Woman in Tech, olet muutos

11.10.2015
Vieraskynä

Messukeskuksessa 7.10.2015 järjestetty Women in Tech -tapahtuma on Teknologiateollisuuden ja useiden teknologiayritysten yhteisponnistus naisten näkyvyyden lisäämiseksi teknologia-alalla ja naisopiskelijoiden lisäämiseksi luonnontieteissä ja teknologiaan liittyvissä oppiaineissa. Paikalle kerääntyi lähes 700 naista ja miestä pohtimaan teknologia-alan tulevaisuutta ja sitä, miten naisten osaamista ja ajatuksia pystytään tulevaisuudessa hyödyntämään paremmin.

Teknologiateollisuuden tutkimuksen mukaan Suomessa vuonna 2014 teknologiateollisuudessa työskentelevistä henkilöistä naisia oli alle 22 prosenttia, toimihenkilöistä laskettuna naisten osuus oli 26 prosentin luokkaa. Naisten vähäisyyttä teknologia-alalla selitetään usein negatiivisilla mielikuvilla ja esikuvien puutteella, joita molempia yritettiin kohentaa tapahtumassa nostamalla esiin tekniikan alalla menestyneitä naisia. Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka ja start up-rahoittaja ja yrittäjä Inka Mero kannustivat paneelipuheenvuoroissaan naisia tarttumaan uusiin haasteisiin intohimoisesti ja ilman epäonnistumisen pelkoa: teknologia-alalla on tilaa fiksuille ja kunnianhimoisille naisille. Myöskään miehiä ja poikia ei tilaisuuden esityksissä unohdettu, sillä se sama koulutusputki joka hukkaa pojat putken keskivaiheilla eriyttää naisten ja miesten alat myöhäisemmässä vaiheessa.

Tapahtuman teema oli tänä vuonna ”Make a difference”, muutos, joka tapahtuu ihmisten mielissä ja toimintatavoissa, ja sitä kautta työelämässä. Olemassa olevia käsityksiä ja rooleja tulee kyseenalaistaa ja muuttaa silloin kun muutos mahdollistaa toiminnan kehittämisen. Usein on helpompaa oppia hyväksymään ja ymmärtämään ihmisten erilaisia ajattelutapoja – mikä ei aina ole helppoa sekään – kuin oppia ajattelemaan eri tavalla kuin muut. Löydä erityisosaamisesi. Hyväksy muutos, hyödynnä muutos, olet muutos.

Työelämää voidaan muuttaa ja naisten osuutta teknologia-alalla kasvattaa, kun ongelmakohdat on kartoitettu ja olemme tietoisia siitä, mikä ei toimi. Tilaisuudessa esiintyneen DLD Median perustajan Steffi Czernyn sanoin ”let’s stop talking what isn’t working, and start talking to each other, and networking, instead”. Dikotomioista päästään eteenpäin positiivisin voimin, ja MiB on erinomainen esimerkki siitä miten älykkäitä ja osaavia yksilöitä yhteen tuomalla ja aktiivisuuteen kannustamalla pystytään luomaan tilaa uusille ajatuksille ja yhteistyömalleille.

Kirjoittanut MiB-aktiivi Riina Salmivalli, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise alla näkyvä laskutoimitus lähettääksesi kommentin *