Tutustu mibiläisiin: Tampereen paikallisjaosto esittäytyy osa 3

Viestinnän merkitys järjestötoiminnassa on suuri ja kasvaa alati. Tampereen paikallisjaoston monikanavainen viestintätiimi pyörii neljän rautaisen viestintäammattilaisen voimin. Kevään aikana viestintätiimi on laajentanut toimintansa myös Instagramin puolelle. Viestijien suurena missiona on luoda Tampereen mibiläisistä yhä tiiviimpi – ja hyvin informoitu – yhteisö.

Uutiskirjevastaava Outi Aarnilaakso

Outi_Aarnilaakso (1).jpg

Kuka olet Outi?
Olen Kangasalla asuva viestintäalan ammattilainen, joka on perhevapaalla toimituspäällikön työstä. Koulutukseltani olen YTM ja opettaja. Parhaillaan opiskelen myös ohjelmoinnin perusteita (Helsingin yliopiston MOOC) saadakseni jalan oven väliin IT-alalle. Liityin MiBiin kaksi vuotta sitten, kun olin äitiysvapaalla esikoisestani ja kaipasin päiviini vastapainoa pelkälle vauvakuplalle. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kaksi lasta: 2,5-vuotias tytär ja 11-kuinen poika. Meillä on kaksi kissaa, ja välillä haaveilen hevosen tai koiran hankkimisesta, kunnes tulen taas järkiini.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
Lapsuudenystäväni otti minuun yhteyttä, kun olimme liittyneet samaan vauvaryhmään Facebookissa. Kävi ilmi, että esikoisillamme oli liki sama laskettu aika. Ystävystyimme uudelleen yli vuosikymmenen tauon jälkeen ja hän kehotti minua liittymään MiBiin. Heti ensimmäisessä tapahtumassa järjestäjät innostivat harkitsemaan aktiiviksi ryhtymistä ja niinpä tartuin toimeen. Sattumalta vapaana oli juuri minua kiinnostava toimenkuva uutiskirjevastaavana, joten oli helppo sinetöidä päätös aktiiviksi ryhtymisestä.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Viime syksynä järjestetty MiBin seminaari ylitti kaikki odotukseni, kun paikalle saapui liki 100 vierasta ja median edustajia. Oli upeaa seurata alusta asti, kuinka uskomattomalla ammattitaidolla aktiiviporukka ideoi ja toteutti täysin vapaa-ajallaan huipputason tapahtuman. Minulla ei ollut ennen MiBiin liittymistä juuri mitään kokemusta tapahtumajärjestämisestä, joten tällä saralla olen todella päässyt kehittymään. MiBissä onkin parasta, että saa perehtyä juuri itseään kiinnostaviin asioihin ja oppia samalla alan konkareilta.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Siivouksen ulkoistaminen ammattilaiselle on ollut yksi käänteentekevä päätös. Toki joutuu yhä siivoamaan itsekin, mutta huomattavasti vähemmällä stressillä kuin aiemmin. Kotitalousvähennyksen ansiosta koen, että saan todella maltillisella hinnalla ostettua itselleni vapaa-aikaa. Samalla tulen omalta osaltani työllistäneeksi pienyrittäjää, joka sattuu olemaan yläasteaikainen tuttuni. Todellinen win-win-tilanne.

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Työpaikkojen pitää aktiivisesti kehittää perheystävällisiä käytäntöjä. Tarvitaan ainakin nykyistä tasaisemmin jakautuneet perhevapaat, joustoa työaikoihin ja erityisesti myönteistä asennetta uran ja perheen yhteensovittamiseen. Tässä asiassa jokainen mibiläinen voi vaikuttaa tuomalla rohkeasti epäkohtia esiin ja ehdottamalla niihin parannuksia. Yhdessä olemme enemmän! ❤️

Insta- ja jäsenvastaava Ida Tarri

Ida_Tarri.jpg

Kuka olet Ida?
Olen 30-vuotias kahden lapsen (6v & 5 kk) äiti Tampereen Turtolasta. Taustani on moninainen sekoitus mielenterveystyötä, järjestöhommia, markkinointia ja viestintää sekä yrittäjyyttä. Nyt onnellisesti vanhempainvapaalla. MiBissä olen Tampereen jaoston jäsenvastaava sekä nyt myös instavastaava.

Miten sinusta tuli MiB-aktiivi?
Olen aivan keltanokka, liityin jäseneksi vasta alkuvuodesta ja ensimmäinen mibbailuni olikin jo aktiiviperehdytys. Eksyin jonkin some-ilmoituksen kautta katsomaan MiBin verkkosivuja ja olin heti myyty - minun ajatusmaailmani ja arvoni! Kaipasin äippälomaani sosiaalisuutta, lisäksi minulla oli tyhjä olo koska olin tehnyt vapaaehtois/järjestötöitä koko aikuisikäni eikä nyt ollut mitään - ainakaan mitä vauvan kanssa voisi kuvitellakaan tehdä.

Kerro jokin muisto MiB-urasi varrelta
Minulle ei ole ehtinyt kertyä vielä suuremmin muistoja, ainakaan livenä, koska aktiiviuraani on varjostanut poikkeustila. Odotan kivoja aikoja yhdessä muiden kanssa tämän jälkeen.

Mikä on salainen aseesi arjessa selviytymiseen?
Harsot joka paikassa, niitä pitää olla ihan joka huoneessa. Iltavirkku luonne ja aikaisin nukkumaan menevä perhe. Sosiaaliset kontaktit. Tietysti myös terveellinen ruoka, olen terveysintoilija!

Miten maailmasta tulisi parempi paikka MiB-äideille?
Perhevapaauudistus on tärkeä askel ja muuttaa maailmaa tasa-arvoisempaan suuntaan. Toivon työelämältä joustoa uran ja perhe-elämän yhdistämiseen, esimerkiksi etätöiden muodossa. Yhteys työelämään ja ammatillinen kehittyminen tulisi turvata myös perhevapaiden aikana, jotta äiti ei “putoa kärryiltä”. Päivähoitomahdollisuudet esimerkiksi vuorotöissä käyvälle äidille ovat usein vähäiset. Usealle varhain töihin palaavalle äidille perhepäivähoito on turvallisin vaihtoehto, ja perhepäivähoidon tarjontaa olisi hyvä lisätä, eli kannustaa lisää ammatinharjoittajia alalle. Kannustan monimuotoisuutta, eikä unelmieni maailmassa olisi stereotypioita äitiyden suhteen!


Mothers in Businessissa on yli neljä tuhatta äitiä, joille uran ja perheen yhdistäminen on osa elämää. Tarjoamme jäsenillemme laajat verkostomme sekä ammatillista kehittymistä ja hyvinvointia edistävät tapahtumamme. Jäsenenämme olet osana yhteiskunnallista vaikuttamista, jonka tavoitteena on tasa-arvo ja äitien aseman parantaminen työmaailmassa.