Tutustu mibiläisiin: Hallitus esittäytyy osa 1

Aloitamme uuden juttusarjan MiBin jäsenistä ja ensimmäisinä esille pääsevät hallituksen jäsenet. Ensimmäisessä osassa tutustumme MiBin hallituksen puheenjohtajaan Susanna Mikkoseen ja varapuheenjohtajaan Sanna Kranjciin. Kaksikko on tehnyt paljon MiBin eteen – mutta myös MiB on antanut paljon molempien urakehitykselle. Hyppää siis kyytiin ja lue, miten Susanna ja Sanna ovat päätyneet nykyisiin työtehtäviinsä ja mitkä ovat heidän parhaat vinkkinsä sujuvampaan arkeen.

Susanna Mikkonen, puheenjohtaja

Susanna Mikkonen.jpg

1. Mitä teet työksesi?

Työskentelen korkeakoulusektorilla osaamisen kehittämisen ja johtamisen parissa. Toimin myös projektipäällikkönä tutkimushankkeessa, jossa tarkastellaan esihenkilöiden ammatillisen kasvun tukemista vertaisryhmämentoroinnin keinoin.

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi?

Olen työssä oppimisen ja osaamisen johtamisen asiantuntija ja olen erityisen hyvä kehittämään organisaatioiden prosesseja luovasti, tutkimusperusteisesti ja ihmislähtöisesti. Erityisosaamiseni on myös kirjoittaminen, ja näppikseltä valmistuu helposti niin ammatillisia tekstejä, rahoitushakemuksia kuin fiktiotakin.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen?

MiB on vaikuttanut työuraani merkittävästi. Olen saanut yhdistyksen verkostoista rohkeutta jättää työn, joka ei vastannut arvojani ja etsiä oman näköistä urapolkua. Konkreettista apua olen saanut niin oman osaamisen sanoittamiseen, työhaastatteluun valmistautumiseen kuin työhakemuksen viilaamiseenkin. MiBissä olen päässyt kehittämään omaa osaamistani ja kokeilemaan ammatillisesti uusia ja haastavia tehtäviä, joihin ei oman työn kautta olisi ollut mahdollisuutta. MiBin ansiosta oma työ ja tulevaisuuden näkymät ovat entistä enemmän itseni näköisiä.

4. Lastesi nimet ja iät

Ida 8 vuotta ja Stella 4 vuotta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Perhevapaat ja hoivavastuu lapsista kannattaa jakaa mahdollisen puolison kanssa ja etsiä rohkeasti omalle perheelle sopivia ratkaisuja. Rimaa voi usein huoletta laskea: einekset ovat hyviä, mitään vaatteita ei oikeasti tarvitse silittää ja muutama pölypallo sohvan alla lisää vastustuskykyä!

6. Miksi MiB eikä joku muu? 

Olen ollut MiBin toiminnassa mukana vuodesta 2015 lähtien. MiBissä parasta on hyväntuulinen ja rohkaiseva ilmapiiri sekä moniammatillisuus: pääsee verkostoitumaan ja ystävystymään sellaisten upeiden tyyppien kanssa, joita ei ehkä olisi koskaan muuten tavannut. MiBissä on myös lukuisia mahdollisuuksia kehittää itseään. MiBin aktiivitoiminnassa pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavia uusia juttuja ja oppimaan eri alojen parhailta asiantuntijoilta. Ehkä kysyisin toisin päin: miksi valita joku muu, kun voi toimia MiBissä?

Sanna Kranjc, varapuheenjohtaja ja vaikuttaminen

1. Mitä teet työksesi?

Sanna Kranjc.jpg

Toimin mediaseuranta- ja -analyysitoimisto Retrieverillä media-analyysipäällikkönä. Vastaan media-analyysitiimistämme, joka tarjoaa asiakkaillemme keinoja viestinnän mittaamiseen ja mediakeskustelujen ymmärtämiseen.

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi?

Olen taustaltani viestintätyön ammattilainen ja vahvin osaamiseni keskittyy viestintätyön prosessien hallintaan ja sisällöntuotantoon.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen?

Yliopistoaikana tunnistin viestinnän omaksi jutukseni ja olen työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin parissa yli 10 vuotta. Aloitin MiBin aktiivina 2,5 vuotta sitten hallituksen viestintä- ja markkinointivastaavana. Pääsin toimimaan MiBin yli 20-henkisen markkinointi- ja viestintätiimin vetäjänä. Sinä vuonna opin paljon tiiminvetäjän tehtävistä ja ihmisten johtamisesta. Homma antoi minulle itsevarmuutta hakea nykyiseen työhöni tiiminvetäjäksi. Myös edellinen työpaikkani löytyi sattumalta MiBin Facebook-ryhmän työpaikkaketjun kautta, jossa esittäytyi viestinnän suorahakuja hoitava rekrytointikonsultti, johon otin yhteyttä.

4. Lastesi nimet ja iät

Taneli 4 vuotta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Olen itse kokenut erittäin tärkeäksi tekijäksi perhemyönteisen asenteen ja joustavat käytännöt omalla työpaikalla. Jos mahdollista, näiden luomisessa kannattaa itsekin olla aktiivinen ja vaikuttaa niihin omalla toiminnallaan tai esimerkiksi työsuojeluvaltuutetun ja esihenkilöiden kautta. Työpaikan perheystävällisyys kannattaa ottaa kriteeriksi myös työpaikkaa vaihtaessa ja kysyä työn ja muun elämän yhteensovittamista tukevista käytänteistä jo haastattelussa.

6. Miksi MiB eikä joku muu? 

Uskon MiBin ydinviestiin siitä, että työ ja perhe kuuluvat samaan arkeen. Koen etenkin MiBin vaikuttamistoiminnan itselleni erittäin merkitykselliseksi. Lisäksi MiBissä on upeita tyyppejä ja huikea energia. MiBin aktiivitoiminta on tarjonnut mahdollisuuksia kerryttää osaamista ja ottaa vastuuta, johon työurallani ei muuten olisi ollut mahdollisuutta.

Kirjoittaja: Annu Perälä on sisällöntuottajana MiBissä. Hän on taaperon äiti ja tutkija, joka on ollut MiBin aktiivi alkuvuodesta 2020 alkaen.