Pitovoimaa ja voimavaroja MiBin jäsenyydellä

Sitoutuminen ja arvostus yritysten ytimessä

State of Global Workplace (2023) -raportin mukaan vain noin viidennes työntekijöistä tuntee aitoa sitoutumista työhönsä ja yritykseen. Tämä on huolestuttavaa, kun otetaan huomioon, että sitoutumattomuuden kustannukset voivat nousta miljardimenetyksiksi tuottavuudessa. Menestyvät organisaatiot ymmärtävät, että sitoutuneet työntekijät ovat avain menestykseen. Mothers in Businessin jäsenyys tarjoaa ratkaisun tähän haasteeseen tuomalla käytännönläheisen tavan osoittaa arvostusta ja lisätä työntekijöiden sitoutumista.

96,2 % vastaajista MiBin jäsenistä suosittelisi tai on jo suositellut MiBin toimintaa ystävälleen!
— MiBin jäsenkysely 2023

Tarjoa lisäarvoa työntekijöillesi MiBin jäsenyydellä

MiBin jäsenkysely 2023 paljastaa, että työn ja kodin ristikkäiset vaatimukset tuntuvat usein suurilta. Vanhempi haluaa olla enemmän töissä, mutta samaan aikaan enemmän läsnä lapsille. Vanhemmuuden myötä tuntee riittämättömyyttä sekä työssä että kotona. Joskus jo kokemusten jakaminen vertaisten kesken auttaa. MiBin jäsenistä yli 70 prosenttia kokee saavansa MiBistä vertaistukea ja 67 prosenttia tukea ja tietoa työn ja perheen yhteensovittamiseen MiBistä. Lisäksi noin joka toinen kokee hyvinvoinnin ja jaksamisen parantuneen MiBin jäsenyyden myötä. Työn ja perheen parempi yhteensovittaminen on yksi merkittävimmistä työhyvinvoinnin lähteistä ja olennainen osa työssä jaksamiseen.

Jäsenyyden hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu vain työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen saatuun tukeen, vaan myös ammatillisen osaamisen laajenemisen. Yli puolet jäsenistä (57 %) kokee, että omat ammattilliset verkostot ovat kasvaneet MiBin jäsenyydet myötä. Lähes kaksi kolmesta(64 %) kokee saaneensa mielekästä tekemistä arkeensa.

MiBin jäsenenä työntekijäsi:

  • On oikeutettu osallistumaan satoihin jäsenille suunnattuihin tapahtumiin, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia.

  • Saa mahdollisuuden kasvattaa ammatillisia verkostojaan tapahtumissa, jäsenryhmissä ja verkostoitumistilaisuuksissa.

  • Voi hakea säännöllisesti alkaviin koulutus- ja mentorointiohjelmiin

  • Pääsee mukaan vain jäsenille suunnattuihin Facebook-ryhmiin, joissa keskustelu käy vilkkaana MiB-äitien kesken ja joissa saa asiantuntevan vastauksen mihin tahansa kysymykseesi. Ryhmät on jaoteltu vapaa-ajan ryhmään (MiB Vapaalla) ja ammatilliseen ryhmään (MiB Jäsenet Valtakunnallinen).

  • Voi löytää hyviä ystäviä tai vaikkapa business-kumppaneita omalta paikkakunnaltansa.

  • Jäsenmaksullasi tuet työtämme työelämän tasa-arvon ja perheystävällisyyden puolesta.

  • Kuukausihinta on vain 3,30€/työntekijä - Mitä muuta saisit tällä hinnalla?

    Toimintamme on valtakunnallista.

    Toimimme yli kymmenellä paikkakunnalla sekä etänä. Katso tapahtumakalenteri!

MiBin jäsenyys ei ole sidottu sukupuoleen tai perhetilanteeseen vaan jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy MiB ry:n tarkoituksen ja säännöt.

Motivoi ja sitoutua MiBin jäsenyydellä

MiBin jäsenyys ei ole ainoastaan henkilöstöetu, vaan myös investointi kulttuuriinne ja tulevaisuuteenne. Tutkimukset osoittavat, että sitoutuneet tiimit ovat 21 prosenttia tuottavampia, mikä vaikuttaa suoraan yrityksen tulokseen. Jäsenyys luo motivoituneemman ja pysyvämmän tiimin. MiBin vuoden 2023 jäsenkyselyn tulokset paljastavat, että jäsenyys tarjoaa korvaamattoman verkoston, vuosittain satoja osallistumismahdollisuuksia ja jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Kaikki tämä heijastuu myös yritysten työnantajamielikuvaan.

MiB Membership Partnerina:

Joka neljännellä vastaajalla on ilmennyt uupumukseen liittyviä poissaoloja työstä vanhemmuuden alkamisen jälkeen.
— MiBin jäsenkysely 2023
  • Vaikutatte yrityksesi työnantajamielikuvaan investoimalla henkilöstösi kokonaisvaltaiseen kehitykseen ja hyvinvointiin. Näin houkuttelette uusia osaajia ja sitoutatte nykyiset työntekijät pitkäaikaisiin työsuhteisiin. MiBin jäsenkyselyn tulokset osoittavat, että MiBin jäsenyydellä on merkittävä vaikutus työn ja perheen yhteensovittamisen onnistumiseen, mikä vähentää ruuhkavuosien stressitekijöitä ja edistää hyvinvointia. Tasapaino työn ja perheen välillä on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa positiivisesti yrityksen vetovoimaan ja työntekijöiden pitkäaikaiseen sitoutumiseen.

  • Mahdollistatte arvokasta verkostoitumista, vertaistukea, osallistumista ainutlaatuisiin tapahtumiin ja osaamisen kehittämistä henkilöstöllenne sekä perhevapaan aikana että sen jälkeen.

  • Voimia ja pitovoimaa. Sitoutuminen ja arvostuksen osoittamisen työntekijöille tulee olla yritysten kulttuurin ytimessä. MiBin jäsenyyden tarjoaminen vaikuttaa positiivisesti sekä yksilöihin että yrityksiin kokonaisuutena. MiBin jäsenyys on konkreettinen keino, joilla voi osoittaa arvostusta työntekijöille ja luoda lisää mielekkyyttä ja sitoutuneisuutta työn tekemiseen. Työntekijät myös todennäköisesti pysyvät yrityksissä, jotka investoivat heihin. MiBin jäsenkyselyn tulokset selkeästi osoittavat, että jäsenyys edistää hyvinvointia ja jaksamista, mikä heijastuu myönteisesti sekä kotona että työpaikalla.

  • Toteutatte yhteiskuntavastuuta. MiBin jäsenkysely osoittaa tarpeen erilaisille tukimuodoille, joustavuudelle työelämässä ja työnantajien ymmärrykselle työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Nämä tiedot korostavat MiBin jäsenyyden merkitystä nykypäivän työympäristössä ja sen tarjoamaa tukea ja mahdollisuuksia työelämän ja perhe-elämän tasapainottamisessa.

  • Kehitytte henkilöstönne kehittymisen kautta. Yritykset kehittyvät ihmisten kehittymisen kautta. Ihmisten kehittymisestä ja osaamisen kehittämisestä puhutaan paljon, mutta avainasemassa on viedä ne toimintatavoiksi. MiBin jäsenyyttä tarjoamalla se onnistuu helposti.

MiB Membership Partner -kumppanuus mahdollistaa yksilöllisen tuen valitulle työntekijämäärälle MiBin vuosijäsenyydellä: 1000 eurolla vuosijäsenyys 25 työntekijälle, 2000 eurolla vuosijäsenyys 50 työntekijälle jne. Lisätietoja hinnoittelusta ja muista kumppanuuksista saa ottamalla yhteyttä MiBin Kehittämispäällikköön Linda Gustafssoniin. Tämä investointi on lahja, joka jatkaa antamistaan läpi vuoden ja heijastuu myönteisesti työnantajakuvaan.

MiBin jäsenyydellä voimavaroja ja vastuullisuutta

Annetaan äideille oikeus valita sekä ura että perhe. Tukemalla uran ja perhe-elämän tasapainoa, työntantaja rakentaa työntekijöiden hyvinvointia, antaa puhtia työhön ja sitouttaa arvokkaita osaajia työpaikalle.
— Sanna Krancj, MiBin hallituksen puheenjohtaja 2022

Yhteenvetona MiBin jäsenyys on voimavara ja avain yritysten sosiaaliseen vastuullisuuteen. Sitoutuminen ja arvostuksen osoittaminen työntekijöille ovat keskeisiä yrityskulttuurin elementtejä. MiBin jäsenyyden tarjoaminen vaikuttaa myönteisesti niin yksilöihin kuin yrityksiin. MiB Membership Partner -kumppanuus on konkreettinen keino osoittaa arvostusta työntekijöille, samalla edistäen mielekkyyttä ja sitoutuneisuutta yritykseen.

MiB Membership Partner -kumppanuus tarjoaa MiBin jäsenyyden myötä yksilöllistä tukea työntekijöille, mikä vaikuttaa myönteisesti vahvemman, sitoutuneemman ja vastuullisemman työyhteisön rakentamiseksi. Yhdessä voimme luoda työelämää, jossa jokainen voi valita sekä uran että perheen, tuntien itsensä arvostetuksi ja tuettavaksi yksilönä, ei pelkästään työntekijänä.

Blogikirjoituksen on kirjoittanut MiBin Kehittämispäällikkö Linda Gustafsson, joka vastaa MiBin pitkäjänteisistä strategisista kumppanuuksista ja vastaa MiBin yhteistyökysymyksiin.

Tutustu MiB Trusted Partnereihin tästä, MiBin muihiin strategisiin kumppanuksiin tästä ja täytä meidän lomake tässä tai laita sähköpostia (linda@mib.fi) jos MiB Membership Partners, muu kumppanuus tai yhteistyö kiinnostaa.


Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteenamme on perheystävällisempi ja tasa-arvoisempi työelämä sekä naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.

Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.