Palava rakkaus taloihin ja sisustukseen vei Mollyn unelmiensa työpaikkaan New Yorkiin. Sieltä hän nappasi mukanaansa opit omaa yritystä varten.
Molly kahmi Michiganin yliopistossa kursseja väreistä, keramiikasta, valokuvauksesta, taidehistoriasta, veistosta, naistutkimuksesta, psykologiasta ja sosiologiasta. Työ sisutuksen parissa oli vielä haave, vaikka tulevan uran ainekset olivatkin jo pitkälti kasassa.
Vuosi sisustussuunnittelijana Ethan Allen -huonekaluliikkeessä Michiganissa tutustutti alaan ja tarjosi Mollylle tilaisuuden jatkaa samassa tehtävässä New Yorkissa.
− Suurkaupungin nopea rytmi ja suorasukaiset ihmiset vetosivat minuun. Lounaalla kuulin tarinoita matkustelusta, politiikasta ja uutisista kaikista maailman kolkista, Molly sanoo.
Asiakkaat poikkesivat keskilännen pikkukaupungin perheistä. He muuttivat keskimääräistä seitsemän vuoden väliä nopeammin ja tekivät sisustuspäätöksensä nopeasti ja määrätietoisesti.
− Asiakkaan sanomana “tarvitsen kokonaan uuden sisustuksen” tarkoittikin todella sitä eikä kahta tuolia ja sohvaa. Suunnittelin kokonaisia sisustuksia miljardööreille. Pelkästään sängyn ja peittojen budjetti saattoi olla satatuhatta dollaria.
Maailman suurimpaan rakennukseen töihin
Mollyn ja poikaystävän oma tukikohta, reilun 70 neliön asunto sijaitsi Brooklynissä, halutulla Williamsburgin alueella.
Kun pakolliset turistinähtävyydet oli koluttu, kaupungista löytyi yhä uusia, karismaattisia alueita. Molly havaitsi, että hänen lempiajanvietettään oli jutella kiireettömästi kaupunkilaisten kanssa.
Eräs keskustelu muutti Mollyn uran suuntaa. Ystävä tunsi sisustusalan ammattilaisen, joka tarjosi mahdollisuutta työskennellä Merchandise Mart Properties -yhtiöllä Chicagossa. Työnantajan tilat sijaitsivat vuonna 1930 avatussa, silloin maailman suurimmassa rakennuksessa.
− Rakennus on täynnä arkkitehti- ja sisustusalan showroomeja. Siellä suunnitellaan maailmankuuluja alan tapahtumia. Pääsin työstämään ympärivuotisesti Architectural Digest -lehden nelipäiväisiä designmessuja New Yorkissa, Molly sanoo.
Pesti oli ammatillisesti unelmien täyttymys. Pian myös toinen haave toteutui. Toivottu esikoinen Owen syntyi keskelle kiireistä työrupeamaa.
− Paiskin töitä designshown kanssa laskettuun aikaan asti. Onnekkaana sain täydet kolme kuukautta palkallista perhevapaata. Näin ainoastaan siksi, että minulla oli vakituinen työsuhde.
Työtä äitiyden rinnalla
Paluu töihin tuntui ensin hyvältä. Molly huomasi kuitenkin, että vauva houkutteli hänet kotiin joka päivä ensimmäisten joukossa. Lapsen kantaminen rappusia hissittömän talon neljänteen kerrokseen uuvutti. Lapsenvahti New Yorkissa laskutti 22 dollaria tunnilta.
Yhdeksän kuukauden jälkeen perhe muutti takaisin Michiganiin. ”Maalta” löytyi talo, jossa suurkaupunkiin verrattuna tuli kaupan päälle suuri piha sekä yksi makuuhuone ja kylpyhuone lisää.
Molly jatkoi viikonlopputöissä paikallisessa designkaupassa. Asiakkaat kiinnostuivat hänen osaamisestaan, ja hän päätyi perustamaan oman bisneksen sisustussuunnittelijana. Nyt asiakkaita ja projekteja olisi jo tarjolla enemmän kuin hän pystyy tekemään. Molly on rajannut viikottaisen työajan 30 tuntiin. Työ tuntuu yhä kevyeltä verrattuna lapsiperheen arkeen, jonka parissa loput viikosta kuluu.
- Rentoudun täysin, kun kuuntelen design-podcasteja tai shoppailen asiakkaitteni sisustusta varten.
Metropolissa Molly tottui käymään imetysryhmissä, joissa äidit jakoivat tietoa ja kokemuksia. Eniten kotiseudulla yllättivät ihmisten ennakkoluulot. Esimerkiksi imetys jakoi mielipiteitä ja sen jatkuminen Yhdysvalloissa suositeltuun vuoden ikään oli harvinaista.
- Toivoisin, että äidit kuuntelisivat enemmän itseään kuin muiden mielipiteitä. Nuoremman pojan synnyttyä päädyin itse tandemimettämään poikiani.
Löydä polku unelmiesi työpaikkaan
Löydä ihmisiä, jotka tekevät jo sitä, mitä haluaisit tehdä
Kysy heiltä, mitä voisit tehdä
Aloita tehtävästä, joka on lähellä haluamaasi. Olet jo matkalla unelmiesi työpaikkaan.
Kirjoittaja Tuovi Bresnahan (FM) on viestintäkonsultti, joka muutti vanhempainvapaalle Yhdysvaltoihin. Sarjassa tarkastellaan äitiyden ja työn yhdistämistä, voimavaroja ja uravalintoja Atlantin takana.
Kansikuva: Pixabay
Kuvat: Shutterstock