Tutustu mibiläisiin: Tampereen paikallisjaosto esittäytyy osa 1

MiB rantautui Tampereelle jo perustamisvuotenaan, eli vuonna 2015. Nykyisin paikallisjaoston aktiiveihin kuuluu yhteensä yli 30 eri taustaista tekijänaista. Toimintaa vetävät yhdistyskonkarit Riikka Rannikko ja Tuija Piipponen, jotka huolehtivat paikallisjaoston toiminnan suurista linjoista – kädet savessa tietysti.

Paikallisvastaava Riikka Rannikko

Riikka_Rannikko.jpg

Kuka olet Riikka?
Olen kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja Tampereen MiBin paikallisvastaava. Tällä hetkellä olen hoitovapaalla, mutta palaan syksyllä takaisin Swecolle HR-tehtäviin. Olen myös yhdistysaktiivi, olen mukana useammassakin yhdistyksessä.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
MiBistä kuulin ensimmäisen kerran ollessani toisen lapseni kanssa hoitovapaalla ja liityin yhdistykseen 2017. Eräässä tapahtumassa innostuin mukaan aktiiviksi ja olin reilut kaksi vuotta Lyyti-tiimissä. Kolmannen lapsen synnyttyä tuntui siltä, että voisin tehdä jotain enemmänkin ja siirryin ensin viestintätiimiin ja sitten vuoden 2019 lopussa Tampereen paikallisvastaavaksi.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Ehdottomasti mieleenpainuvin muisto loistavien tapahtumien ja seminaarien lisäksi on saamani superaktiivin tunnustus vuoden 2019 aktiiviristeilyllä.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Positiivisuus! Lisäksi pienet hetket itselle kiireisen arjen keskellä, vaikkapa mibbailun parissa. Osaan myös olla sopivan laiska – en toimi viihdekeskuksena lapsille tai siivoojana perheelle. Kotitöitä kannattaa tehdä yhdessä lasten kanssa, illat ovat meidän perheessä vanhempien yhteistä aikaa.

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Tähän voisi vastata vaikka romaanilla! Mutta ainakin joustavampi perhevapaajärjestelmä ja riittävä tuki yhteiskunnalta ja työpaikoilta auttaisivat eteenpäin. Olisi upeaa, että kaikilla olisi mahdollisuus tehdä sellaisia valintoja, jotka ovat parhaat mahdolliset juuri omalle perheelle. Annettaisiin tilaa erilaisille perheille, eikä olisi painetta suorittaa vain yhdenlaista äitiyttä.

 

Paikallisvastaava Tuija Piipponen

Tuija_Piipponen.jpg

Kuka olet Tuija?
Olen syksyllä kouluun menevien kaksostyttöjen äiti Nokialta. MiBissä toimin tällä hetkellä Tampereen toisena paikallisvastaavana sekä olen mukana Lyyti-tiimissä. Lyyti-tiimi mahdollistaa ilmoittautumisen tapahtumiin eli vastaa tapahtumien työstämisestä lähetyskuntoon jäsenistölle. Päivisin olen opintovapaalla ja iltaisin olen järjestöaktiivina useissa eri yhdistyksessä, joista etenkin partio on MiBin lisäksi lähellä sydäntäni.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
Liityin MiBiin vuonna 2018 ja tulin heti mukaan aktiivitoimintaan. Olin palannut jo hoitovapaalta takaisin työelämään, mutta ystävien kautta löysin mukaan toimintaan. Aluksi olin tapahtumajärjestäjä ja viime syksynä siirryin mukaan Lyyti-tiimiin. Tietotekniset järjestelmät kiinnostavat minua ja tässä oli taas oiva tilausuus oppia uutta. Tämän vuoden alusta aloitin Tampereen toisena paikallisvastaavana.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Minulla ei ole yksittäistä parasta muistoa MiBistä, vaan omat parhaat muistot liittyvät MiBin yhteishenkeen ja tekemisen meininkiin. MiB on yhteisö, johon on helppo tulla mukaan.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Pienet yksinkertaiset irtiotot arjesta. Reppuun eväät ja termariin vaikkapa lämmintä mehua ja perheen kanssa ulos luontoon retkelle.

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Perhevapaauudistus ja työpaikoille lisää joustavuutta, jotta perhe ja urakehitys eivät olisi toisiaan poissulkevia. Osittain työelämää vaivaavat myös syvälle juurtuneet asenteet, joihin tarvittaisiin muutosta. Lisäksi palkkatasa-arvon edistäminen, samasta ja samanarvoisesta työstä sama palkka kaikille.


Mothers in Business on järjestö sinulle, joka yhdistät sekä perheen että uran. Voit olla vasta odottamassa lastasi, perhevapailla tai työssäkäyvä tai töitä hakeva äiti minkäikäiselle lapselle tahansa. Järjestössämme olet osa yhteiskunnallista vaikuttamista, jonka tavoitteena on tasa-arvo ja äitien/naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamistasi ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.