Turku

Turun paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Varsinais-Suomen alueella. Toiminnasta vastaa noin 30 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Turku FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys turku(a)mib.fi.

Yhteys:
turku(a)mib.fi
040 524 8662/ Johanna Molin

 

Tulevat tapahtumat Turussa

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

2.5. MiB goes PwC

PwC Suomi (virallinen nimi PricewaterhouseCoopers Oy) on vastuullinen suomalainen työnantaja, joka kuuluu kansainväliseen 158 maassa toimivaan PwC-ketjuun. Suomessa PwC työllistää yli 1000 asiantuntijaa.

PwC Turun toimiston palveluita ovat mm. liikkeenjohdon konsultointi, yritysjärjestelypalvelut, veroneuvonta, lakipalvelut, riskienhallinta sekä tilintarkastus- ja muut varmennuspalvelut. PwC on asettanut strategiseksi tavoitteeksi olla Suomen paras työpaikka, ja matkalla tavoitetta kohti yhtiö on saanut vuosina 2016 ja 2017 A Great Place to Work -sertifikaatin. PwC on ensimmäinen yritys, joka päätti tarjota kaikille äitiyslomalle jääville työntekijöilleen MiBin jäsenyyden vuodeksi!

Liikejuridiikan asiantuntija Minna Oksa ja KHT-tarkastaja Laura Heinonen pitävät yritysesittelyn sekä puhuvat työn ja äitiyden yhdistämisestä työssään. Liikejuridiikan asiantuntija Lotta Moisio kertoo EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta (GDPR) ja sen tuomista muutoksista.

Tervetuloa tutustumaan PwC:hen ja sen toimintakulttuuriin!

Aika: keskiviikko 2.5. klo 17–18.30
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton.
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 26.4. klo 10.

8.5. MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan erilaisista työelämään ja perhearkeen liittyvistä aiheista muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin kahvittelun lomassa, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Toukokuussa kahvittelemme ulkona piknikin merkeissä sään niin salliessa. Sateen sattuessa tapaamme Hansan Kultatorilla.

Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Aika:  Tiistai 8.5. klo 14-16
Paikka: Seikkailupuisto, Kupittaa (sadesäällä Hansan Kultatori)
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita!

16.5. MiB goes Skanssi

Tervetuloa tutustumaan kauppakeskus Skanssiin ”behind the scenes”  ja kuuntelemaan kauppakeskuspäällikkö Maarit Hurmeen uratarina.

”Maarit on naimisissa ja kahden tarha-&kouluikäisen lapsen äiti, aktiivi verkostoituja ja intohimoinen palveluiden kehittäjä. Hän toimi yli 15 vuotta tapahtuma-alalla, on perustanut ja myynyt oman yrityksensä sekä kehittänyt kuusi vuotta tapahtumakeskus Logomoa. Vuoden vaihteessa Maarit vaihtoi alaa ja aloitti Skanssin kauppakeskuspäällikkönä. Tule kuulemaan miten uran, kodin ja aktiivisen elämän yhdistäminen on onnistunut, mitä mutkia matkan varrelle on sattunut ja mistä ammentaa voimia kun elämä heittää matkalle yllätyksiä.

Tarjolla pientä aamupalaa ja mukaan voi tulla yksin tai lasten kanssa.

Alle 1-vuotiaan kanssa saapuville on mahdollista osallistua supersuosittuun MLL:n järjestämään Tanssitan Vauvaa -tunnille Skanssin leikkitilassa (2.krs, Clipsin vieressä) klo 10 alkaen. Tanssitan Vauvaa -liikuntaryhmä kokoontuu Skanssin 2. kerroksen leikkitilassa keskiviikkoisin 30.5.2018 asti klo 10–12. Osallistuminen on maksutonta eikä etukäteisilmoittautumista tarvita.

Aika: Keskiviikko 16.5 klo 9–10
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.5 klo 10

16.5. MiB #bossladies goes Rohkeushyppy: Itsensä johtaminen -workshop

Tervetuloa pysäyttämään kiire, ja ottamaan aikaa itsellesi ajanhallinnan kehittämisen sekä henkilökohtaisten voimavarojen lisäämisen merkeissä.

Rohkeushypyn toiminnallisessa ja vuorovaikutteisessa voimavaravalmennuksessa paneudutaan siihen, miten käytät aikaasi ja voimavarojasi arjessa sekä työssä. Saat työkaluja omaan ajanhallintaan sekä taitoon priorisoida. Mietimme yhdessä, mitkä ovat ne osa-alueet, joihin voit itse tietoisesti vaikuttaa sekä sitä, miten voit lisätä armeliaisuutta ja hyväksyntää niillä osa-alueilla, joille ruuhkavuosina tulee jakaa energiaa. Valmennus sisältää myös helppoja mielen ja kehon rentoutusharjoituksia.

Viestintä- ja voimavaravalmentaja Reetta Viinanen valmentaa ihmisiä ja organisaatioita menestymään muuttuvassa työelämässä, pääpaino viestintä- ja vuorovaikutustaidoissa sekä henkilökohtaisten voimavarojen lisäämisessä. Reetalla on 20 vuoden kokemus eri toimialojen organisaatioista. Hän on työskennellyt erityisesti yritysviestinnän, muutosjohtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen parissa asiantuntijana, kouluttajana ja valmentajana. Vuonna 2016 Reetta opiskeli työn ohessa voimavaravalmentajaksi ja koulutuksen sisältämät konkreettiset työkalut ja harjoitukset vakuuttivat hänet siitä, että jatkossa hän haluaa auttaa ihmisiä löytämään tasapainoa ja henkilökohtaisia voimavaroja jatkuvan muutoksen keskellä. Keväällä 2017 Reetta hyppäsi kansainvälisen konsernin viestintäasiantuntijan tehtävästä yrittäjäksi ja perusti oman yrityksensä Rohkeushypyn.

Rohkeushyppy valmentaa tulevaisuuden kestäviä organisaatioita ja elämän kestäviä ihmisiä.

Työelämä on suuressa murroksessa digitalisaation, automatisaation ja robotiikan vaikutuksesta. Nykyiset työnkuvat tulevat muuttumaan, ja viestintä-, vuorovaikutus- sekä itsensä johtamisen taidot korostuvat työyhteisötaidoissa entisestään. Kaiken keskiössä on kuitenkin henkilökohtaisista voimavaroistaan huolehtiminen jatkuvan muutoksen keskellä. Rohkeushypyn valmennukset tarjoavatkin konkreettisia työkaluja viestintätaitojen sekä henkilökohtaisten voimavarojen lisäämiseksi. Lisätietoja: http://rohkeushyppy.fi/

Aika: Keskiviikko 16.5. klo 17-19
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Mukaan ovat tällä kertaa tervetulleita vain äidit

Mukaan mahtuu 10 äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.5. klo 10.

17.5. MiB goes Oasis Pilates & Yoga: Äidin ja lapsen joogahetki

Oasis tarjoaa monipuolisen kattauksen pilatesta ja joogaa sekä muita kehonhallinta- ja huoltotunteja. Kaipasit sitten tiukkaa treeniä tai hengähdystaukoa arjen keskelle, studion tarjonnasta löydät varmasti mieleisesi tunnin. Oasis Pilates & Yoga:n perustajat ovat pilateksen ja joogan ammattilaisina tunnetut Hanna Manninen ja Leena Jyrkkiö.

Pääsemme tutustumaan yhdelle tunnille (hinta 10€) ja kuulemme samalla Oasiksen raskaus-, äitiys ja -perhejoogatunneista. Perhejoogatunnin äideille ja 0–3-vuotiaalle lapsille ohjaa Marjut Nyholm. Marjut on RYT200 joogaopettajan pätevyytensä lisäksi koulutukseltaan liikunnanohjaaja. Hän on perehtynyt erityisesti lasten ja nuorten ohjaukseen ja joogan saralla kouluttautunut mm. Yoga Alliancen lasten ja nuorten joogaohjaajaksi (Yoga Beez).

Aloitamme tunnin klo 16.

Aika: Torstai 17.5. klo 15.45–17.00
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: 10€
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 16 äitiä lapsineen. Tunti on suunnattu 0–3-vuotiaille lapsille ja heidän äideilleen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 3.5. klo 10.

17.5.MiB goes Työterveyslaitos

Pääsemme vierailulle Työterveyslaitokselle, jossa kuulemme Työterveyslaitoksen järjestämistä kouluksista ja verkostoista yrittäjälle, esimiehille ja henkilöstölle. Saamme myös näkökulmia perheen ja työn yhdistämiseen.

Työterveyslaitoksen toimintaa meille esittelevät Marjukka Laine ja Susanna Visuri.

Aika: Torstai 17.5. klo 13.00-14.00
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen tai ilman lapsia.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.5.

22.5. MiB goes Wallac

Tiesitkö, että turkulaisen Wallac Oy:n tuotteilla kosketetaan vuosittain miljoonien vauvojen elämää ympäri maailman? Yli 70 vastasyntyneen henki pelastuu päivittäin, kun näiltä löydetään vakava sairaus ajoissa. Nykyään myös Suomessa kaikilta yliopisto- ja keskussairaaloissa syntyviltä vauvoilta otetaan kantapäästä pieni verinäyte, jolla voi olla suuri vaikutus lapsen loppuelämään. Perinnöllinen aineenvaihduntasairaus voi johtaa lapsen vakavaan vammautumiseen tai jopa kuolemaan. Seulontaan on valittu sairauksia, joita voidaan varhain aloitetulla hoidoilla hoitaa.

Wallac Oy työllistää yli 500 henkilöä ja on globaali markkinajohtaja, joka kehittää ja valmistaa tuotteita sikiöaikaiseen ja vastasyntyneiden seulontaan. Global Business Director Marika Kase on lupautunut kertomaan meille PerkinElmer-konserniin kuuluvasta yrityksestä ja sen tuotteista.

Aika: Tiistai 22.5. klo 14.00-15.30
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen tai ilman lapsia

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.5. klo 10.

23.5. MiB mingle: Viestintäalalla työskentelevien lounastreffit

Toukokuun viestinnän lounastreffit!

Tällä kertaa teemana videot. Minkälaisia videoita voisi käyttää ulkoisessa viestinnässä? Entä sisäisessä? Mitä tehdä, kun budjetti on 0 euroa? Mitä työkaluja on olemassa? Tämä kaikki ilman esitysvälineitä innokkaasti keskustellen.

Vaikket olisi ollut mukana aiemmin, olet nyt tervetullut!

Aika: Keskiviikko 23.5. klo 12.30–13.30
Paikka: Ravintola Panini
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumakutsu Facebookissa!

24.5. MiB After Work: CC Naantali

Tervetuloa tutustumaan idylliseen kivijalkaliikkeeseen CC Naantaliin. Illan aikana kuulemme sekä CC Naantalin että Seikluksen yrittäjien omat yrittäjyystarinat ja saamme tutustua heidän edustamiensa brändien tuotteisiin.

Seiklus on virolaisen designin – lastenvaatteiden, asusteiden ja sisustustuotteiden – maahantuontiin ja myyntiin keskittynyt yritys. CC Naantali taas myy muun muassa naistenvaatteita, laukkuja, koruja, sisustustuotteita ja lasten designvaatteita.

Tarjolla on kahvia, teetä ja mehua sekä pientä purtavaa. Koko illan voimassa myös kunnon alennukset esillä olevista tuotteista. Lisäksi arvomme paikallaolijoiden kesken muutamia pieniä tuotepalkintoja.

Aika: Torstai 24.5. klo 17.00-19.00
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 7 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 17.5. klo 10.

29.5 MiB Reads goes kirjakauppa Sammakko

Turun MiB Reads toivottaa mibiläiset tervetulleeksi vierailulle Turun yhteen suloisimmista kivijalkakirjakaupoista, Sammakkoon.

Sammakko-kirjakaupan tarinan lisäksi pääsemme vierailulla kuulemaan esittelyn Åbo Akademin liiketalous professorin Alf Rehnin uusimmista kirjoista Johtajuuden ristiriidat ja Unelmien talous. Alf Rehn on kansainvälisestikin tunnustettu bisnesajattelija, joka on aikaisemmin valittu mm. Thinkers 50– listalle. Kirjojen esittelijä tuntee Alfin henkilökohtaisesti, joten tiedossa on myös mielenkiintoisia henkilökohtaisia tarinoita.

Kyseiset kirjat voi vierailun aikana lunastaa mibiläisille paketoituna tarjoushinnalla 30€ yhteensä.

Aika: Tiistai 29.5. klo 18.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan tarkemmin tapahtumakohtaisessa kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Liikkeen rajoitetun pienen tilan vuoksi, tapahtuma on poikkeuksellisesti ainoastaan äideille tai äideille joilla mukana sylilapsi (ei tilaa rattaille).

Tapahtumaan mahtuu 20 äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.5. klo 10.

 

Menneet tapahtumat