Tutustu mibiläisiin: Tampereen paikallisjaosto esittäytyy osa 4

Paikallisjaoston sulavaliikkeisen toiminnan takaa löytyy nelihenkinen HR-tiimi, jonka vastaa muun muassa uusien aktiivien rekrytoimisesta ja perehdytyksestä. HR-tiimi kartoittaa myös nykyisten aktiivien tyytyväisyyttä omaa roolitukseensa. Aktiiviuran aikana on mahdollista kokeilla eri tehtäviä ja mukauttaa toimenkuvaa kulloiseenkin elämäntilanteeseen sopivaksi.

HR-vastaava Kristiina Järvinen

Kristiina_Järvinen.jpg

Kuka olet Kristiina?
Olen kahden vilkkaan pojan äiti Tampereelta, joka tykkää HR-hommista niin paljon, että hr:ään liittyvien päivätöiden lisäksi toimin myös MiBin Tampereen jaostossa hr-vastaavana. Hr-vastaavana huolehdin siitä, että meitä vapaaehtoisia aktiiveja on sopivasti, jotta saamme muun muassa järjestettyä tapahtumia ja viestittyä niistä jäsenille.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
Liityin MiBiin 2018 ja saman tien liityttyäni näin mainoksen aktiivirekrykahveista. Olin tuolloin vanhempainvapaalla ja kaipasin jotain konkreettista tekemistä. MiBin toiminta kolahti omaan ajatusmaailmaani ja koska Tampereelle haettiin hr-vastaavaa, niin päätin lähteä mukaan. Olen nyt viimeiset 1,5 vuotta toiminut tässä aktiiviroolissa ja nauttinut ajasta, koska tämä tarjoaa hyvää vastapainoa koti- ja työarjen oheen.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Mieleenpainuvin muisto on ehdottomasti ensimmäisen "oman" tapahtuman järjestäminen. Sitä jännitti kiinnostaako aihe ketään ja tuleeko minun ja puhujan lisäksi muita paikalle. Sitten kun Metsossa oli sali täynnä kiinnostuneita äitejä, niin se lämmitti sydäntä, että saa olla mukana järjestämässä tapahtumia, joita muutkin kokevat tärkeiksi.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Ykkösase on ulkoistettu siivous. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että joku muu hoitaa siivouksen ja itse saa keskittyä puhtaassa kodissa muihin asioihin. Toisena asiana nostaisin esiin multitaskauksen. Pihalla hiekkalaatikolla lasten kanssa leikkiessä voi ihan hyvin hoitaa työpalavereita tai osallistua MiBin tapahtumiin.

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Työpaikkojen perheystävällisissä käytänteissä olisi vielä parannettavaa. Tarvitaan enemmän joustoja työn ja perheen yhteensovittamiseen. Myös perhevapaauudistus on askel parempaan suuntaan. Mutta ennen kaikkea tarvitaan itsestä lähtevää armollisuutta itseä kohtaan. Kaikkea ei tarvitse suorittaa ja rima pitää osata laskea riittävän alas.

MiB-konkari, tapahtumajärjestäjä Johanna Lahtinen

Johanna_Lahtinen.jpg

Kuka olet Johanna?
Olen muiden auttamista ja ilostuttamista rakastava, helposti innostuva ja empaattinen generalisti, vaimo ja 4v, 6v sekä 14v lasten äiti. Lähden helposti mukaan erilaisiin ideoihin ja tempauksiin ja mielelläni lisään vielä vähän pökköä pesään. Rakastan musiikkia, tanssia sekä tietysti puuhailua lasten kanssa. Työelämässä intohimon kohteena terveydenhuollon lisäksi ovat asiakaskokemuksen kehittäminen, johtaminen sekä kehittäminen ja innovointi.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
Lapsena päättelin perheeni ja isosiskoni erilaisista rooleista ja vastuista, että on olemassa ihmistyyppi, joka haluaa olla monissa asioissa mukana, tehdä vapaaehtoistyötä ja auttaa muita. Vapaaehtoistyö on siis jollain tavalla ollut verissä jo lapsuudesta asti. MiBiin liityin nuorimmaisen syntymän jälkeen toukokuussa 2016 MiBin ollessa 1-vuotias ja halusin saman tien mukaan MiB-aktiiviksi. Olen ollut pitkän MiB-urani aikana hr-vastaavan roolissa, Tampereen paikallisvastaavana ja töihin palattuani järkkäilen tapahtumia tapahtumatiimissä omien aikataulujeni salliessa.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Muistoja on tietysti paljon mutta MiBissä ensimmäisenä tulee mieleen mahtava aktiiviporukka, joka aktiivijäsenten vaihtuessa on kuitenkin ihanasti säilyttänyt sen ilon, innon ja tekemisen meiningin. Jossain tilaisuudessa sanoinkin, että mikäli työelämässä kaikki toimisivat samalla teholla kuin MiB-naiset, ei työviikkoon tarvitsisi kuin neljä työpäivää. Lisäksi MiBin ensimmäisen seminaarin järjestäminen Tampereella, Jenni Janakan röyhkeyskoulu -tapahtuman aikaansaama mediahuomio ja Superaktiivin tunnustus vuonna 2017 ovat jääneet mieleen MiB-uran varrelta.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Suunnitelmallisuus ja asenne, ettei ota kaikkea niin vakavasti. Suunnittelen ruokaostokset viikoksi kerrallaan ja välillä hyödynnämme kauppakassipalvelua, mikä säästää aikaa. Lisäksi pyrin priorisoimaan lasten kanssa vietetyn ajan kaiken järjestämisen ja siivouksen edelle. Kun korona-arjessa tavallistakin sotkuisempi koti ahdistaa, pakkaan eväät reppuun ja lähden muksujen kanssa metsäretkelle.

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Näen, että naiset ovat joissain asioissa yhä toisilleen susia ja toivoisinkin että kateuden ja selän takana puhumisen sijasta kannustaisimme toisiamme niin töissä kuin vapaa-ajalla. Se, että toinen laittaa lapsen päiväkotiin 10kk ikäisenä on ihan yhtä hyvä kuin se, että lasta hoitaa kotona mahdollisimman pitkään. Myös työelämässä toivoisin, että naiset pyrkisivät kannustamaan toisiaan, nostamaan kollegan hyviä ajatuksia ja ehdotuksia esille palaverissa sekä kehumaan kollegaa julkisesti. Kehukaa kollegoitanne, laitetaan hymy kiertämään myös MiB-äitien keskuudessa.❤️


Mothers in Business on järjestö sinulle, joka yhdistät sekä perheen että uran. Voit olla vasta odottamassa lastasi, perhevapailla tai työssäkäyvä tai töitä hakeva äiti minkäikäiselle lapselle tahansa. Järjestössämme olet osa yhteiskunnallista vaikuttamista, jonka tavoitteena on tasa-arvo ja äitien/naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamistasi ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.