Minustako mibiläinen?

Raskaus ja vauva-arki mullistavat elämän. Väistämättä alkaa pohtia sitäkin, mitä tehdä perhevapaalla ja mistä löytää omannäköistä tekemistä uudenlaiseen arkeen. Lähteäkö perhekerhoon, muskariin vai vauvajumppaan? Vai uskaltaisinko liittyä MiBiin?

Kun mibiläisyys ei ottanut tuulta alleen

 Oma elämäni mullistui alkuvuodesta 2018 ja silloin valitsin uuden vauva-arjen hieman tasaannuttua ekavauva-ryhmän sekä vauvajumpan. Liikunnallisena persoonana jumppa oli itselleni viikon kohokohta, joskin oli myös mukavaa turista vauva-arjesta samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa vauvaryhmässä. Kaipasin tosin jo silloin, että voisin turista vauvojen lisäksi muustakin.

MiBistä en tuolloin ollut juurikaan tietoinen. Jossain vaiheessa törmäsin yhdistykseen muutaman Facebook-kaverin seinällä ja taisinpa piipahtaa MiBin verkkosivuilla kääntymässä. Minusta kuitenkin tuntui, etten taida olla tarpeeksi business liittyäkseni MiBiin. Enhän edes työskennellyt yritysmaailmassa enkä toisaalta kokenut olevani riittävän urasuuntautunut, joskin oman osaamisen kehittäminen oli luonnollinen osa elämääni. Niinpä tuttavuus MiBin kanssa tyssäsi alkuunsa.

 Toista lastani aloin odottamaan kesällä 2021 ja jälleen odotusaikana ajatukset alkoivat siintää tulevassa perhevapaassa. Mitä keksisin tällä kertaa perhearjen oheen? Kahden lapsen välissä olin palannut takaisin kotiseuduille ja vaihtanut työpaikkaa. Työni sisältöön oli nopeasti tullut mieluisia muutoksia uudessa työpaikassani ja lopulta äitiysvapaalle siirryin vaihtuneella tehtävänimikkeellä. Osaamisen kehittämisestä oli tullut nyt myös osa työtehtäviäni.

 

Uteliaan tie jäsenestä aktiiviksi

 Vielä töissä ollessani huomasin hakeutuvani MiBin verkkosivuille useamman kerran tutkimaan tarjontaa. Erään kerran bongasin Loppuvuosi maksutta -kampanjan ja silloin uteliaisuus voitti. Liityin MiBin jäseneksi. En edelleenkään kokenut olevani erityisen business ja urasuuntautunut, mutta ensimmäisen lapsen jälkeen työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen nousi arvolistani kärkipäähän. Siinä minä ja MiB kohtaamme vahvasti. Samoin oman osaamisen kehittäminen on tärkeää minulle ja se kuuluu niin ikään MiBin ydinajatuksiin.

 Kun MiB-kärpänen pääsi puraisemaan, aktiivitoiminta herätti myös uteliaisuuteni. Alkuvuodesta bongasin MiBin Facebook-sivuilta ilmoituksen, jossa haettiin uusia aktiiveja MiBin blogitiimiin. Tunsin löytäneeni omannäköisen tilaisuuden osaamiseni kehittämiseen ja ilmoitin kiinnostuksestani. Ja tässä sitä vihdoin ollaan, kirjoittamassa ensimmäistä blogitekstiä MiBille aktiivina. Blogitiimissä huomasin, että ei tarvitse olla business liittyäkseen MiBiin. Meitä on monenlaisista taustoista, ammateista ja elämäntilanteista. Tärkeintä on, että jokin MiBin ajamassa työssä kohtaa omien arvojen ja kiinnostusten kanssa. Olet sitten sairaanhoitaja tai viestintäalan asiantuntija, alanvaihtaja tai perhevapaalla oleva, olet lämpimästi tervetullut MiBiin. Kannattaa olla utelias.

 

Annoin pikkusormen ja MiB vei koko käden

 MiBin tarjoamat toimintamahdollisuudet ovat laajoja. Tykkäsin aluksi osallistua paikkariippumattomiin webinaareihin, joihin osallistumiskynnys on matala ja voit osallistua vaikka kotisohvalta. Monet webinaarit pystyy katsomaan jälkikäteen tallenteina eli ajankohtaankin voi itse vaikuttaa. Mentorointi ja yrittäjyyshautomo ovat kutkuttaneet, mutta olen ne malttanut jättää mietintämyssyyn tulevia aikoja varten.

 Jotta lusikkani olisi vielä syvemmällä MiBin sopassa, uskaltauduin syksyn tullen mukaan Kymenlaakson paikalliseen aktiivitoimintaan. Lyhyessä ajassa olen ihaillut, kuinka pieni, mutta innokas, osaava ja idearikas aktiivijoukko jaksaa tehdä parhaansa, että MiBin toimintaa tehdään tunnetuksi ja tarjotaan paikallisille mahdollisuuksia osallistua MiB-henkisiin tapahtumiin.  

 Jos yhtään mietit MiBiin liittymistä tai vaikka paikallisessa minglessä piipahtamista, suosittelen ehdottomasti olemaan utelias. Saattaa käydä niin hassusti, että uteliaisuus johtaa mielenkiintoisin seikkailuihin MiBin pyörteissä. Samalla voit saada elämääsi, osaamiseesi ja tulevaisuuteesi uusia tuulia.

Kirjoittanut Marja Lehto

MiB Kymenlaakso