MiB Helsingin Syysseminaari 26.10

MiB Helsingin Syysseminaari kannustaa: ole rohkeasti paras versio itsestäsi

 

Voiko epäonnistumisen kääntää voitoksi? Miten saada vähemmällä enemmän? Tarvitseeko perheen ja uran yhdistämisestä enää edes puhua? Muun muassa näiden kysymysten äärelle kokoontuu noin 150 urasuuntautunutta, korkeakoulutettua äitiä Mothers in Businessin (MiB) Helsingin paikallisjaoston vapaaehtoisvoimin järjestämään seminaariin 26.10.2019.

 

Seminaarissa puhuvat kansanedustaja Eeva Kalli, kirjailija ja muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen ja valtakunnan viralliseksi epäonnistujaksi itseään tituleeraava yrittäjä Tomi Kaukinen. Lisäksi toimittaja Miina Lange ja muun muassa koomikkona ja tv- ja radiojuontajana tunnettu Lotta Backlund äänittävät suositun podcastinsa sadannen jakson seminaarin lavalla. Lisäksi seminaarin pääsponsorin FCG:n toimitusjohtaja Mari Puoskari kertoo omista urahypyistään. Puheenvuoron käyttää myös Hoivanet, joka on yksi MiBin pääkumppaneista. Seminaarin juontaa näyttelijä Jasmin Hamid. He kaikki rohkaisevat kuulijoita kehittämään itseään ja hyödyntämään potentiaaliaan perhearjen keskellä. Seminaarin teema nojaa MiBin missioon: 

 

-  Tilastojen valossa naisten urakehitys usein hidastuu perheellistymisen myötä. Yhdistyksemme tukee ja kannustaa naisia pitämään kiinni urastaan ja paikastaan työelämässä perhe-elämän ohessa, kertoo MiBin hallituksen puheenjohtaja Annica Moore, joka myös puhuu seminaarissa.

 

MiBillä on pääkaupunkiseudulla jäsenilleen vuosittain toista sataa tapahtumaa, joista nyt pidettävä seminaari on merkittävin. Sen järjestää noin parikymmentä perhevapaalla olevaa tai jo työelämään palannutta vapaaehtoista. Tapahtumien järjestäminen ja muu aktiivitoiminta mahdollistaa äideille osaamisen kehittämisen moniammatillisessa verkostossa.

 

Työelämän perhemyönteisyyttä edistävä yhdistys elää niin kuin opettaa: Lapset ovat tervetulleita tapahtumiin, ja usein heidät huomioidaan niiden sisällössä ja järjestelyissä. Seminaarin paikoista noin kolmannes on varattu lapsensa kanssa tilaisuuteen osallistuville.

 

-    Tapahtumissamme ja verkostoissamme voi pyörähtää kesken työpäivän tai huonosti nukkuneena vauvan kanssa, ja kummassakin tapauksessa sinut hyväksytään joukkoon. Tiedämme mitä on lapsiperhearki, ruuhkavuodet ja työn ja perheen yhteensovittaminen. Uskomme, että työ ja perhe kuuluvat samaan arkeen. Haluamme saada tukea siihen itsellemme mutta tuemme ja kannustamme myös toisiamme, Annica Moore kertoo.

 

MiB tekee myös vaikuttamistyötä ja mentorointia ja osallistuu julkiseen keskusteluun. Toimintaa on Helsingin lisäksi kymmenellä paikkakunnalla ja verkossa omissa keskusteluryhmissä. Seminaarin live-stream tavoittaa yhdistyksen jäsenet valtakunnallisesti.

 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin. Ilmoittautuminen sähköpostilla perjantaihin 25.10.2019 klo 17.00 mennessä.

 

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset: viestinta.helsinki@mib.fi

 

Seminaarin ohjelma ja perustiedot: https://www.mothersinbusiness.fi/tapahtumakalenteri/2019/10/26/la-2610-syysseminaari-ole-rohkeasti-paras-versio-itsestsi-stream

 

Photo by freestocks.org on Unsplash