Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta virtaa vapaaehtoisten onnellistamiseen

MiBin vapaaehtoistyön suunnittelija-koordinaattori Soile Pylsy on valmistunut vapaaehtoistyön koordinaattoreille suunnattuun Lähiesimiestyön ammattitutkintoon Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniasta kesäkuulla 2022. Tutkinto antoi Soilelle työkaluja vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun, koordinointiin ja kehittämiseen sekä vahvisti MiBin vapaaehtoisjohtamisen osaamista. 

Meillä MiBissä tavoitteena on tehdä maailman onnellisimpia vapaaehtoisia. Se on minulle ja yhdistykselle sydänasia.
— Soile Pylsy

Soile Pylsy

“Olen työskennellyt vapaaehtoistoiminnan parissa jo useita vuosia niin vapaaehtoisena kuin koordinaattorina, mutta kun löysin koulutuksen, koin että koulutus antaisi tehtäviini uutta virtaa MiBin vapaaehtoisten onnellistamiseksi.” Soile Pylsy kertoo.

Soilen tehtävänä on koordinoida MiBin vapaaehtoistoimintaa ja toimia vapaaehtoisjohtajana sekä rekrytoida ja perehdyttää erityisesti uusia vapaaehtoisia. Lisäksi hänen tehtävänään on vahvistaa vapaaehtoisten osaamista ja tukea vapaaehtoisia heidän tehtävässään. Lähiesimiestyön tutkinnon hän opiskeli oppisopimuksella työssään MiBissä.

Soilen mielestä lähiesimiestyön koulutus antoi varmuutta oman työn suunnitteluun, toteuttamiseen ja toimintatapojen kehittämiseen. Lähiesimiestyön taidot, kuten työryhmän johtaminen, perehdyttäminen ja viestintä, ovat tärkeä osa MiBin vapaaehtoistyön koordinointia ja vapaaehtoisten johtamista.

“Meillä MiBissä tavoitteena on tehdä maailman onnellisimpia vapaaehtoisia. Se on minulle ja yhdistykselle sydänasia. Tähän tavoitteeseen pääsemme lempeällä ja selkeällä vapaaehtoisjohtamisella.” Soile toteaa hymyillen.

Soile kertoo, että koulutuksen lähipäivät suoritettiin etäopiskeluna. Lähiopetuspäivien luennot olivat antoisia vaihtuvien ja osaavien kouluttajien vuoksi. Lisäksi harjoitusten tekeminen ja asioiden pohtiminen yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa auttoi reflektoimaan työssä kohdattuja tilanteita sekä antoi paljon uusia ideoita.

“MiBissä on lähes 300 vapaaehtoista ympäri Suomea. He kaikki ovat mahtavia urahenkisiä äitejä, jotka antavat arvokasta aikaansa hyvän tekemiseen. Olen onnellinen, että saan tehdä työtä heidän kanssaan ja auttaa heitä tekemään suuren vaikutuksen omalla työpanoksellansa.” Soile kertoo.

MiB onnittelee Soile Pylsyä tutkinnon suorittamisen johdosta!

Soile Pylsy on työskennellyt MiBissä elokuusta 2017 ja toiminut aiemmin muun muassa asiakaspalvelu- ja projektitehtävissä. Vapaaehtoistoiminnan kokemusta hänellä on useita vuosia niin opiskelija-, vanhempain- kuin ammattiyhdistyksistä. Koulutukseltaan Soile on tradenomi ja KTM.


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteenamme on perheystävällisempi ja tasa-arvoisempi työelämänä sekä naisten aseman parantaminen työelämässä.

MiBin noin 300 vapaaehtoista aktiivia muun muassa järjestävät vuosittain satoja tilaisuuksia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. MiB vaikuttaa, mahdollistaa ja lisää onnellisuutta ympärillään. Lue lisää vapaaehtoistoiminnastamme!