Miksi naisia ei nähdä yhtä paljon yrittäjinä, johtoasemissa ja unelmiensa uralla kuin miehiä? 

Olemme kaikki kuulleet tämän ennenkin: miehiä löytyy yritysten johtoportaista ja päättävistä asemista reilusti enemmän kuin naisia. Suomessa kaikista yrittäjistä vain noin kolmannes on naisia ja naiset perustavat vähemmän yrityksiä kuin miehet. Naiset kaiken kaikkiaan tienaavat vähemmän kuin miehet maailmanlaajuisesti.

Olemme kuulleet monenlaisia selityksiä näille eroille aikojen saatossa, kuten
“Naiset nyt eivät vain hakeudu parempipalkkaisille aloille.”
“Naisilla ei ole kunnianhimoa.”
“Naiset haluavat olla mieluummin kotona.”


Työmaailma naisten näkökulmasta

Me MiBissä ymmärrämme, kuinka tärkeää on saada työ ja perhe yhdistettyä luontevaksi kokonaisuudeksi. Naisille työelämässä on erityisen tärkeää, että työ ja vapaa-aika muodostavat kokonaisuuden, jossa molemmille puolille jää tarpeeksi energiaa. Perheystävällisyys ja työn mielekkyys nousevat suureen arvoon. Tutustu MiBin tutkimukseen.

Mietittäessä esimerkiksi yrityksen perustamista, naiset kokevat kaipaavansa enemmän tietoa yrityksen perustamiseen liittyen. On tutkittu myös, että naisilla on suurempi pelko epäonnistumisesta verrattuna miehiin ja pienempi luotto omiin taitoihinsa.
(Koellinger, Minnit ja Schaden, 2013).

Naiset kohtaavat usein myös sosiokulttuurisia odotuksia, joiden mukaan heidän tehtävänään on ensisijaisesti huolehtia kodista ja lapsista työunelmiensa tavoittelun sijasta.

Me MiBissä haluamme kannustaa jokaista äitiä löytämään unelmiensa uran!

Unelmien uran löytymisen salaisuus piilee muissa ihmisissä ympärilläsi. Seura, joka ymmärtää lähtökohtasi ja tarpeesi on kullan arvoista, ja MiB on täynnä tällaisia ihmisiä. Me ymmärrämme naisten luontaisen tarpeen enemmälle tiedolle, laajemmille verkostoille ja osaamme kannustaa pois epäonnistumisen pelosta. Me ymmärrämme kuinka tärkeää on saada työ ja perhe yhdistettyä luontaiseksi kokonaisuudeksi. Muilta ihmisiltä saatu inspiraatio ja jaettu viisaus vie enemmän eteenpäin kuin yksin pohdiskelu.

Olemme kehittäneet tueksenne webinaaritoiminnan rinnalle uusia vaihtoehtoja, jotka voivat viedä sinua kohti arkea, jossa on mahdollista yhtä aikaa luoda oman näköistä uraa ja elää rikasta ja tyydyttävää perhe-elämää. Me MiBissä haluamme kasvattaa äitien rohkeutta ja uskoa omaan jaksamiseen, osaamiseen ja pystyvyyteen, jotta jokainen voi löytää itselleen sopivan tavan saada sekä ura että perhe. Tervetuloa mukaan urahenkisten äitien verkostoon!


Yrittäjyyshautomo on tarkoitettu sinulle, joka olet joskus haaveillut yrittäjyydestä tai pidät sitä yhtenä mahdollisena vaihtoehtona itsesi työllistämiseksi.  Yrittäjyys on varteenotettava mahdollisuus rakentaa työ- ja perhearjesta joustavasti toimiva kombinaatio. Ajatus yrittäjyydestä voi kuitenkin tuntua pelottavalta. Yrittäjyyshautomossa saat tietoa yrittäjyydestä, yrityksen perustamista, yrittäjyyden mahdollisuuksista sekä vertaistukea ja rohkaisua yrityksen perustamiseen, tai ainakin siitä haaveiluun. Haluamme mahdollistaa haaveilun ja haaveiden toteuttamisen: sinä osaat ja pystyt!

Yrittäjyyshautomo koostuu kymmenestä virtuaalisesta koulutus- ja ryhmätapaamisesta. Hautomossa hiomme mahdollisia ideoitamme ja yrittäjän taitoja samalla tutustuen muihin osallistujiin. Valitsemme hakemusten perusteella 40 osanottajaa. Kustannus MiBin jäsenille on 20 euroa, ja ulkopuolisille 200 euroa. Hae mukaan 26.4. mennessä.


Mentorointiohjelma
Mentorointiohjelma jakaa osallistujat pareihin, joissa mentori jakaa oppeja ja kokemustaan omalta alaltaan aktorille, joka haluaa kehittää ammatillista identiteettiään. Tämä on mahtava tapa kasvattaa verkostoja ja löytää oivalluksia sekä inspiraatiota työelämään. Ohjelma sisältää virtuaalisia tapaamisia omien aikataulujen mukaisesti ja tuo hyötyä niin mentorin kuin aktorin elämään.
Hae mukaan 30.4. mennessä.


Vapaaehtoistyö MiBissä
MiBin toimintaa pyörittää yli 300 vapaaehtoisen äidin porukka. He tekevät kaikkea mitä järjestöarkeen liittyy, muun muassa järjestävät MiBin suosittuja tapahtumia. Rooleja on siis monenlaisia, ja työtä voi tehdä mistä käsin vain omien aikataulujen mukaan. MiBin aktiivitoiminnassa kehität uusia taitoja,vahvistat osaamistasi ja kasvatat verkostoja. Se antaa myös mahdollisuuden vaikuttaa tärkeisiin aiheisiin ja tuo uusia ystäviä elämään.

Jos vapaaehtoistyö kiinnostaa sinua, järjestämme 3.5. avoimen tutustumistilaisuuden virtuaalisesti, jossa kerromme mitä mahdollisuuksia kauttamme voi saada.



Tuetaan toinen toisiamme ja nostetaan itsemme uran huipulle verkostojen avulla. Ehkäpä tulevaisuudessa tilastot osoittavatkin tasapuolisemman jakauman työelämän asemissa sukupuolten välillä. Sinun näköisesi ura on toteuttamista vaille valmis. <3




Lisätietoja saadaksesi, voit lukea blogejamme kolmen tarjoamamme vaihtoehdon aiheista:


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. MiBin tavoitteena on tasa-arvoinen ja perheystävällinen työelämä. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen. Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.