Raskaana oleva valittiin toimitusjohtajaksi ja lapsettomuushoitojen poissaolojen ajalta maksetaan palkka – Mothers in Business palkitsee Suomen perheystävällisimmät työpaikat

Uraäitien järjestö Mothers in Business (MiB) palkitsee Suomen perheystävällisimpiä työpaikkoja Perheystävällinen työelämä -seminaarissa Alma-talolla 4.10.2024. Järjestö haluaa nostaa esiin esimerkkejä siitä, miten perheystävällisiin käytänteisiin panostamalla työnantajat voivat vahvistaa työelämän tasa-arvoa, houkutella osaajia, sitouttaa työntekijöitä ja lisätä hyvinvointia sekä työssä jaksamista.

Vuoden 2024 palkittavat työpaikat:

  1. Solita – vuoden perhevapaamyönteinen työpaikka

  2. Auris Energia – vuoden perheystävällinen teko

Solita on vuoden perhevapaamyönteinen työpaikka

Perhevapaamyönteinen työpaikka -tunnustus jaetaan vuonna 2024 ensimmäistä kertaa työpaikalle, joka on esimerkillisesti kehittänyt käytäntöjään ja kulttuuriaan tukemaan lasta odottavia, perhevapaalle jääviä ja töihin palaavia vanhempia. Tunnustuksen saajaksi on valittu teknologia-, data- ja designyritys Solita.

“Solitalla on edistykselliset ja kattavat perhevapaakäytännöt, joissa myös monimuotoiset perheet ja lapsettomuushoidot on huomioitu”, perustelee Mothers in Businessin puheenjohtaja Olivia Kuusinen. “Yrityksessä on panostettu työntekijälähtöiseen kulttuuriin, joka tukee erinomaisesti perheellistyviä työntekijöitä. Samalla Solita on vahvistamassa perhevapaiden tasapuolisempaa käyttöä sekä edelläkävijänä edistämässä tasa-arvoista työelämää.”

Perhevapaamyönteisyydestä kertovat monet edistykselliset käytänteet. Solitalla on muun muassa varmistettu, että palkalliset perhevapaat ovat yhtä pitkät synnyttävälle ja ei-synnyttävälle vanhemmalle. Lapsiperheellistymistä tuetaan myös maksamalla sairausajan palkkaa lapsettomuushoitojen ajalta. Perheellistyvälle ja perhevapaalta palaavalle työntekijälle on tarjolla perehdytystä, mentorointia ja valmennusta.

 “Meillä Solitalla on tärkeää, että ihmiset voivat sovittaa oman elämäntilanteen ja työn siten, että ne kulkevat sujuvasti käsi kädessä. Haluamme, että ihmiset kokevat olevansa tervetulleita töihin omana itsenään ja juuri siinä elämäntilanteessa, mikä kullakin on”,  tiivistää Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari.

Auris Energia palkkasi raskaana olevan toimitusjohtajaksi

Vuoden perheystävällinen  teko -palkinnon saa energia-alan yritys Auris Energia, joka palkkasi toimitusjohtajakseen Anni Sarvarannan, joka oli työtehtävästä neuvottelun aikaan raskaana.

“Työelämässä, jossa joka neljäs nainen kohtaa raskaussyrjintää, halusimme ehdottomasti nostaa esiin yrityksen, joka teoillaan näyttää, ettei lasten saaminen ole este uralla etenemiselle – myöskään vaativissa johtotehtävissä”, kommentoi MiBin hallituksen jäsen Hanna Kasurinen. “Työelämän muutokset tehdään työpaikoilla, ja pelkkien juhlapuheiden sijaan tarvitsemme konkreettisia tekoja, joilla rakennamme entistä tasa-arvoisempaa työelämää. Tässä työssä Auris Energia kulkee edelläkävijänä.”

“Positiivinen muutos syntyy esimerkkien kautta”, toteaa Anni Sarvaranta. “On hienoa johtaa yritystä, jossa erilaisten elämäntilanteiden ja yksilöiden huomioiminen näkyy aina omistajista ja hallituksesta lähtien. Tämä rohkaisee uudistamaan johtamista entistä inhimillisempään suuntaan. Uskon, että tällaiset esimerkit lisäävät myös koko energiatoimialan vetovoimaa.”


Mothers in Business jakaa palkinnot Perheystävällinen työelämä -seminaarissa, joka järjestetään Alma-talolla 4.10.2024 klo 12–15. Seminaaria voi seurata myös etäyhteyden välityksellä. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria.

Lisätietoja:

Olivia Kuusinen, puheenjohtaja, Mothers in Business MiB ry, olivia.kuusinen@mib.fi,
p. 040 156 3112

Hanna Kasurinen, hallituksen jäsen, Mothers in Business MiB ry, hanna.kasurinen@mib.fi, p. 044 0696983

Terhi Jaakonsaari, HR-johtaja, Solita, terhi.jaakonsaari@solita.fi, p. 044 3398629

Maria Elojärvi, Markkinointi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Auris Energia, maria.elojarvi@aurisenergia.fi 


Perheystävällinen työelämä -seminaari

Perhevapaamyönteinen työpaikka -tunnustus


Mothers in Business (MiB) yhdistää yli 4000 äitiä, joille työn ja perheen yhteensovittaminen on luonnollinen osa arkea. Järjestö tarjoaa mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistää äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.
https://www.mothersinbusiness.fi/

Solita on teknologia-, data- ja designyritys, joka valjastaa ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Solita luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Solita kasvaa vastuullisesti ja on sitoutunut diversiteetin ja tasa-arvon, ympäristön kannalta kestävän kehityksen ja vastuullisen liiketoiminnan edistämiseen.
https://www.solita.fi/ 

Auris Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa maa- ja biokaasua sekä energiaa palveluna. Yhtiö auttaa asiakkaitaan parantamaan energiatehokkuutta puhtaimmilla ja tehokkaimmilla ratkaisuilla, joustavalla ja luotettavalla energialla sekä jatkuvalla energiankäytön optimoinnilla.

https://aurisenergia.fi/