Tietosuoja ja henkilötietojen käsittely

GDPR eli EU:n tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa 25.5.2018 alkaen kaikissa jäsenmaissa. Olemme Mothers in Business yhdistyksessä valmistautuneet asetuksen voimaantuloon.

GDPR (General Data Protection Regulation) tarkoituksena on parantaa henkilötietojen suojaa, edistää henkilötietojen käsittelyn avoimuutta ja estää henkilötietojen väärinkäyttöä. Huolellisella henkilötietojen käsittelyllä varmistamme sen, että yhdityksemme jäsenien henkilötietoja käytetään vastuullisesti. MiBin jäsenten tietosuojaselosteessa on tarkennettu jäsenrekisterimme henkilötietojen käsittelyperusteita ja -käytänteitä sekä rekisteröityjen oikeuksia. Henkilötiedoilla tarkoitetaan asioita, joilla henkilöä kuvataan ja joilla hänet voidaan tunnistaa, epäsuorastikin. Henkilötietoja ovat esimerkiksi nimi ja sähköpostiosoite.

Jäsenrekisterin tietosuojaseloste

Jäsentietojen tietosuojaseloste, päivitetty 18.5.2018

Selosteen pääkohdat lyhyesti:

  • Käyttötarkoituksena on yhdistyksen jäsenien henkilötietojen ajantasainen hallinta jäsenyyden aikana, jäsenyyden ylläpito ja kehittäminen sekä jäsenviestintä.
  • Rekisterissä käsitellään yhdistyksen jäsenien henkilö- ja yhteystietoja sekä muita jäsenyyteen liittyviä tarpeellisia tietoja.
  • Tietolähteenä toimii jäsenen itsensä antamat tiedot.
  • Jäsenten henkilötietoja voidaan luovuttaa yhdistyksen yhteistyökumppaneille jäsenyyteen liittyvien toimenpiteiden ja palveluiden toteuttamiseksi. Tietoja ei luovuteta suoramarkkinointitarkoituksiin.
  • Yhdistys voi käyttää henkilötietojen käsittelyssä myös muita palveluntarjoajia, jotka sijaitsevat EU- tai ETA-alueen ulkopuolella.
  • Sähköisesti käsiteltävät henkilötiedot on suojattu ja tallennettu yhdistyksen tietojärjestelmään, johon on rajattu pääsy vain MiB ry:n vastuuhenkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi.
Aktiivirekisteri

Mothers in Business yhdistyksen aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai toimivat muuten MiBin eli kaikkien Suomen uraäitien hyväksi. Aktiivit toimivat niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä aina tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan. Aktiiveista ylläpidetään aktiivirekisteriä ja aktiivien henkilötietoja käytetään mm. laskujen käsittelyyn ja tietojärjestelmien oikeuksienhallintaan.

Aktiivirekisterin rekisteriseloste, päivitetty 23.5.2018

Yhteystiedot ja jäsensivut

Mikäli sinulla on kysyttävää yhdistyksemme henkilötietojen käsittelystä tai omista jäsentiedoistasi, otathan yhteyttä MiBin yhdistyskoordinaattoriin osoitteella info(a)mib.fi. Yhdistyskoordinaattori on jäsenrekisterin pääkäyttäjä ja yhdistyksen tietosuojavastaava.

Voit myös tarkistaa omat jäsentietosi jäsensivuillamme. Käyttäjätunnuksena toimii rekisteriin antamasi sähköpostiosoite ja salasana tilataan itselle ensimmäisellä käynnillä.

Lisätietoja tietosuoja-asetuksesta

Tarkempaa tietoa EU:n uusi tietosuoja-asetuksesta löytyy esimerkiksi Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta.

Evästeiden käyttö

Verkkosivustomme ja MiBiT verkostoitumispalvelu käyttävät evästeitä palvelun toimittamiseen, mainosten esittämiseen ja liikenteen analysointiin. Käyttämällä sivustoamme tai MiBiTiä hyväksyt evästeiden käytön.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita vieraillut sivustot tallentavat käytetylle tietokoneelle tai päätelaitteelle. Vierailijan käydessä myöhemmin samalla sivustolla ne kertovat, että virailija on palannut. Evästeet siis auttavat tunnistamaan selaimen käyttäjän. Tietoja ei kuitenkaan käytetä yksittäisten henkilöiden tunnistamiseen.

Millaisia evästeitä käytämme

MiB ry kerää ja analysoi muun muassa seuraavia tietoja:

  • IP-osoite
  • Selaintyyppi
  • Kellonaika
  • Käyttöjärjestelmä
  • Mistä verkko-osoitteesta henkilö on tullut
  • Käytetyt sivut

Evästeet voivat olla väliaikaisia tai pysyviä. Väliaikaiset poistuvat päätelaitteelta, kun selain suljetaan. Pysyvät evästeet säilyvät pidemmän, ennalta määritellyn ajan. Saatamme käyttää sekä väliaikaisia että pysyviä evästeitä. Sivuston teknisen toiminnan ja käytön kannalta jotkin evästeet ovat välttämättömiä.

Sivustomme saattaa hyväksyä myös kolmannen osapuolen lähettämiä evästeitä. Esimerkiksi Facebookin tai Googlen mainoksia sisältävät verkkosivustot saattavat lähettää vierailijan tietokoneelle evästeitä käynnin aikana. Näistä evästeistä vastaavat kolmannen osapuolen toimijat itse ja he ilmoittavat evästekäytännöistään omilla sivuillaan.

Evästeiden poisto

Jos et halua hyväksyä evästeitä, voit muuttaa selaimesi selainasetuksia. Huomaathan, että MiB ry katsoo sinun hyväksyneen evästeiden käytön, ellet poista niitä käytöstä.

Ohjeet evästeiden poistoon
Linkki on ulkopuolinen sivu, jota me emme voi kontrolloida – emme ota vastuuta sen sisällöstä.