Päijät-Häme

Päijät-Hämeen paikallisjaosto suunnittelee ja toteuttaa toimintaamme Lahden ja Kouvolan seuduilla. Toiminnasta vastaa noin 15 vapaaehtoisesta koostuva aktiiviryhmä. Liittymällä jäseneksi saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen ja ilmoittautumisoikeuden paikallisiin tilaisuuksiimme. Voit myös liittyä paikalliseen Mothers in Business Päijät-Häme FB-ryhmään.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan puhujaksi/kouluttajaksi tilaisuuteemme tai yrityksesi on kiinnostunut paikallisesta kumppaanuudesta, ota yhteys paijat-hame(a)mib.fi.

Yhteys:
paijat-hame(a)mib.fi
Anna Roth-Helleri, paikallisvastaava
Marjut Suokas, paikallisvastaava

Tulevat tapahtumat Päijät-Hämeessä

23.5. MiB mingle: After work @ Bistro Popot

Joka kuukauden perinteinen Lahden after work -kahvittelu järjestetään tällä kertaa Bistro Popotissa, jonka naisomistajan tarinaan pääsemme perehtymään myös kuukauden ”Yrittäjänaiset esittäytyy” -illassa. Popotista saa juomatarjoilun lisäksi tilattua myös isompaa ja pienempää syötävää. Joten söitpä tai et, joitpa tai et, ota tauko arjesta ja tule viettämään iltapäivä rennoissa merkeissä ja hyvässä seurassa!

Ei ennakkoilmoittautumista. Popotissa ei ole erillistä leikkipaikkaa, mutta lapset ovat tervetulleita äidin harkinnan mukaan 🙂 Tapahtuma on tarkoitettu jäsenille.

Aika: Keskiviikko 23.5. klo 16.30-18
Paikka: Bistro Popot, Rautatienkatu 26, Lahti
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita
Tapahtuman Facebook-sivu: www.facebook.com/events/234747000408945

24.5. MiB goes: Lumon

Lumon yhtiöt on erikoistunut parvekejulkisivutuotteiden ja lasiterassien myyntiin, valmistukseen ja asennukseen – erikoisosaamisalueena lasi- ja alumiinirakentaminen. Tärkeimmät vientimaat ovat Espanja, Ruotsi, Saksa, Venäjä, Norja, Ranska, Sveitsi ja Kanada. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Kouvolassa ja Kempeleessä sekä Kanadassa. Yhtiön liikevaihto on yli 122 milj. euroa. Konsernissa työskentelee noin 955 henkilöä.

Lumon haluaa pitää koko tuotantoketjun omissa käsissä. Tärkeintä on lopputuotteen laatu ja siitä seuraava asiakastyytyväisyys. Tämän ovat yli 500 000 tyytyväistä parvekelasiasiakasta todistaneet. Vastuukysymyksiä ei tarvitse miettiä, kun yksi toimittaja, Lumon, vastaa koko prosessista.

Tervetuloa mukaan, kun MiB tutustuu Lumonin Kouvolan toimipisteeseen. Pääsemme myös piipahtamaan tehtaan puolella!

Aika: Torstai 24.5. klo 15-16.30
Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti turvallisuussyistä tilaisuus on vain aikuisille
Tilaisuuteen mahtuu 25 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 17.5. klo 10.

30.5. MiB Afternoon club: Koodausta aloittelijoille

Tervetuloa tutustumaan ohjelmoinnin alkeisiin!

Ohjelmakoodia on nykyään kaikkialla ja ohjelmointitaidosta on hyötyä niin arjessa kuin työelämässäkin. Ohjelmointi on myös tullut osaksi perusopetuksen opetussuunnitelmaa. Kaikista ei pidäkään tulla koodareita, mutta koodin ymmärtäminen on pian lähes osa yleissivistystä.

Tämän koulutuksen tavoitteena on avata ohjelmoinnin mahdollisuuksia, johdattaa ohjelmoinnilliseen ajatteluun sekä lisätä ymmärrystä ohjelmoinnista. Toiminnallisessa koulutuksessa kokeillaan sekä visuaalista ohjelmointia että tehdään harjoituksia tekstipohjaisella Python-ohjelmointikielellä.

Koulutuksen vetäjänä toimii Annu Schroderus, joka työskentelee tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön asiantuntijana ja kouluttajana Ilona IT:llä.

Koulutus on tarkoitettu kaikille ohjelmoinnista kiinnostuneille. Pohjatietoa aiheesta ei tarvitse olla, vaan koulutus lähtee liikkeelle alkeista. Tarvitset koulutukseen mukaan oman tietokoneen.

Aika: Keskiviikko 30.5. klo 15-20
Paikka: Lahti.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse viikkoa ennen tapahtumaa.

7.6 MiB After work: Hyvinvointi-ilta

Kouvolan Luontaistuntija on toiminut Kouvolassa jo vuodesta 1987. Nykyään luontaistuotteita ja terveellisiä elintarvikkeita on tarjolla hyvin laaja valikoima, ja tuotteiden tunteminen edellyttää monen alan perehtymistä. Suomalaiset Luontaisasiantuntijat ovat apunasi kohti oikeita valintoja ja hyvinvointia.

Toimitusjohtaja Piia Saarinen pitää mibiläisille hyvinvointi-illan.
Illan aikana järjestetään Tuoksupaja Workshop, jossa pääsemme valmistamaan oman mieltymyksen mukaisen hoitavan hajuveden. Tuoksut valmistetaan Frantsilan eteerisistä öljyistä, joten ne sopivat myös useimmille hajusteyliherkillekin.

Lisäksi saamme ”äidin tärkeät vitamiinit ja hivenaineet” -tietopaketin, jossa paneudumme erityisesti niihin ravintoaineisiin, joita raskaana oleva tai imettävä äiti erityisesti tarvitsee. Aihe koskee myös jo imetyksen lopettaneita, koska vauvan viemien ravintoaineiden palautuminen vie aikansa.

Tapahtuman lomassa on aikaa myös ostoksille ja normaalihintaisista tuotteista saamme -15% alennuksen.

Tervetuloa mammat nauttimaan!

Aika: Torstai 7.6. klo 19–21
Paikka: Kouvolan Luontaistuote, Kauppalankatu 2, 45120 Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti tilaisuus on vain äideille
Mukaan mahtuu 12 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikkoa ennen tapahtumaa.

12.6. MiB Mingle: Lounasmingle @ Cafe Caribia

Kesäkuu, ja ulos on päästävä!

Torin Cafe Caribia tarjoaa kesän puitteet minglailuun ja lounastamiseen. Olitpa kotona lasten kanssa, opiskelmassa tai työelämässä – tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu Ruusalle ruusa.aalto(at)gmail.com tai 050 304 0434 viimeistään keskiviikkona 6.6.

Aika: Tiistai 12.6. klo 12–13
Paikka: Cafe Caribia, Lahden tori
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita! (kesälomalaisille löytyy vierestä myös Alatorin leikkipuisto!)

30.6. MiB goes: Olgan Farmi – Yrittäjänaiset esittäytyy

Tervetuloa viettämään kiireetöntä kesäpäivää kotieläinpiha Olgan Farmille. Näyttelijä, tuottaja, bloggaja, kirjoittaja ja yrittäjä Olga Temonen kertoo meille mistä yritysidea syntyi, mitä kaikkea vaadittiin sen toteutukseen ja miten farmin pyörittäminen yhteensovittuu perhe-elämään.

Olgan Farmi on nyt avoinna kolmatta kesää. Kotieläinpihassa asustelee muun muassa aasi, lampaita, alpakoita, vuohia, lehmä, hevosia, kanoja ja pupuja. Farmilla toimii kesäkahvila ja alueella saa myös syödä omia eväitä. Viime kesänä Olgan Farmilla vieraili 9000 ihmistä.

”Yrittäjänaiset esittäytyy” on MiB Päijät-Hämeen luoma tapahtumasarja, jossa vierailemme kerran kuussa yhden lähialueen naisyrittäjän luona.

Aika: Lauantai 30.6. klo 12–14
Paikka: Olgan Farmi, Hanjärventie 11, 47440 Sääskjärvi
Hinta: 5 euroa / hlö, alle 1-vuotiaille on vapaa pääsy
Lapset: Koko perhe on tervetullut mukaan tilaisuuteen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikkoa ennen tapahtumaa.