Mothers in Business yhteistyöhön Lidl Suomen kanssa perheystävällisemmän ja tasa-arvoisemman työelämän rakentamiseksi

Mothers in Business on aloittanut yhteistyön Lidl Suomen kanssa. Lidl haluaa MiBin CSR Partnerina olla mukana edistämässä perheystävällisyyttä ja tasa-arvoa työelämässä.

Yhteistyö käsittää DEI-seminaarin, joka järjestettiin 8.5.2024 (tallenne tilaisuudesta on katsottavissa tässä), MiBin Perhevapaamyönteinen työpaikka -arvioinnin ja Perhevapaamyönteinen työpaikka -koulutuksen suunnattuna esihenkilöille sekä HR-ammattilaisille sekä yrityskoodin, jolla Lidlin työntekijät voivat osallistua MiBin inspiroiviin koulutuksiin ja webinaareihin Lidlin henkilöstön ja hyvinvoivan työympäristön tukemiseksi.

Lidl – Vastuullisuuden suunnannäyttäjä

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista ja Suomessa maan kolmanneksi suurin päivittäistavaraketju. Lidl haluaa tarjota asiakkailleen houkuttelevia hintoja ja yllättäviä tuotteita iloisesti palvellen. Lidl haluaa olla ruokakauppa, josta saa parasta laatua halpaan hintaan ja helposti. Lidliläisiä on Suomessa erilaisissa työtehtävissä yhteensä lähes 5800, ja tähän monimuotoiseen joukkoon mahtuu yli 50 kansalaisuutta.

Lidl haluaa olla vastuullisuuden suunnannäyttäjä Suomessa. Lidlissä on jo vuosia tehty hyvää työtä monimuotoisuuden eteen, mutta yhtiössä halutaan jatkuvasti oppia lisää ja edistää yhdenvertaista työelämää entistä painokkaammin. Perhemyönteisyys näkyy Lidlissä esimerkiksi kaikille perhevapaalle jääville annettavana vauvapakkauksena. Lidlissä myös tuetaan esihenkilöitä tiiviisti tiimiläisen perhevapaalle jäämisen prosessissa suunnittelusta aina sujuvaan työelämään paluuseen saakka. Yhteistyössä MiBin kanssa Lidl haluaa kehittää työyhteisöään entistä perheystävällisemmäksi ja tasa-arvoisemmaksi.

− Olemme hyvin iloisia yhteistyön alkamisesta. Kansainvälisesti olemme sitoutuneet YK:n naisten asemaa parantavaan sitoumukseen, ja MiB-yhteistyö vahvistaa verkostojamme Suomessa. Uskon, että yhteistyön kautta saamme tukea monimuotoisuustyömme kehittämiseen niin suurten linjojen kuin arjen pienten tekojenkin osalta, sanoo Lidlin henkilöstön kehittämisen osastopäällikkö Jenny Nordgren.


MiB CSR Partners – Kohti perheystävällisempää ja tasa-arvoisempaa työelämää

− MiB CSR Partnerit ovat osa missiotamme edistää perheystävällisyyttä ja tasa-arvoa työelämässä. Näin rakennamme työympäristöjä, joissa jokaisella on mahdollisuus loistaa niin työssä kuin perhe-elämässä. Partneriemme kanssa voimme vaikuttaa suoraan työelämään ja edistää perhemyönteisyyttä ja tasa-arvoa työpaikoilla MiBin koulutusten kautta”, toiminnanjohtaja Annica Moore kertoo. 

MiB CSR Partnerit tukevat MiBin toimintaa myös taloudellisesti, mikä mahdollistaa yhdistykselle entistä vaikuttavampaa toimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista. CSR Partneriksi voivat liittyä yritykset, jotka jakavat arvomme ja haluavat sitoutua edistämään perheystävällisyyttä ja tasa-arvoa työelämässä konkreettisesti.

Mediayhteydenotot

Lidlin viestintä, media@lidl.fi, 09 2345 6400

Lisätietoja

Linda Gustafsson, projektipäällikkö, Mothers in Business, linda.gustafsson@mib.fi, 050 525 1851


Mothers in Business (MiB) yhdistää lähes 5000 äitiä, joille työn ja perheen yhteensovittaminen on luonnollinen osa arkea. Järjestö tarjoaa mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistää äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.