Tutustu mibiläisiin: Toimiston väki esittäytyy osa 2

Toiminnanjohtajakaksikon lisäksi MiBin toimistolla työskentelee tällä hetkellä kolme muutakin naista. Soile Pylsy vastaa vapaaehtoistyön suunnittelusta, Anna-Mari “Ansku” Back viestinnän koordinoimisesta ja jäsenhallinnosta – ja uusin tulokas Kati Vasell tapahtumista. Mutta mitä kaikkea he tarkalleen ottaen tekevätkään ja millaisena työyhteisönä he pitävät MiBiä?

Soile.jpg

Soile Pylsy, vapaaehtoistyön suunnittelija

Miten päädyit töihin MiBin toimistolle?

Aloitin MiBin jäsenenä syksyllä 2016 päätyen nopeasti aktiiviksi hoitamaan yrityssuhteita. Aktiivina ollessani sain kuulla, että MiBiin aletaan etsiä yhdistyskoordinaattoria, jolloin tiesin heti löytäneeni paikkani. Elokuussa 2017 aloitin jäsen- ja yhdistyshallinnon tehtävien parissa.

Mitä työsi vapaaehtoistyön suunnittelijana pitää sisällään?

Huhtikuussa 2020 työni muuttui vakinaiseksi vapaaehtoistyön suunnittelijaksi. Työssäni koordinoin ja suunnittelen MiBin vapaaehtoistoimintaa ja autan aktiiveja tekemään omaa arvokasta työtään. Työni on todella moninaista aina aktiivikoulutusten pitämisestä erilaisten ohjeistusten laadintaan ja markkinointiviestinnästä aktiivien tsemppaamiseen. Lisäksi kehitän ja ylläpidän MiBin tietojärjestelmiä, jotta erilaiset työvälineet olisivat saatavilla ja turvallisia. Tämä on ihan paras työ, sillä mahdollistaessani upeiden aktiiviemme työn saan itsekin kasvaa ja oppia koko ajan uutta.

Millainen työyhteisö MiB on?

Työyhteisömme on aivan ihana! Aloitin työn MiBissä kaksin Jonnan kanssa ja nyt meitä on neljä. Minulla on kolme ihanaa kollegaa, mutta yli 300 upeaa työkaveria. Olen saanut vaikuttaa suuresti sekä omaan työhöni että koko yhdistyksen toimintaan. Parasta tässä yhteisössä on kuitenkin se, että saan olla oma höpsö itseni ja arvostamme toinen toistamme juuri sellaisina kuin olemme.

Kerro hieman, kuka olet vapaa-ajallasi?

Olen taiteellisen hajamielinen, hassutteleva ja määrätietoinen introvertti. Asun Tampereella DI-mieheni ja ihanan 6v poikani kanssa. Rakastan supersankari- ja kauhuelokuvia sekä harrastan puutarhanhoitoa. Puutarha on ainoa paikka kotonani, jossa kukat pysyvät elossa!

Visioi ja unelmoi, missä MiB on vuonna 2030?

Yhdeksän vuoden kuluttua MiBissä on on yli 12 000 jäsentä, 10 vakituista työntekijää ja 700 vapaaehtoista. Toimimme jokaisessa Suomen suurimmassa kaupungissa. Meillä on paikallisten toimien lisäksi kattavaa virtuaalista toimintaa ja tavoitamme päivittäin tuhansia ihmisiä. Meidät pyydetään aina mukaan valtakunnallisen ja kunnalliseen päätöksentekoon ura- ja perheystävällisyyden asiantuntijoina. Olemme myös tunnettu toimija yritysmaailmassa, sillä kaikki haluavat MiBin tarkoin kriteerein myönnettävän Perheystävällinen yritys -sertifikaatin.

Minulla on suuria odotuksia itseäni ja työtäni sekä yhdistystä kohtaan. Olen noin 1,5v sitten kirjoittanut palvelumuotoilun kurssin harjoituksessa, että olisin viiden vuoden kuluttua MiBin kehityspäällikkö. Haluan ehdottomasti olla mukana tällä mielenkiintoisella maailmanvalloitusreissulla!

 

Anna-Mari Back, viestintäkoordinaattori

Ansku.jpg

Miten päädyit töihin MiBin toimistolle?

Olin tiennyt jo pitkään haluavani tehdä jotain sellaista työtä, jonka kokisin merkitykselliseksi ja joka sopisi omaan arvomaailmaani. Olin kuvitellut itseni työskentelemään johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön tai muuhun vastaavaan, sillä halusin olla mukana tekemässä maailmasta hitusen parempaa paikkaa. Aloin tutkimaan asiaa netistä ja löysin lopulta listauksen eri järjestöistä, jotka ovat saaneet rahallisen tuen uuden työntekijän palkkaamiseen. Kävin listaa läpi ja bongasin Mothers in Businessin monien nimien joukosta. Järjestön nimi kiinnitti huomioni ja niinpä tutkin MiBin nettisivut läpi. Tajusin järjestön edustavan kaikkea sitä, mikä koskettaa minua omassa elämässäni ja jonka koen yhteiskunnallisesti todella tärkeäksi. Päätin laittaa siltä istumalta avoimen hakemuksen, vaikka en ollut varma oliko työntekijää vielä palkattu MiBille. Onnekseni rekrytointia ei ollut vielä aloitettu ja sain paikan! 

Mitä työsi viestintäkoordinaattorina pitää sisällään?

Järjestöalan työnkuvat ovat todella monipuolisia, ja niinpä minultakin löytyy jos jonkinlaista tehtävää päivittäin. Vastaan muun muassa siitä, että jäsenhakemuksen tehneestä henkilöstä tulee oikea jäsen ja olen usein se tyyppi, joka vastaa sähköposteihin ja erilaisiin tiedusteluihin. Markkinoinnin ja viestinnän tehtävät ovat usein minun hommaani, sillä rakastan tuottaa sisältöä ja tehdä visuaalista jälkeä.

Millainen työyhteisö MiB on?

MiB on huippu työyhteisö! Meitä yhdistävät yhteiset arvot ja halu viedä uraäitien asiaa eteenpäin. Perheystävällisyys näkyy aidosti työpaikallamme, ja lapset saavat olla osa myös työminää. Kaikkeen suhtaudutaan ymmärtäväisesti ja toisia tsempataan. En voisi kuvitellakaan, että meillä vaikkapa juoruiltaisiin tai puhuttaisiin pahaa kenestäkään.

Kerro hieman, kuka olet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika menee tietysti suurelta osalta 5-vuotiaan poikani kanssa, jonka kanssa asumme kaksin Tampereella. Kesällä Särkänniemen kausikortit ovat kovassa käytössä, ja nyt syksyllä hän aloitti eskarissa. Olen taiteellinen ihminen ja iltaisin saatan soittaa pianoa tai ukulelea tai vaikkapa kirjoitella. Visuaalisena ihmisenä saan iloa elämääni kauniista asioista, kuten sisustamisesta, muodista, suomalaisista designtuotteista, tatuoinneista, huonekasveista ja milloin mistäkin. Feministiset arvot omaavana ihmisenä olen perustanut aiheesta kiinnostuneille ystävilleni feministien WhatsApp-ryhmän, jossa keskustelemme miltei päivittäin. Pyrin olemaan arvoilleni uskollinen ja oppimaan uutta aina kuin vain voin.

Visioi ja unelmoi, missä MiB on vuonna 2030?

Kymmenessä vuodessa kerkeää tapahtua paljon! Toivon todella, että silloin asiat ovat jo paljon paremmin monelta osalta ja vanhemmuuden jakaminen tasaisesti molempien vanhempien kesken on normaalia. Toivon, että äitiys tai naiseus ei vaikuta työnhakuun tai urakehitykseen. Vertaistuelle ja ammatilliselle kehittymiselle on kuitenkin aina tarvetta, ja MiB on tämän vuoksi tärkeä järjestö kaikkina aikoina.  



Kati Vasell, tapahtumakoordinaattori

Kati Vasell_syys2020.jpg

Miten päädyit töihin MiBin toimistolle?

Minun ja yhtiökumppani Tuuli-Elinan yritys Maikki Media Oy joutui pahasti koronan kouriin. Maikki välittää ja kouluttaa ammattijuontajia sekä pitää esiintymisvalmennuksia. Juonnan paljon tapahtumia myös itse. Keikkakalenteri jäi kuitenkin syksyn osalta vaisuksi valitsevan tilanteen takia ja ymmärsin, että nyt on haettava töitä. Sain vihiä MiBin avoimesta paikasta ja luettuani tehtävän kuvauksen, ymmärsin, ettei tämän parempaa työpaikkaa olekaan. Olen ollut MiBin jäsen alusta saakka, eli vuodesta 2014, jolloin myös esikoiseni syntyi. MiB vastaa samoja arvoja, jotka ovat olleet minulle tärkeitä ja ajankohtaisia lasten syntymästä lähtien. Minulle ja yhtiökumppanille on ensiarvoisen tärkeää, että voimme saada sekä uran että perheen, eikä niiden väliltä tarvitse valita. Siksi on upeaa olla mukana järjestössä, joka edistää samoja arvoja ja siksi tiedän, että minun on helppo sitoutua tehtävääni. 

Olet tapahtumakoordinaattori, mitä työsi pitää sisällään?

Olen MiBissä sijaisena 31.3.2021 asti, eli seitsemän kuukauden ajan nimikkeenäni tapahtumakoordinaattori. Vastaan pääasiassa MiBin tapahtumista, webinaareista ja mingle-toiminnasta. Tuen meidän ihania vapaaehtoisia ja autan heitä järjestelyissä tarpeen mukaan. Ensimmäinen isompi työtehtäväni on koordinoida Perheystävällinen työelämä -seminaaria, joka järjestetään 2.10. Sen lisäksi alan purkaa ja raportoida jäsenkyselyn tuloksia.  Jäsenkyselyn vastausten pohjalta onkin sitten mukava lähteä luomaan loppuvuodelle webinaareja jäsenistö kaipaamista aiheista!

Millainen työyhteisö MiB on?

Minut otettiin todella lämpimästi vastaan! Toki, oman yritykseni toimisto sijaitsee MiBin toimiston tapaan Tampereen Crazy Townilla, joten MiBin työntekijät ovat tulleet jo aiemmin tutuiksi. Kaikilla meillän on omat vastuualueemme, mutta apua saa aina pyytää ja sitä myös annetaan. Teemme asioista yhdessä ja erikseen. Lisäksi työyhteisö on erittäin joustava, mistä olen todella iloinen. Meidän on mahdollista esimerkiksi tehdä työtä etänä tai osittaisella työajalla.

Toivon, että pystyn tuomaan mukanani osaamista tapahtumapuolelle ja järjestää sellaisia tapahtumia, jotka ovat ajankohtaisia jäsenistölle. Jäseniä varten tätä työtä tehdään! Toki tärkeää on myös MiBin tekemä edunvalvonta ja pidän siitä, että meillä aktiivinen ja sanavalmis toiminnanjohtaja sekä hallitus hänen tukenaan. 

Kerro hieman kuka olet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika on minusta hassu käsite. Puhutaan elämästä; siihen kuuluu ura, perhe, ystävät ja harrastukset kaikki yhdessä kombossa. Olen aina halunnut, että saan tehdä sellaista työtä, joka ei tunnu työltä. Olen ollut yrittäjä reilun 10 vuotta enkä juuri osaa tai edes halua erottaa työtä ja vapaa-aikaa. Minulla on kaksi lasta, 6-vuotias eskarityttö sekä 4-vuotias pikkusisko. Olen eronnut ja lasten lähivanhempi. Aikani kuuluu siis pääasiassa töissä – MiBissä ja omassa yrityksessäni Maikissa – sekä lasten kanssa arjen touhuissa. Näen myös ystäviä ja koitan huolehtia omasta jaksamisesta joogaamalla sekä fyysisesti kunnosta huolehtien. Henkisestä hyvinvoinnista vastaavat niin ystävät kuin terapiakäynnitkin. 

Tätäkin kirjoittaessa teen töitä yhteisöllisessä työtilassa, eli istun sohvalla ja vastailen näihin kysymyksiin. Tämä ei varsinaisesti tunnu "työltä" (jos työn pitää olla stressaavaa ja kiireistä) – nautin elämästäni. Täällä minulla on myös ystäviä. 

Visioi ja unelmoi, missä MiB on vuonna 2030?

Tästä kymmenen vuotta eteenpäin toivon, että MiBissä on jäseniä reilusti yli 10 000 ja toimintaa on valtakunnallisesti ainakin 30 kaupungissa. MiB on vakiintunut toimija ja suunnannäyttäjä. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin saamme äänemme kuuluviin. Toivon, että MiBin edunvalvonnalliset asiat ovat nytkähtäneet eteenpäin, vaikka nämä prosessi ovatkin hitaita. Yhteiskuntamme on perheystävällisempi ja perhevapaalla olevat vanhemmat kokevat pikkulapsiajan mielekkäämmäksi. Saamme järjestettyä heille hyvinvointia tuottavaa ja omaa osaamista lisäävää ohjelmaa, tapahtumia ja verkostoitumista. Ehkä MiB on poikinut rinnalleen samoja asioita ajavan "isien jaoston"? Lisäksi yhteistyö muiden yhdistysten kanssa, esimerikki Yrittäjänaisten kanssa, on lähentynyt ja saamme voimaa toisistamme.  




Haastattelut on koonnut sisällöntuottaja Annu Perälä. Annu on pirkanmaalainen MiB-aktiivi, joka työskentelee tällä hetkellä projektitutkijan tehtävissä. Hän on myös alle 2-vuotiaan taaperon äiti.


Liity mukaan urahenkisten äitien omaan järjestöön! Meidän mukana kasvatat ammatillista osaamista ja verkostojasi ja tuet äitien aseman paranemista työelämässä.