Turku

Turun paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Varsinais-Suomen alueella. Toiminnasta vastaa noin 30 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Turku FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys turku(a)mib.fi.

Yhteys:
turku(a)mib.fi
040 5799331 / Katja Hollmén

Tulevat tapahtumat Turussa

Huom! Tapahtumien tarkemmat ajat ja paikat ilmoitetaan jäsenille kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessä sekä tapahtumakohtaisissa kutsuissa.

Syyskuu

4.9. MiB mingle: Palkkakeskustelu

Vapaamuotoista keskustelua palkasta. Mistä sinun palkkasi koostuu ja oletko ajatellut pyytää palkankorotusta, miten ajattelit perustella sen? Saatko rahapalkan lisäksi muita etuja tai bonuksia, miten ja miksi?

Keneltäkään ei udella palkkoja ja keskustelu on vapaaehtoista, voit myös tulla paikalle vain kuuntelemaan. Johanna Molin alustaa keskustelua ja kertoo omasta palkkaneuvottelustaan.

Tapaamme sään salliessa ulkona leikkipaikan ympärillä ja kylmällä sisätiloissa. Osallistujamäärän mukaan voimme myös siirtää tapaamisen Barkerin puistoon.

Tervetuloa!

Aika: Tiistaina 4.9.2918. Klo 17-18:30
Paikka: Rantakerttu, Läntinen Rantakatu 55, 20100 Turku (leikkitilan läheisyydessä)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautuminen: Facebook- tapahtuma

7.9. MiB mingle: Etätyö

Syyskuun kuukausikahveilla puhutaan etätyöstä. Onko etätyöpäivä kiireisen arjen pelastus? Missä kaikkialla etätyötä voi tehdä? Millaisia ehtoja työnantaja on asettanut etätyölle? Entä oletko löytänyt tiimityöhön sopivia sovelluksia tai ohjelmia, joiden avulla kaikki pysyvät kärryillä etätöistä huolimatta?

Toivomme mukaan keskusteluun etätyön konkareita, aloittelijoita, Helsingissä pendelöiviä ja arjen uuvuttamia äitejä. Millaista on aloittaa viikko ilman työyhteisön kahvihetkeä, tukka pystyssä yöpaidassa?

Aika: Perjantaina 7.9. klo 11–12.30
Paikka: Ravintola Bruukki, Helsinginkatu 13
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtuma

11.–12.9. MiB extra: CV-kuvaus

Tule ottamaan edustava kuva itsestäsi työnhakuun, LinkedIniin tai vaikka firmasi nettisivuille. Turun Kuvahetki tarjoaa MiBin jäsenille CV-kuvauksen edulliseen 15 euron hintaan, sisältäen kuvat tiedostona täysin oikeuksin. Kuvausajat juoksevasti ilman ajanvarausta tiistaina 11.9. ja keskiviikkona 12.9. siten, että illalla kuvaamo on avoinna vain mibiläisille. Samassa yhteydessä on mahdollista ottaa myös yhteiskuvia lasten kanssa. Mikäli ajankohta ei sovi sinulle, voit syyskuun ajan sopia myös oman kuvausajan sähköpostilla kuvahetki@gmail.com.

Aika: 11.–12.9. koko päivän
Paikka: Keskusta
Hinta: 15 euroa
Lapset: Tervetulleita mukaan kuviin
Ilmoittautuminen: Mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Ilmoittautumislinkki kuvauksiin lähetetään maanantaina 3.9.

12.9.2018 MiB migle: SosTer systerit verkostoituu

Sote-teema koskettaa ja yhdistää tavalla tai toisella meitä kaikkia. Lakiuudistukset ja toimialan myllerrykset koskee niin sosiaali-ja terveysalalla toimivia kuin sen ulkopuolellakin olevia. Olisi mahtavaa tutustua kaikkii teihin, joita uudistukset koskettaa ja näkisimme kuinka monia ammattikuntia muutokset liikuttaa.

Tervetuloa siis kaikki hoitsut, lääkärit, tutkijat, lakimiehet, myyjät, markkinoija, johtajat, yrittäjät ja kaikki muutkin jotka ovat kosketuksessa soteen.

Verkostoidutaan ja käännetään muutos voimaksemme!

Aika: Keskiviikko 12.9.2018 klo 12-13
Paikka: Ravintola Rantakerttu, Läntinen Rantakatu 55
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtuma

13.9.2018 MiB reads: Voittamisen anatomia

MiB Reads eli mibiläisten oma kirjakerho on valinnut syyskuun treffeille kirjaksi Aki Hintsan Voittamisen Anatomian.

Suomen Olympiakomitean ja formula ykkösissä monen kuljettajan luottolääkärinä toiminut Aki Hintsa on kehittänyt oman mallin elämän kokonaisuuden hallintaan.

Hintsa jakaa elämän kuuteen osa-alueeseen, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa ja joita kaikkia kehittämällä voi kehittää omaa hyvinvointiaan. Osa-alueet ovat lepo, ravinto, biomekaniikka, sosiaaliset suhteet, fyysinen terveys ja henkinen energia. Kaikkien näiden keskellä on kuitenkin ydin, josta Hintsa käyttää nimeä core. Ytimeen kuuluu kolmen kysymyksen ymmärtäminen: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko omaa elämääsi? Veijariromaanimaisen alun jälkeen kirja keskittyy selventämään tämän mallin kehittämistä ja erilaisia käyttötapoja.

Aika: Torstai 13.9.2018 klo 17-19
Paikka: M Kitchen & Café, Itäinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtuma

18.9. MiB After Work: LinkedIn haltuun, osa 2

Tämä tilaisuus on tarkoitettu sinulle LinkedIn -profiilin luonut äiti, jonka to do -listalla on profiilin päivittäminen, eikä sille tunnu koskaan löytyvän inspiraatiota tai aikaa. Nyt voit tehdä sen yhdessä muiden kaltaistesi kanssa. Tällä toisella kerralla otamme profiilit työn alle pienryhmissä kommentoiden ja paikan päällä profiilia muokaten.

Seuraava osio workshopista järjestetään 10.10. Parhaan hyödyn saat osallistumalla näihin kaikkiin, mutta myös yksittäiseen tilaisuuteen osallistuminen onnistuu.

Otathan mukaan laitteen, jolla muiden osallistujien profiileihin tutustuminen ja oman profiilin muokkaaminen onnistuu paikan päällä.

Aika: Tiistaina 18.9. iltapäivä
Paikka: Keskusta
Hinta: Maksuton
Lapset: Lapset suositellaan jättämään kotiin keskittymisen mahdollistamiseksi, mutta mukaan voi ottaa oman harkinnan mukaan.
Ilmoittautuminen: Mukaan mahtuu 15 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 11.9. klo 10.

20.9. MiB goes: Gaia ja Teknologiakiinteistöt

Mitä on yritysvastuu ja miten siitä tehdään tuottavaa bisnestä? Mitä yritysvastuun asiantuntijatyö sisältää? Entä miten työt sujuvat yhteisöllisessä työtilassa? Muun muassa näihin kysymyksiin saamme vastauksia MiBin yritysvierailulla.

Liiketoiminnanjohtaja ja kolmen lapsen äiti Mari Saario Gaiasta kertoo yritysvastuusta ja alan tämän hetkisistä trendeistä. Gaia on kestävän liiketoiminnan konsulttiyhtiö, jonka asiakkaat ovat jo 25 vuoden ajan tehneet maailmasta puhtaampaa ja turvallisempaa. Gaialla on toimistoja maailmanlaajuisesti. Turussa Gaian toimipiste sijaitsee Teknologiakiinteistöjen yhteisöllisessä työtilassa Werstaalla.

Tilaisuuden aluksi asiakkuuspäällikkö Hele Kaunismäki kertoo Teknologiakiinteistöjen palveluista sekä etätyön tekemisestä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun tiedepuistossa toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on olla kannattava ja kasvollinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaan ympäristön toimia ja kehittyä.

Aika: Torstai 20.9. iltapäivä
Paikka: Kupittaa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 13.9. klo 10.

25.9. MiB Welcome Coffee: Kaikki hyöty irti verkostosta!

Oletko uusi mibiläinen, harkitsetko jäsenyyttä tai haluatko muuten kuulla lisää toiminnasta? Tapaamme uusien ja toiminnasta kiinnostuneiden mibiläisten kesken rennoissa merkeissä tutustuen MiBin toimintaan erityisesti tämän urahenkisten äitien verkoston hyödyntämisen näkökulmasta. Toimintaa ja verkostoitumistarinoita meille esittelevät Turun MiB-aktiivit paikallisvastaava Katja Hollménin johdolla. Pääset myös harjoittelemaan speed dating-tyyppisessä tilanteessa verkostoitumisen perustaitoa eli hissipuhetta!

Lämpimästi tervetuloa kaikki vanhat, uudet ja tulevat jäsenet! Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, joten ilmoittauduthan ennakkoon Facebook-tapahtumassa.

P.S. Vinkkaa tilaisuudesta kaverillekin! Voit kutsua hänet mukaan myös Facebookin MiB Turku -ryhmään.

Aika: Tiistaina 25.9. Klo 17-18:30
Paikka: Event Arena, 1. krs., SparkUp, Tykistökatu 4, Kupittaa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtuma

MiB Mingle: #Bossladies-verkosto esittäytyy ja kertoo uratarinoita

Johtotehtävät ja pienet lapset, onko se mahdollinen yhdistelmä? Miten esimies- ja johtotehtäviin voi päätyä? Mikä on menestyvän johtajan salaisuus?

Illan aikana oman uratarinsa kertovat MiB-äidit ja johtajat Päivi Soinio ja Riikka Leskinen sekä MiB-aktiivit #bossladies-toiminnan takana, Linda Vikman ja Tanja Uotila. #Bossladies haluaa kannustaa esimies- ja johtotehtävissä toimivia tai niihin pyrkiviä äitejä tekemään rohkeita valintoja urallaan ja pyrkii rakentamaan vahvan, paikallisen vertaistukiverkoston tukemaan jäseniään.

Tervetuloa kuulemaan uratarinoita, käytännön vinkkejä ja keskustelemaan aiheesta MiB Turun esimies- ja johtajaäitien kanssa SparkUpiin. Samana iltana SparkUpin tiloissa on on myös MiB Turun Welcome Coffee klo 17 alkaen – olet tervetullut tutustumaan molempiin tilaisuuksiin.

Aika: Tiistai 25.9. klo 17.30-19.30
Paikka: Spark Up, Tykistökatu 4 b, Turku. Silo-kokoustila, 2. kerros
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtuma

MiB Extra: Satu Rämö – toteuta unelmiesi ura

Kaipaatko muutosta uraasi? Oletko miettinyt alan vaihtoa? Onko sinulla unelma, joka odottaa toteuttamistaan? Islantilaistunut kirjailija, bloggaaja ja monialayrittäjä Satu Rämö on tehnyt itselleen intohimoistaan ammatin ja tulee kertomaan myös meille, miten on siinä onnistunut.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Aika: Sunnuntai 30.9. illan suussa
Paikka: Keskusta
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen: Mukaan mahtuu 12 äitiä lasten kanssa ja 13 äitiä ilman lapsia. Ilmoittautumislinkki ja tarkempi sijainti tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 20.9.

Menneet tapahtumat