Useimmat organisaatiot ymmärtävät henkilöstön merkityksen menestykselleen, mutta miten varmistetaan, että henkilöstö voi hyvin ja on sitoutunut ? Vastuullisella henkilöstöjohtamisella!
Voimme ilolla kertoa , että Svenska Kulturfonden on myöntänyt rahoitusta MiBin järjestämälle HR-työpajasarjalle, jonka tavoitteena on edistää sosiaalista vastuuta, tasa-arvoa, monimuotoisuutta, inklusiivisuutta ja perheystävällisyyttä työelämässä sekä luoda HR-verkosto. MiB På Svenskan HR-työpajasarja järjestetään yhteistyössä Henry ry:n kanssa ja yhdessä Azetsin, Bird&Birdin ja Includia Leadershipin kanssa työpajasarja tarjoaa konkreettista tietoa, käytännön taitoja ja työkaluja vastuulliseen henkilöstöjohtamiseen.
HR-ammattilaiset keskeisessä roolissa
Mitä vastuullisuus henkilöstöjohtamisessa tarkoittaa ja miten HR-ammattilainen voi edistää sitä? HR:llä on keskeinen rooli integroida vastuullisuus organisaation päivittäiseen työhön, varmistaa, että HR-strategia ja -prosessit ovat kestäviä ja oikeudenmukaisia ja, että, ne edistävät organisaation arvoja.
HR:llä on mahdollisuus luoda merkittävää lisäarvoa organisaatiolle varmistamalla, että vastuullisuus on osa organisaation visiota, missiota ja arvoja ja, että vastuullisuus näkyy myös osaamisen johtamisessa, mm. johdon ja henkilöstön koulutuksissa, muutosten johtamisessa ja erilaisissa kehittämisprojekteissa.
HR-ammattilaisilla tulee näitä tehtäviä varten olla tarvittava osaaminen, sekä tarvittavat taidot ja työkalut jotta he voivat osaltaan kehittää, implementoida, seurata ja arvioida yritysvastuustrategiaa ja edistää yrityksen sosiaalista vastuuta.
Vastuullinen henkilöstöjohtaminen avainasemassa
HR-ammattilaiset ovat keskiössä kun vastuullisuutta sisällytetään liiketoiminnan eri prosesseihin, kuten perehdyttämiseen ja koulutuksiin, mutta myös tietoisuuden kasvattamisessa vastuullisuuden hyödyistä ja vastuullisuuden merkityksestä sekä innostamassa ja sitouttamassa henkilöstöä mukaan linkittämällä vastuullisuutta jokapäiväiseen työhön. HR:llä on myös mahdollisuus luoda vastuullisuudesta kilpailuetu.
Vastuullisella henkilöstöjohtamisella on lukuisia positiivisia vaikutuksia organisaatioihin,. Vastuulliset henkilöstökäytännöt lisäävät henkilöstön sitoutumista, vähentävät poissaoloja ja lisäävät työhyvinvointia. Sillä voi myös vaikuttaa positiivisesti organisaation maineeseen ja brändiin, mikä puolestaan voi houkutella osaavaa työvoimaa, sijoittajia ja asiakkaita. Vastuullisesti johdetut organisaatiot ovat kilpailukykyisempiä. Lisäksi vastuullinen henkilöstöjohtaminen voi auttaa organisaatiota vastaamaan paremmin sidosryhmien odotuksiin ja yhteiskunnallisiin haasteisiin.
HR-ammattilaisten on viimeistään nyt kehitettävä vastuullisuusosaamistaan ja -ymmärrystään.
HR-työpajasarjan hyödyt osallistujille
Osallistujat oppivat tunnistamaan ja käyttämään erilaisia keinoja vastuullisuuden edistämiseksi omassa organisaatiossaan, mikä voi johtaa konkreettisiin muutoksiin työympäristössä.
Osallistujien taito edistää sosiaalista vastuuta, tasa-arvoa, inklusiivisuutta, monimuotoisuutta ja perheystävällisyyttä kehittyy, mikä edistää organisaation monimuotoisuutta ja työntekijöiden hyvinvointia.
Osallistujien oma verkosto laajenee, mikä avaa uusia mahdollisuuksia oppimiseen, yhteistyöhön ja urakehitykseen.
HR-työpajasarjan hyödyt työpaikoille
Osallistujat tuovat uusia näkökulmia yrityksen vastuulliseen henkilöstöjohtamiseen, mikä voi edistää organisaation strategisia tavoitteita.
Sosiaalinen vastuu ja vastuulliset henkilöstökäytännöt nousevat keskiöön organisaatiossa, mikä voi parantaa työilmapiiriä, työhyvinvointia ja tuottavuutta.
Työntekijöiden työmotivaatio ja sitoutuminen kasvavat, kun panostetaan enemmän sosiaalisen vastuullisuuden edistämiseen ja pidetään siten paremmin huolta henkilöstön hyvinvoinnista.
Organisaatiokulttuuri voi houkutella uusia lahjakkaita työntekijöitä ja parantaa organisaation mainetta ja brändiä
HR-työpajasarjan sisältö
HR-työpajasarja koostuu kahdeksasta tilaisuudesta, neljästä aamutilaisuudesta keväällä ja neljästä syksyllä, sekä vertaistukea tarjoavasta rakentuvasta HR-verkostosta. Tilaisuukset koostuvat asiantuntijapuheenvuoroista ja työpajoista. Asiantuntijapuheenvuorojen aikana tarjotaan käytännönläheistä asiantuntemusta HR-ammattilaisille, syventyen siihen, mitä vastuullinen henkilöstöjohtaminen käytännössä on ja miten sosiaalista vastuuta voidaan organisaatiossa edistää käytännössä. Työpajoissa osallistujat pääsevät yhdessä syventymään käytäntöjen toimeenpanoon käytännön harjoittelun kautta. Asiantuntijapuheenvuoroihin voi osallistua myös verkon välityksellä, mutta interaktiiviset työpajat järjestetään ainoastaan paikan päällä osallistuville.
Ensimmäinen HR-työpaja keskittyy palkka-avoimuuteen, joka on ajankohtainen aihe EU:n palkka-avoimuusdirektiivin myötä. Bird&Bird Asianajotoimiston kokenut henkilöstöpäällikkö, business coach, kirjailija, puhuja ja galleristi Maija Fast sekä työoikeusjuristi Teea Kemppinen avaavat työpajan kertomalla, miten Bird&Bird Asianajotoimistossa edistetään tasa-arvoa, monimuotoisuutta, inklusiivisuutta ja perheystävällisyyttä, sekä mitä uusia velvoitteita palkka-avoimuusdirektiivi tuo tullessaan työnantajille.
Ensimmäisen työpajan tavoitteena on antaa osallistujille tietoa ja käytännön työkaluja palkka-avoimuuden toteuttamiseen. Bird&Bird Asianajotoimiston asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen MiBin fasilitointitiimin vetäjä Anne Liljestrand ohjaa työpajaa, jossa osallistujat pääsevät kehittämään suunnitelmia palkka-avoimuuden käytäntöön viemiseksi omassa organisaatiossaan.
Mitä uusia velvoitteita EU:n tuleva palkka-avoimuusdirektiivi tuo työnantajille? Täytyykö palkka jatkossa kertoa ennen työhaastattelua? Entä millaisia raportointivelvollisuuksia direktiivi tuo tullessaan HR-ammattilaisille? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia osallistumalla HR-työpajaan 26.4.
Toisessa HR-työpajassa pureudumme monimuotoisen työyhteisön ja inklusiivisen yrityskulttuurin rakentamiseen yhteistyössä Includia Leadershipin kanssa ja sitä järjestetään MiB International -hankkeen DEI-seminaarin yhteydessä. Kolmas HR-työpaja keskittyy monimuotoisuuden johtamiseen inklusiivisella johtamisella yhteistyössä Includia Leadershipin kanssa Jonna Louvrierin johdolla. Neljäs HR-työpaja keskittyy sosiaaliseen vastuuseen työelämässä ja miten organisaatiot voivat integroida ja edistää sosiaalista vastuuta käytännössä yhteistyössä Azetsin kanssa.
Syksyllä HR-työpajasarja jatkuu yhdessä muun muassa Azetsin ja MPS:n kanssa.
Ajankohta
Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua sosiaaliseen vastuuseen, sen ilmenemismuotoihin, monimuotoisuuteen, inklusiivisuuteen, tasa-arvoon sekä mahdollisuuksiin oman organisaation kehittämiseen sosiaalisen vastuun näkökulmasta. Työpajasarjassa saat taatusti arvokasta käytännönläheistä ja hyödyllistä tietoa, opit mistä vastuullisuudessa on kysymys, mitä kiristyvät direktiivit tarkoittavat, miten ja millä työkaluilla voit edistää vastuullisuutta omassa organisaatiossasi ja miten vastuullisuus voi tuoda kilpailuetua.
Liity mukaan ja ota askel kohti vastuullisempaa huomista - rakennamme yhdessä vastuullisempaa ja inhimillisempää työelämää!
Ilmoittautuminen kevään HR-työpajoihin avautuu tiistaina 26.3!
Blogikirjoituksen on kirjoittanut MiBin Kehittämispäällikkö Linda Gustafsson, joka vastaa MiB På Svenska -hankkeesta ja MiBin pitkäjänteisistä strategisista kumppanuuksista.
Tutustu MiB Trusted Partnereihin tästä, MiBin muihiin strategisiin kumppanuksiin tästä ja täytä meidän lomake tässä tai laita sähköpostia (linda@mib.fi) jos kumppanuus tai yhteistyö MiBin kanssa kiinnostaa.
Mothers in Business on järjestö äideille, jotka ovat kiinnostuneita urastaan. Meidän tavoitteenamme on perheystävällisempi ja tasa-arvoisempi työelämä sekä naisten työmarkkina-aseman parantaminen. Järjestämme vuosittain satoja tapahtumia, jotka kehittävät ammatillista osaamista ja lisäävät hyvinvointia. Yli neljän tuhannen MiB-äidin joukko takaa vertaistuen ja arvokkaiden verkostojen kasvamisen.
Liity jo tänään - rakkaudesta uraan ja perheeseen.