Tampere

Tampereen paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Pirkanmaan alueella. Toiminnasta vastaa noin 45 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Tampere FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys tampere(a)mib.fi.

Yhteys:
tampere(a)mib.fi
040 717 4873 / Anne Sivula, paikallisvastaava
050 343 2068 / Elina Pahta-Erma, paikallisvastaava

HALUAISITKO TOIMIA MIB AKTIIVINA?

Oletko kiinnostunut suunnittelemaan ja toteuttamaan MiBin toimintaa ja tapahtumia? Tai onko sinulla näkemystä siitä, miten työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen olisi helpompaa? Tule mukaan innostavaan ja inspiroivaan MiBin vapaaehtoisten porukkaan!

Lisätietoja: tampere(a)mib.fi

”Aktiivina toimimisessa parasta on oman verkostonsa kasvaminen, toimintaan ja tapahtumiin vaikuttaminen sekä mielekäs toiminta lasten hoitamisen ja töissä käymisen ohella.”

Tulevat tapahtumat Tampereella:

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

5.9. MiB After work: Miten minussa äitiyden ja uran ohessa voi naiseus ja seksuaalisuus?

Seksuaaliterapeutti, yrittäjä ja suurperheellinen sekä omaishoitaja Pauliina Flang tulee herättelemään kysymyksillä naiseudesta ja seksuaalisuudesta. Illan tarkoituksena on tarkastella oman elämän osa-alueita, jotka eivät välttämättä saa ansaitsemaansa huomiota hektisessä arjessa. Tarkoitus on viettää voimauttava ilta yhdessä naisten kesken keskustellen ja asioita pohtien.

Aika: Ke 5.9. klo 17.3019
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Sylivauvat tervetulleita.

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.8. klo 10.

14.9. MiB Morning club: Uusi suunta uralle – kokemuksia ja työkaluja

Katri Koli kertoo, miten hän DI:ksi valmistumisen jälkeen päätyi 10 vuodeksi töihin Nokialle, mikä sai hänet hyppäämään vakaasta esimiesasemasta startupin myyntijohtajaksi ilman mitään varsinaista myyntikokemusta, miten hän oli mukana kasvattamassa tuosta startupista 100 hengen kansainvälistä menestystarinaa, ja miksi hän päätyi jälleen tekemään rohkean muutoksen urallaan irtisanoutumalla ja perustamalla valmennus- ja konsulttiyhtiö Via Nova Partnersin yhdessä pitkäaikaisen kollegansa kanssa.

Tärkeänä osana Katrin matkaa on ollut itseensä tutustuminen sekä omien vahvuuksien ja intohimojen tunnistaminen. Esityksensä osana Katri kertoo itseään eniten auttaneista työkaluista, ja miten hän nykyisessä työssään hyödyntää niitä myös omien valmennettaviensa kanssa. Osallistujat pääsevät pohtimaan omaa persoonaansa ja miettimään, millainen työ saisi heidät loistamaan.

Aika: Pe 14.9. klo 10–11.30
Paikka:
Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.9. klo 10.

18.9. MiB After work: Unelmana työllistyä yrittäjämäisesti

Onko sisälläsi kytenyt palo yrittäjäksi, mutta et tiedä, miten päästä alkuun? Mikä ihme on starttiraha ja miten laskutuspalvelut oikein toimivat? Kenties pohdit, miten yhdistää oma yritys ja äitiys? Tule saamaan vastaus kysymyksiisi, viettämään rentoa iltaa ja inspiroitumaan yrittämisestä!

TE-toimiston isännöimässä tilaisuudessa Naomi Rask Ensimetri Oy:stä kertoo kattavan tietopaketin aloittelevalle yrittäjälle ja valottaa erilaisia mahdollisuuksia yrittäjän polkuihin. Sivutoimisena yrittäjänä toimiva Rask kertoo myös oman tiensä yrittäjäksi. Raskin lisäksi saamme kuulla Marianne Valtan tarinan toiminimen perustamisesta.

Iltaan on varattu runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Aika: Ti 18.9. klo 16.30–18.30
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 11.9. klo 10.

21.9. MiB After work: Osaaminen ja sen johtaminen yrityksen keskeisenä voimavarana

Miten osaamista johdetaan? Entä miten yksilöiden osaaminen saadaan tuottamaan arvoa yhteisessä liiketoiminnassa? Työelämä muuttuu koko ajan ja osaamisen merkitys korostuu entisestään yrityksen keskeisenä voimavarana.

Osaamisen ytimeen meidät johdattaa Kirsi Kallio (FL). Puheenvuorossaan Kirsi tarkastelee toiminnan hallinnan ja oppimisen monitasoista luonnetta työelämässä ja tarjoilee erilaisia menetelmiä osaamisen johtamiseen.

Kirsi Kallio on kokenut osaamisen kehittämisen ja viestinnän asiantuntija. Hän on työskennellyt eri yliopistoissa opetus- ja tutkimustehtävissä ja saanut poikkeuksellisen hyvää palautetta oppijoilta osallistavasta sekä käytännönlähtöisestä tyylistään. Kirsi on harjaantunut työelämän muutoskonsulttina ja vuorovaikutusvalmentajana sekä vastannut digitaalisten videoalustaratkaisujen myynnistä. Kirsin erikoisalaa on auttaa työyhteisöjä oppimaan yhdessä asiakkaan kanssa. Aiheesta on valmistumassa myös väitöskirjatyö.

Lisätietoja: www.kirsielinakallio.fi

Aika: Pe 21.9. klo 17–18.30
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 14.9. klo 10.

29.9. MiB Extra: Palvelumuotoilun työpaja

Kiinnostaako palvelumuotoilu? Haluaisitko osallistua muotoiluprosessiin ja tietää, miltä se tuntuu? Nyt on tarjolla loistava tilaisuus päästä kokeilemaan palvelumuotoilua käytännössä. Suoritamme palvelumuotoilun fasilitointikurssia ja harjoitustyönä vedämme halukkaille koko päivän työpajan, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan palvelumuotoilun saloihin ja menetelmiin inspiraatiosta prototyypin rakentamiseen. Työpajaa vetävät MiB Tampereen jäsenet Hanna Salminen, Anu Ukonmaanaho, Emilia Tolonen ja Irja Koljonen.

Aika: La 29.9. klo 9–17
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Koska työpaja sisältää aktiivista osallistumista, saapuminen ilman lapsia on suositeltavaa.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 22.9. klo 10.

8.10. MiB Extra: Esiintymiskoulutus 2.0

MiB Tampereen esiintymiskoulutus tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä hiomaan työelämässä tarvittavia esiintymistaitoja käytännössä. Koulutus toteutetaan nyt toisen kerran.

Koulutus järjestetään kolmen kerran sarjana, ja osallistujien odotetaan osallistuvan jokaiselle kerralle. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää esiintymistaitojaan. Aiemmalla esiintymiskokemuksella ei ole merkitystä.

Koulutuskerroilla on omat teemansa sekä teeman mukainen asiantuntija kouluttamassa ryhmää ja sparraamassa puhujia. Osallistujat saavat ennakkotehtävän noin viikkoa ennen tapaamista ja valmistelevat lyhyen puheenvuoron. Myös spontaania puhumista harjoitellaan. Omasta esityksestä saa kommentit sparraajilta ja vertaisarvioinnit ryhmältä. Koulutusryhmä voi halutessaan jatkaa esiintymisharjoituksia koulutussarjan jälkeenkin liittymällä mukaan aiemman ryhmän perustamaan esiintymisklubiin.

Tässä ryhmässä pääset kannustavassa ympäristössä hiomaan omia heikkouksiasi ja vahvuuksiasi timanttiseksi kokonaisuudeksi!

Koulutuskerrat ja teemat:

8.10. Sara Rouvinen, Sanabox Oy (https://www.speakersforum.fi/sara.rouvinen)
Esiintymisjännitys voimavarana

29.10. Nina Rinne, Sitomo (http://sitomo.fi/sitomo-ja-ihmiset/)
Spontaani puhe – miten saada asiani esiteltyä ilman valmistelua

19.11. Sofia Vikman, kansanedustaja (http://www.sofiavikman.fi/)
Vaikuttaminen miten vakuuttaa yleisö asiastani

Lisäksi koulutukseen osallistuville jaetaan Puheosuuskunta Vokomotiivin vokologien Marja Suurpalon sekä Risto Härkösen tuottamaa materiaalia harjoituksineen. (https://www.vokomotiivi.fi/)

Aika: Maanantaisin 8.10., 29.10. ja 19.11. klo 17.30–19.30
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Koska koulutukset sisältävät aktiivista osallistumista, saapuminen ilman lapsia on suositeltavaa.

Mukaan mahtuu 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 1.10. klo 10. Huomaathan, että yhdellä ilmoittautumisella ilmoittaudut koko tapahtumasarjaan.

Menneet tapahtumat