Tee vaikutus vapaaehtoistyöllä - 5 syytä, miksi ryhtyä MiBin aktiivitoimintaan

“Miksi minä ryhtyisin vapaaehtoistyöhön, mitä hyötyä siitä on?” Olen kuullut tämän kysymyksen useaan kertaan, eikä siihen ole yksinkertaista vastausta. Vastaus nimittäin riippuu siitä, mikä sinua kiinnostaa ja ajaa eteenpäin. Mikä on sinulle tärkeää. Minä tiedän oman vastaukseni ja kerron nyt viisi syytä, miksi minä olen MiBissä.

1. Lisäät onnellisuuttasi

Ryhdyin vapaaehtoistoimintaan jo opiskeluaikoina, jolloin omalla toiminnallani autoin muita opiskelijoita. Opiskeluaikainen vapaaehtoistyö toi elämääni erilaista sisältöä ja olin tarpeellinen ihan omana itsenäni. Sain onnenkipinän merkityksellisyydestä ja osallisuuden tunteesta niistä pienistäkin asioista joita tein.

Työelämässä etsin omaa paikkaani ja onneani itseäni suuremmista asioista. Urahaaveiden ja äitiyden kautta löysin jotakin, josta sydämeni täyttyi jälleen: löysin uran ja perheen yhdistävän äitien verkoston, MiBin. Se sama onnellisuuden tunne saapui takaisin suurempana kuin koskaan, kun pääsin jälleen auttamaan muita, järjestämään kohtaamisia ja viestimään yhteisesti tärkeistä asioista. MiBin aktiivitoiminnassa huomasin kuinka paljon minua vapaaehtoisena arvostetaan ja tarvitaan.

2. Saat verkostoja - ja jopa ystäviä

On ihanaa saada olla oma itsensä ja omankaltaisessa seurassa.  MiBin aktiivina saadut verkostot ovat tärkeitä niin omalle hyvinvoinnille kuin työelämässä. Olen päässyt kohtaamaan uusia ihmisiä ja tutustumaan äiteihin, joihin en ehkä muuten introverttina törmäisi. MiBin verkostossa on sekä nuori että kokeneempia äitejä, perhevapaalla olevia kuin kokopäiväisesti työtä tekeviä, valokuvausyrittäjistä teknologiayritysten johtajiin. Ja me kaikki olemme vain äitejä, joille perheen lisäksi ura on tärkeä. Tämän upean verkoston kautta voit löytää myös uusia ystäviä, joilla on samanlaiset lähtökohdat ja arvot kuin sinulla. Voi kuinka paljon minä olen saanut upeita ystäviä MiBin aktiivitoiminnan kautta!

Kun pitää silmät ja sydämen auki uusille mahdollisuuksille, tämä verkosto antaa paljon takaisin.
 

3. Löydät uusia mahdollisuuksia

Tapaamiesi ihmisten  kautta voi löytää uusia ystäviä mutta myös uusia mahdollisuuksia. Tiedän MiBin jäseniä, jotka ovat verkoston kautta muun muassa saaneet työpaikkoja ja löytäneet uusia opiskelumahdollisuuksia. Eräs aktiivi palkattiin töihin yritykseen, johon hän piti yhteyttä yritysvierailun järjestämisen yhteydessä. Ja minä; minä löysin MiBistä unelmieni työpaikan aktiiviaikanani. Kun pitää silmät ja sydämen auki uusille mahdollisuuksille, tämä verkosto antaa paljon takaisin.

4. Kehität osaamistasi

Onnellisuuden ja ystävien lisäksi olen MiBissä kehittänyt osaamistani valtavia määriä. Olen vapaaehtoisena saanut koulutusta ja kokemusta tapahtumien järjestämisestä, yritysyhteistyöstä ja organisaatioviestinnästä. Olen oppinut käyttämään uusia teknisiä työkaluja (joka on hassua koska olen opiskellut tietojenkäsittelyä) ja koordinoimaan erilaisia projekteja. Suurimmat opit olen kuitenkin saanut, kun olen vertaisverkoston avulla oppinut olemaan hyvä itselleni ja saanut jakaa omaa osaamistani muille. Voinkin hyvin sanoa, että olen kehittynyt sekä kouluttajana että ihmisenä.

Vapaaehtoistoiminnassa antamalla itsestään pienenkin osan tekee suuren vaikutuksen niin itselleen kuin ympärilleen.
 

5. Teet vaikutuksen

Työelämä on ei ole tasa-arvoinen kaikille ja äitiys voi tuoda yksinäisyyden. Olet varmasti kuullut - tai kokenut itse - naisesta, jonka raskaus esti työnsaannin; naisesta, jota ei päästetty etenemään uralla äitiyden vuoksi; naisesta, joka hiekkalaatikon reunalla kaipasi vertaistukea. Vapaaehtoistoiminnassa antamalla itsestään pienenkin osan tekee suuren vaikutuksen niin itselleen kuin ympärilleen. MiBin aktiivina voit jakaa omaa osaamistasi verkoston kasvamiseksi, pitää yllä vertaisverkostoa, jossa yksinäinen äiti pääsee tapaamaan muita omilla ehdoillaan, tai voit järjestää sen yritysvierailun, jossa levitetään uran ja perheen yhdistämisen hyvä käytänteitä. Voit tehdä sitä mikä ajaa sinua eteenpäin ja niin paljon, kuin itse haluat. Kaikki se mitä teet, tekee vaikutuksen.

Minulle tärkein ja vaikuttavin hetki MiBissä on ollut, kun sain aktiiviurani alussa itse vertaistukea ja neuvoja toiselta aktiivilta. Pystyin kertomaan hänelle työelämään ja äitiyteen liittyvistä asioista rehellisesti sydäntäni purkaen koska tiesin, että juuri hän vertaisenani ymmärtää minua. Hän teki elämääni suuren vaikutuksen, jota olen sen jälkeen antanut tuhat kertaa eteenpäin.

 

Haluatko sinäkin tehdä vaikutuksen ja saada uusia ystäviä? MiB yhdistää valtakunnallisesti noin 4700 urahenkistä äitiä ympäri Suomea ja noin 300 vapaaehtoista aktiiviamme järjestävät vuosittain satoja tilaisuuksia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. MiB vaikuttaa, mahdollistaa ja lisää onnellisuutta ympärillään. Tule sinäkin mukaan kuulemaan, kun kerron yhdessä MiBin vapaaehtoisten kanssa lisää vapaaehtoisesta aktiivitoiminnasta 1.9.2021 klo 9.30 alkaen

 

Kirjoittanut Soile Pylsy, MiBin vapaaehtoistyön suunnittelija ja KTM. Soile on tamperelainen 7-vuotiaan pojan äiti ja pitkän kokemuksen omaava järjestötoimija. Soile liittyi MiBiin syksyllä 2016, jolloin hän aloitti aktiivijäsenenä. Unelmatyönsä MiBissä hän aloitti elokuussa 2017.

Soile.jpg