MiBin tapahtumassa puhuminen myötävaikutti oman unelman toteutumista

Anu Tevanlinna on tuttu puhuja MiB Helsingin tapahtumissa. Tänä syksynä Anu oli puhumassa webinaarissa Hyvinvointia mielelläsi, joka oli nimetty hänen uusimman kirjansa mukaan.  Webinaarissa käytiin läpi tiivis tietopaketti elämäntapamuutoksen psykologiasta sekä psyykkisiä prosesseja ja mekanismeja, joiden vuoksi mielemme voi olla joko muutoksen jarru tai moottori. 

Mibiläiset ovat innolla tapahtumissa mukana oleva joukko, jolle on joka kerta ollut silkka ilo puhua. 

anu_tevanlinna_kirjailija.jpeg

Syksyllä 2017 Anu piti mibiläisille Arvot osaksi arkea -tapahtuman, joka vauhditti Anun unelmaa oman kirjan kirjoittamisesta. Keväällä 2018 tapahtumassa kuulijana ollut mibiläinen Anni Erkko lähestyi Anua haastattelupyynnöllä Uraäidin selviytymisopas -kirjaansa, joka julkaistiin alkuvuonna 2019. Uraäidin selviytymisoppaan julkistustilaisuudessa Annin kustannustoimittaja kysyi, onko Anu mahdollisesti ajatellut kirjoittaa joskus kirjan. Tämän innoittamana Anu alkoi edistää jo aiemmin kytenyttä ajatusta kirjan kirjoittamisesta ja Hyvinvointia mielelläsi -kirja julkaistiin syksyllä 2020. 

Anun esikoisteos myötäilee valmennusprosessia, jonka hän on nähnyt toimivan elämäänsä muuttavien asiakkaiden kanssa. Lopputuloksena on vankan tutkimuspohjan päälle rakentuva ja harjoitusten avulla toimintaan kannustava psykologin kirjoittama valmennuksellinen opas pysyvään elämäntapamuutokseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. 

Tukea elämäntapamuutokseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen 

Anu on ammatiltaan psykologi ja hän on täydentänyt osaamistaan mm. coachingin, mindfulnessin ja urheilupsykologian opinnoilla. Anun työ koostuu pääasiassa valmennuksista, luennoimisesta ja kouluttamisesta sekä kirjoittamisesta. Hän auttaa asiakkaitaan erityisesti hyvinvoinnin lisäämisessä:

Tuen elämäntapamuutoksissa ja autan niiden vaatimassa psyykkisessä työskentelyssä. Lisäksi teen pienellä panoksella uracoachauksia eli autan yksilöitä löytämään työ- ja uraunelmansa ja toteuttamaan ne.

Anu liittyi MiBiin vuonna 2016, kun hänen kaverinsa vinkkasi MiBistä LinkedInissä. Silloin töihinpaluu perhevapaalta alkoi jo lähentyä ja Anu harmittelinkin, että ei ollut aiemmin kuullut MiBistä, sillä tapahtumat antoivat mielekästä tekemistä tuolloin. Onneksi MiBin toiminta on ollut antoisaa myös työelämään palaamisen jälkeenkin, ja vuodesta 2018 alkaen Anu on ollut myös aktiivina mukana MiBissä. 

MiBin tapahtumat ovat mielestäni innostavia, mutta minulle upein juttu MiBissä ovat ehdottomasti ihmiset eli kaikki ne mahtavat mibiläiset, johon olen saanut vuosien aikana tutustua. 

Anun Vinkit webinaariin valmistautumiseen

  • Webinaaria voi kuunnella vaikka vaunulenkillä tai työmatkalla, ja vaikka keskittyminen välillä herpaantuisi, monesti joku hyvä ajatus tarttuu silti mukaan.

  • Oman puhelin kannattaa laittaa äänettömälle ja muut ohjelmat tietokoneelta sulkea kun seuraa webinaaria tai pitää esityksen webinaarissa. Näin oma keskittyminen on mahdollisimman helppoa.

  • Webinaarin aikana pystyy kirjoittamaan kysymyksiä tai kommentteja chattiin – ja myös puhujalle tämä vuorovaikutus osallistujien kanssa on tosi tärkeää!


Tässä sarjassa pääsemme tutustumaan MiBin paikallisjaostoihin - niiden arkeen, tekemiseen tai muuhun ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoittajina toimivat paikallisjaostojen aktiivit. MiB Helsingin blogin ovat kirjoittaneet Miia Ojala ja Marja Kinnunen.

MiB Helsinki on paikallisjaostoista suurin. Jäseniä on jo yli 2 200! Toimintaa suunnittelee ja toteuttaa yhteensä noin sata aktiivia. Toimintaa järjestetään eri puolilla pääkaupunkiseutua. Tuleviin tapahtumiin voit tutustua Tapahtumakalenterissa. Mukaan mahtuu, tule sinäkin!


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteena on tasa-arvo ja naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen. Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.


Bannerin kuva: Pixabayu