Tasapainoa työ- ja perhe-elämään

Bird & Bird Asianajotoimisto on yksi Suomen ja koko maailman johtavista asianajotoimistoista. Asianajajien, sekä heitä ympäröivien tukihenkilöiden työ on usein vaativaa, tarkkaa sekä se voi viedä aikaa muulta arjelta, sillä asiakaspalvelutyössä usein joustetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yksi Bird & Birdin kantavista teemoista, on tarjota sen työntekijöille erilaisia mahdollisuuksia yhdistää perhe-elämä sekä työelämä erilaisin tavoin, jottei kumpikaan niistä kärsisi toisen takia.

Bird & Birdin Helsingin toimistolla työskentelee useita, jotka ovat esimerkiksi perhelisäyksen myötä siirtyneet työskentelemään 3 tai 4 päivää viikossa. Yksi heistä on HR-puolella työskentelevä Päivi, joka kertoo Bird & Birdin tarjoamista mahdollisuuksista seuraavasti:

’’Minulla on hyviä kokemuksia työn ja perheen yhdistämisestä. Työnantaja on joustava ja mahdollistanut osa-aikaisen työn lapsen ollessa pieni. Esihenkilöni on ottanut huomioon tilanteeni ja päiväkodin hoitoaikojen tuomat rajoitteet. Etätyö mahdollistaa myös joustavuutta. Koen, että tärkeimpänä mahdollistajana on esihenkilön ja tiimin tuki. Joustavuus toimii molempiin suuntiin.

Arvostan myös työnantajan tarjoamaa sairaan lapsen hoitopalvelua. Vaikka kyseistä palvelua ei tule kovin usein hyödynnettyä niin jo tieto siitä, että se on mahdollista, on hienoa. Kansainvälisessä firmassa tapaamisia saattaa joskus olla suomalaisille epätavallisiin aikoihin, mutta hyvällä ennakoinnilla ja suunnittelulle ne ovat mahdollisia. Toki myös itsensä johtamisen taidot ovat korostuneet työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Näen, että olipa se sitten perhe tai jokin muu itselle tärkeä asia esim. harrastus tai lemmikit niin yhteensovittaminen on hyvin mahdollista!’’

Kuten Päivi mainitsee, Bird & Bird tarjoaa monia erilaisia vaihtoehtoja ja apuja uran suunnittelemiselle, mikä on työntekijöiden sekä firman kannalta positiivinen asia. Mahdollisuus osa-aikaiseen työhön on kerännyt todella paljon positiivista palautetta työympäristössämme, sillä erityisesti juristeille se saatetaan katsoa hankalana yhtälönä toteuttaa.

HR Manager Maija Fast kertoo, että Bird & Birdillä on useita juristeja, assistentteja ja business services henkilökuntaa, jotka ovat valinneet palata vanhempainvapaalta aluksi osa-aikaisesti. Tämä on saatu hyvin toimimaan kaikissa rooleissa, vaikka se välillä voi aiheuttaa painetta, kun asiakaspyyntöjä saattaa tulla poikkeavinakin aikoina. Fast kertoo myös, että yhä useammat isät pitävät aiempaa pidempiä isyysvapaita ja tähän olemme halunneet kannustaa sillä, että sekä isät että äidit saavat neljän kuukauden palkallisen vapaan.

Perhe-elämän huomioon ottaminen työntekijän elämässä on erityisen tärkeää, sillä se auttaa työntekijää yleisesti jaksamaan paremmin ja täten hoitamaan myös työtehtävät paremmin. Perhe ja muu elämä on ihmisille tärkeää ja mitä paremmin saa yhteensovitettua elämän eri osa-alueet sen paremmin ihmiset voivat, mikä on hyödyksi sekä työntekijälle että työnantajalle.

Bird & Bird on yksi Suomen johtavista asianajotoimistoista, joka tarjoaa kattavat liikejuridiikkapalvelut saman katon alta. Bird & Bird on MiBin Trusted Partner.


Mothers in Business (MiB) ry on järjestö kaikille äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. MiBin tavoitteena on tasa-arvoinen ja perheystävällinen työelämä. Järjestämme vuosittain eri puolilla Suomea satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli 4000 MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.

Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.