Vaasa

Vaasan paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Pohjanmaalla. Toiminnasta vastaa reilusta 10:stä vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Vaasa FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppanuudesta, ota yhteys vaasa(a)mib.fi.

Yhteys:
vaasa(a)mib.fi
044 085 0011 / Katri Sarkkinen

 

Mielenkiintoisia tehtäviä avoinna MiBin Vaasan paikallisjaostossa!

Haluatko mukaan upeaan MiB aktiiviryhmään ja samalla hankkia uutta kokemusta, mistä on työmarkkinoilla hyötyä?
Haemme nyt MiBin Vaasan paikallisjaostoon uusia ja energisiä henkilöitä useampaan eri rooliin. Avoinna tapahtumavastaavan, jäsenvastaavan ja viestintävastaavan roolit. Lisäksi uusia tapahtumajärjestäjiä kaivataan mukaan.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä: vaasa@mib.fi tai 050 316 1106 / Niina. Kerromme mielellämme lisää!

 

Tulevat tapahtumat Vaasassa 

 

25.4. MiB After work: Tasa-arvo ja sukupuoli työelämässä

Mitä on työelämän tasa-arvo? Minkälaisena se näyttäytyy suomalaisilla työpaikoilla? Onko sukupuolella merkitystä työelämässä?

Vaasan yliopiston Senior Advisor, yhteiskuntatieteiden tohtori Suvi Ronkainen pureutuu muun muassa näihin aihepiireihin johdatellessaan meitä gender-tutkimuksen ajattelutapaan. Kuultuamme miten sukupuolesta ja sukupuolen tutkimuksesta ajatellaan Suomessa, keskustelemme tasa-arvosta ja sukupuolen vaikutuksesta työelämässä ja pohdimme, miten voisimme hyödyntää ajatuksia omassa elemässämme – työntekijänä, opiskelijana, äitinä, puolisona tai muuten vaan. Tervetuloa mukaan!

Aika: keskiviikko 25.4. klo 17.30–19
Paikka: Vaasan yliopisto, Wolffintie 34, 65200 Vaasa
Hinta: maksuton jäsenille
Lapset: tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 18.4. klo 18.

3.5. MiB goes: Buorre – sydämen asiana palvelumuotoilu ja asiakaskokemus

Buorre on saamea ja tarkoittaa hyvää. Buorre on markkinointitoimisto, joka on erikoistunut digimarkkinointiin ja muotoiluun. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Vaasassa, Helsingissä, Kokkolassa ja Seinäjoella. Buorre työllistää 30 markkinoinnin ammattilaista.

Illan vetäjinä toimivat Buorren markkinointijohtaja Milla Monola ja asiakaspäällikkö Sara Sillanpää. Milla on mainostoimistossa ja yrittäjänä kasvanut brändinrakennuksen ammattilainen. Millalle suurin inspiraatio syntyy kokonaisvaltaisen brändikokemuksen luomisesta – siitä kun kaikki palaset täydentävät toisiaan ja brändillä on aito tarina kerrottavanaan. Kolme poikaa ja Kaapo-koira pitävät tämän daamin vauhdissa. Sara on pian palvelumuotoilijaksi valmistuva markkinointiekonomi ja nelivuotiaan tyttären äiti. Muotoilu ja ihmiset ovat Saran sydäntä lähellä, ja hän syttyy onnistuneista ja saumattomista palvelukokemuksista niin digitaalisessa kuin fyysisessä maailmassa.

Illan aikana tutustumme kevyesti palvelumuotoilun saloihin, sekä hyvän asiakaskokemuksen teeseihin. Illan pääpaino on kuitenkin käytännön workshopissa, jonka tavoitteena on oivalluttaa ja samalla ratkaista käytännön ongelma asiakaslähtöisesti, palvelumuotoilun keinoin.

Toivomme, että ilmoittaudut tapahtumaan maanantaihin 30.4. mennessä. Ilmoittautumislomakkeelle tai FB-tapahtuman seinälle voi etukäteen kirjoittaa toiveita ja kysymyksiä siitä, mitä haluaisit oppia ja oivaltaa illan aikana. Näin voimme muotoilla illasta osallistujien näköisen!

Aika: torstai 3.5. klo 17–19
Paikka: Buorre, Hovioikeudenpuistikko 13 B (2. krs), 65100 Vaasa
Hinta: maksuton jäsenille
Lapset: tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin. Tarjolla skumppaa sekä pientä suolaista ja makeaa. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 26.4. klo 18.

4.5. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Haluatko herätellä uinuvaa ruotsin kielen taitoasi? Vai onko sinulla tarvetta hioa kielitaitoasi johonkin tiettyyn tilanteeseen? Hyvä, tule mukaan suomi-ruotsi -kielikylpyyn, jossa porukka on rentoa ja kieli se toinen kotimainen, joka ei ole äidinkielesi! Kevään viimeisessä tapaamisessa suuntaamme katseet kohti kesää.

Svenskspråkiga mammor, nu talar vi det språk som inte är vårt modersmål. På vårens sista möte spänner vi blicken mot sommaren. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper och lära känna MiB-mammor. Välkomna med!

Aika: perjantai 4.5. klo 11–12
Paikka: Café Proosa, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: maksuton/omakustanteinen
Lapset: tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan pöytävarauksen takia.

16.5. MiB Extra: Kyrö Distillery Company

Kuten moni muukin hyvä idea, ajatus Kyrö Distillery Companysta sai alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä. Pojat pohtivat, miksi ei Suomessakin voisi tislata ruisviskiä. Suomalaisethan kuluttavat kuusi kertaa enemmän ruista kuin muu maailma ja ruisleipä valittiin viralliseksi kansallisruoaksikin. Siitä idea kehkeytyi nopeasti eteenpäin, ja oivallinen paikka tislaamolle löytyi vanhasta osuusmeijeristä Isostakyröstä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tislaamokierrokselle ja tutustumaan hieman alueen, rakennusten ja Kyrö Distilleryn historiaan sekä tottakai itse tuotantoon. Illan aikana tarjoillaan myös Juurella-ravintolan pikkusiskon, Äärellä-ravintolan valmistamia pieniä leivän päälle rakennettuja annoksia. Leipien sisältö vaihtuu viikoittain ja niistä löytyy paljon lähialueen raaka-aineita.

Huomaa että sitova ilmoittautuminen päättyy normaalista poiketen jo tiistaina 8.5. klo 21, jotta saamme vahvistettua osallistujamäärän ravintolan tilausta varten. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme perimään 15 € maksun. Muistathan ilmoittaa mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat. Oletko kiinnostunut saapumaan paikalle kimppakyydillä? Seuraa Facebook-tapahtumaa, tai jos et ole Facebookissa, ole yhteydessä: vaasa@mib.fi.

Aika: keskiviikko 16.5. klo 18–20
Paikka: Kyrö Distillery Company, Oltermannintie 6, 61500 Isokyrö
Hinta: 25 €, omakustanteinen
Lapset: Vain äideille.

Mukaan mahtuu 30 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 2.5. klo 18

23.5. MiB goes: Wärtsilä – Digitaalinen kulttuurinmuutos

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Tutkimus- ja kehitystoiminnan fokus on digitaalisuudessa, uusissa tuotteissa ja ratkaisuissa.

Digitaalisessa transformaatiossa Wärtsilä panostaa älykkään teknologian lisäksi vahvasti myös henkilöstön kulttuurinmuutokseen. Digitaalisesta kulttuurinmuutoksesta ja uusista työtavoista meille kertoo Päivi Korpi-Halkola, Open Innovation tiimistä. Päivi on innostava muutoksen puuhanainen, jonka sydäntä lähellä ovat palvelumuotoilun ja suunnitteluajattelun metodit, sekä muutosaktiviteettien fasilitointi. ”Näitä metodeja voi hyödyntää myös kotona kahden touhukkaan pojan kanssa uusia touhuja suunnitellessa!” Tervetuloa Wärtsilän kiihdyttämöön keskustelemaan ja kokeilemaan yhteistekemisen metodeja.

Aika: keskiviikko 23.5. klo 15–16.30
Paikka: Futura 4, Yrittäjänkatu 12 (Runsor), 65380 Vaasa. Osallistujat vastaanotetaan alakerran aulassa.
Hinta: maksuton jäsenille
Lapset: tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 14.5. klo 18.

30.5. MiB After work: The Artist’s Way – Näin luot itsellesi luovan elämän

Tapahtuma on valitettavasti jouduttu perumaan, mutta se yritetään järjestää syksyllä uudelleen.

 

Menneet tapahtumat