reads: Lean in: Naiset ja menestymisen taito

”Miten rakentaa itsensä näköistä menestystä? Tämä nainen sen tietää.”

Tervetuloa mukaan toiseen Mothers in Business Rovaniemen MiB Reads lukupiiriin!

Tässä rennon ilmapiirin lukupiirissä käymme läpi kiinnostavia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseen liittyviä teoksia.

Toisella kerralla tutustumme Sheryl Sandbergin teokseen Lean in: Naiset ja menestymisen taito.

”Kylmä totuus on, että miehet hallitsevat edelleen maailmaa. Naisen tie huipulle voi katketa yhteiskunnan rakenteisiin, ulkoisiin esteisiin. Lean In – Naiset ja menestymisen tahto keskittyy vähemmän käsiteltyihin sisäisiin esteisiin: naisten omiin toiminta- ja ajattelutapoihin. Liian usein naiset vähättelevät taitojaan ja tyytyvät sivustakatsojiksi.

Sheryl Sandberg on Facebookin operatiivinen johtaja, joka teki sosiaalisen median ykkösyrityksestä voittoa tuottavan. Hän on työskennellyt myös Googlessa ja Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä.

Sandberg kertoo omia kokemuksiaan ja ehdottaa tutkimusten pohjalta uusia toimintatapoja. Naisten on tehtävä rohkeita ja fiksuja valintoja. On korkea aika nostaa stereotypiat avoimen keskustelun kohteeksi.” (Elisa Kirja)

Tule rohkeasti mukaan, jos teema kiinnostaa, ja vaikka kirja olisikin lukematta tai jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta.

Aika: Maanantai 1.10. klo 18.00-19.30
Paikka: Café Hostel Koti, Valtakatu 21, Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu noin 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma 24.9. klo 10.