“Perheystävällisyydelle on työelämässä tilausta” - Olivia Kuusinen Mothers in Businessin puheenjohtajaksi

Mothers in Businessin johto on uudistunut 26.11.2022. Yhdistyksen hallitukseen valittiin viisi uutta jäsentä. Uusi hallituksen puheenjohtaja on Olivia Kuusinen.

Mothers in Business MiB ry:n syyskokouksessa 26.11.2022 valittiin yhdistyksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Olivia Kuusinen.

Kuusinen on koulutukseltaan ekonomi. Hän työskentelee kasvuyritys Suomen Rokotepalvelu Oy:n toimitusjohtajana. Hän aiemmin toiminut IT-maailmassa tiimien ja kansainvälisten projektien vetäjänä.

“On ilo päästä luotsaamaan MiBin vaikuttavaa verkostoa eteenpäin”, kommentoi Olivia Kuusinen. “Työelämässä on tällä hetkellä valtavasti tilausta perheystävällisyydelle ja inhimillisyydelle, ja MiB tekee tärkeää työtä kulttuurien ja asenteiden muuttamiseksi.”

Kuusisen mukaan kaikkien työpaikkojen kannattaa ottaa mietintään, miten työntekijöiden työn ja muun elämän yhteensovittamista voidaan tukea. Moni osaaja haluaa valita työpaikan, jossa jää töiden lisäksi aikaa myös perheelle ja muille tärkeille läheisille.

Hallitustyö työelämän perheystävällisyyden puolesta kiinnosti laajasti 

Toiminnanjohtaja Annica Moore iloitsee Mothers in Businessin hallitushakuun kohdistuneesta kiinnostuksesta. Yhdistyksen puheenjohtajaksi haki neljä ja hallituksen jäseneksi yhdeksän henkilöä. Moore kertoo, että MiB haluaa ensi vuonna nostaa esiin hyvän johtamisen merkitystä työssä jaksamiselle.

“On upeaa nähdä, että työ perheystävällisemmän työelämän rakentamiseksi kiinnostaa. Työelämässä tarvitaan kykyä johtaa niin, että työtä ja muuta elämää voi yhteensovittaa, eikä kukaan uuvu. Tätä visiota on hieno päästä yhdessä viemään eteenpäin.”

Mothers in Businessin hallituksen jäseniksi valittiin syyskokouksessa neljä henkilöä:

Afrah Al Bayaty
Afrah Al Bayaty yrittäjä, joka on toiminut pitkään eri naisyhdistysten hallituksissa. Hän toimii puheenjohtajana Vaikuttavat Naiset ry:ssä, joka parantaa kansainvälisen taustan omaavien naisten ura- ja opiskelumahdollisuuksia.



Netta Huttunen
Netta Huttunen on toiminut MiBin hallituksessa mediaviestinnän- ja vaikuttamisen työryhmän vetäjänä. Huttusen intohimo on olla mukana luomassa tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ja perheystävällisempää työelämää.



Eeva Reittilä
Eeva Reittilä työskentelee kansainvälisen asianajotoimiston viestintä- ja markkinointipäällikkönä sekä johtoryhmän jäsenenä. Reittilää motivoi erityisesti MiBin missio perheen ja uran yhteensovittamisesta sekä mahdollisuus tukea äitien ammatillisen osaamisen kehittämistä.

Taina Vallander
Taina Vallander työskentelee yhteiskuntavaikuttamisesta vastaavana johtajana STTK:ssa. Hän on aiemmin toiminut MiBin hallituksen varajäsenenä ja ollut mukana mediaviestintä ja vaikuttaminen -työryhmän toiminnassa.

 

Mothers in Business ry:n hallitus vuonna 2023:

Olivia Kuusinen, puheenjohtaja

Rimma Ahonen

Afrah Al Bayaty

Netta Huttunen

Riikka Rannikko

Eeva Reittilä

Katja Keckman

Taina Vallander

 

Lisätietoja:

Olivia Kuusinen
Puheenjohtaja
Puh. 040 156 3112


Annica Moore
Toiminnanjohtaja
Puh. 044 705 7333
annica.moore@mothersinbusiness.fi