Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko MiBin tilaisuuksiin osallistua lapsen kanssa?

Ehdottomasti! Lapset ovat aina tervetulleita tilaisuuksiimme muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta (esim. jotkin työpajat ja yritysvierailut), ja niistäkin ilmoitamme aina erikseen.

En ole bisnesnainen enkä diplomi-insinööri. Voinko silti tulla mukaan?

Kyllä voit. Yhdistämme korkeasti koulutettuja ja urasuuntautuneita äitejä, jotka haluavat kehittää itseään ammatillisesti myös perhevapaiden aikana ja tutustua muihin samanhenkisiin naisiin – tärkeintä siis on, että koet kuuluvasi siihen joukkoon! Jäsenistössämme on hyvin monilla eri aloilla, niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella työskenteleviä ihmisiä, joiden koulutustaustat vaihtelevat valtiotieteellisestä teologiseen ja eläinlääketieteellisestä kasvatustieteisiin.  

Pääsenkö mukaan, vaikka vasta odotan lasta?

Kyllä pääset, sillä myös odottavat äidit ovat kohderyhmäämme.

Saavatko isätkin osallistua?

Isätkin voivat osallistua tilaisuuksiimme mikäli ovat liittyneet yhdistyksen jäseniksi, mutta ensisijaisesti toimintamme on kohdistettu äideille.

Miten liityn jäseneksi?

Täytä jäsenlomake täällä! Saat sen jälkeen sähköpostiisi ohjeet jäsenmaksun (30 €) maksamiseksi.

Minkä ikäisen ja monenko lapsen kanssa voi osallistua?

Mitään ikärajaa ei ole. Pääasiassa lapset ovat 0–5-vuotiaita, mutta isommatkin lapset ovat tervetulleita, mikäli viihtyvät tämäntyyppisissä tilaisuuksissa. Isommille lapsille kannattaa varata mukaan jotain heitä kiinnostavaa tekemistä. Lapsia voi olla mukana useampikin, mutta ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Miten saan tiedon tapahtumista?

1. Tulevat tapahtumamme on listattu nettisivuillamme paikkakunnittain (Helsinki, Tampere). Suurin osa tapahtumistamme on avoimia vain yhdistyksen jäsenille, joten kannattaa liittyä jäseneksi. Tällöin saat uutiskirjeellä ensimmäisenä tiedon tapahtumista ja ilmoittautumislinkit suoraan sähköpostiisi.

2. Seuraa MiBin Facebook-sivua ja Twitter-tiliä, joissa tiedotamme ajankohtaisista asioista.

3. Liity sinulle sopivaan tai sopiviin suljettuihin Facebook-ryhmiin. Niihin päästäkseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen:

  • MiB Suomi: valtakunnallinen, epävirallinen verkostoitumispaikka kaikille MiB-äideille paikkakunnasta riippumatta. Jaetaan ajankohtaisia artikkeleita ja keskustellaan. Muiden kuin Helsingin ja Tampereen seudun äidit voivat etsiä täältä samanhenkistä seuraa omilta paikkakunniltaan.
  • MiB HelsinkiMiB TampereMiB Turku, MiB Vaasa: pääkaupunkiseudun sekä Tampereen, Turun ja Vaasan alueiden MiB-äitien rentoja kohtaamispaikkoja. Suljetussa ryhmässä voit järjestää paikallisesti vapaamuotoisia tapaamisia samanhenkisten ja samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa.

Kuka toimintaa pyörittää?

 Mothers in Business MiB ry:n hallitukseen ja aktiiviporukkaan kuuluu yhteensä yli 60 äitiä, jotka tekevät työtä vapaaehtoisvoimin.

Mihin jäsenmaksut käytetään?

Yhdistyksen suurimmat kuluerät liittyvät tilavuokriin, matkakuluihin sekä hallinnollisiin kuluihin kuten yhdistysrekisterimaksuihin, viestintään ja tietojärjestelmiin ym. Kenellekään ei makseta kokouspalkkioita tai palkkaa työstä vaan kaikki tehdään vapaaehtoistyönä 

Millä paikkakunnilla toimintaa on?

Tällä hetkellä toimintaa on pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Kuopiossa. Oulussa ja Jyväskylässä järjestetään vertaiskahvitoimintaa. Mahdollisesti toimintaa on tulossa myös muille paikkakunnille, joten pysy kuulolla. Jos haluat lähteä kehittämään toimintaa paikkakunnallasi, ole yhteydessä meihin.