Aktiivitehtävät ja paikallistoiminta
MiBissä on noin 230 aktiivia, joista suurin osa aktiiveista toimii paikallisjaostoissa. Yhdistyksessä on myös valtakunnallisia tehtäviä sekä paikallisjaostojen rajoja ylittävää, yhteisesti tuotettua toimintaa.
MiBissä on monenlaisia aktiivitehtäviä kuten on aktiivejakin, sillä voit itse valita juuri sinua kiinnostavan ja innostavan. Jos jotakin tehtävänimikettä ei ole olemassa, se voidaan aina muodostaa! Useisiin aktiivitehtäviin sopii useampikin tekijä, ja tehtäviä voi vaihtaa jos mielenkiintosi kohdistuukin myöhemmin muualle.
Jäsenasiat ja yrityssuhteet
Tapahtumatoiminta ja verkostoituminen
Tapahtumajärjestäjät järjestävät ja suunnittelevat tapahtumia.
Lyytivastaavat hallinnoivat tapahtumahallinnon järjestelmä Lyytiä ja avaa tapahtumien ilmoittautumiset. Lyytivastaava on tapahtumajärjestäjän paras apuri!
Tapahtumavastaava koordinoi jaoston tapahtumatoimintaa ja toimii usein tapahtumatiimin vetäjänä.
Minglevastaava suunnittelee ja toteuttaa vapaamuotoista verkostoitumistoimintaa paikallisesti.
Jäsenvastaava viestii jäsenyydestä, ja toivottaa uusia tulijoita tervetulleeksi.
Yrityssuhdevastaava kartoittaa mahdollisia kumppanuuksia paikallistasolla, solmii kumppanuussopimuksia ja ylläpitää niitä.
Paikallistoiminnan viestintä
Toiminnan johtaminen ja HR
HR-vastaava on vastuussa uusien aktiivien rekrytoinnista, perehdytyksestä ja toimintaan mukaan sparraamisesta. Lue lisää HR-vastaavien tehtävistä.
Paikallisvastaavat ovat vastuussa paikallistoiminnasta ja tukevat paikallisia aktiiveja heidän toimissaan. Hän toimii jaoston vapaaehtoisjohtajana sekä vastaa jaoston budjetin seuraamisesta ja toimintasuunnitelman laatimisesta. Lue lisää vapaaehtoisjohtamisesta.
Viestintävastaavalle kuuluvat paikallisviestinnän ja markkinoinnin suunnittelu, toteutus, sisällöntuotanto ja koordinointi.
Lisäksi viestintävastaavat voivat toteuttaa paikallisia viestintä- ja markkinointikampanjoita sekä valtakunnallisia kamppiksia ja soveltaa ja viestiä niistä paikallisesti.
Tehtävä voi olla suunnattu johonkin tiettyyn viestintämuotoon, kuten visuaaliseen-, some- tai blogiviestintään.
Jäsenvastaavan kanssa yhteistyössä voidaan viestiä MiBin jäsenyydestä.
Valtakunnalliset aktiivitehtävät
MiBissä on mahdollista tehdä aktiivityötä myös valtakunnallisesti, jolloin työtä tehdään koko MiBin tarpeisiin, vain yhden paikallisjaoston sijasta. Valtakunnallinen tekijä voi olla osa jonkun paikallisjaoston aktiiviporukkaa, tai olla mukana virtuaalisesti ilman, että kuuluu tietyn jaoston aktiiviporukkaan.
Valtakunnallisia tiimejä on esimerkiksi:
Sometiimi, jossa luodaan sisältöä MiBin julkisille somekanaville.
Sisältötiimi, jossa tehdään mm. blogitekstejä ja luodaan muuta sisältöä.
Mentorointitiimi, jossa luodaan valtakunnallista mentorointiohjelmaa.
Monesti vapaaehtoinen saattaa toteuttaa MiBille esimerkiksi yhden tietyn projektin, kuten viestintäsuunnitelmastrategian.
Paikallistoiminta
Paikallisjaostot vastaavat paikkakuntansa toiminnasta
Paikallisjaostot on nimetty ja toimivat maakunnittain. Jaostot toimivat vapaaehtoisvoimin ja vastaavat tapahtumien järjestämisestä ja aktiivitoiminnasta paikkakuntakohtaisesti maakuntien sisällä.
Paikallisjaoston toimintaa koordinoi paikallisvastaava(t) ja kaikki aktiivit voivat roolinimikkeestään riippumatta järjestää tapahtumia sekä tekevät vaikuttamistyötä omalta osaltaan. Paikallisjaoston vastuutehtävissä toimivat aktiivit tukevat tapahtumien järjestämistä, verkostoitumista ja vaikuttamistyötä, jotka ovat yhdistyksen ydintoimintoja. Lue tarkemmin eri aktiivitehtävistä.
Mikä on virallinen paikallisjaosto?
Paikallistoiminta on virallisesti merkitty paikallisjaostoksi, kun jäsen voi merkitä jäsenrekisterissä maakunnan omaksi paikallisjaostokseen. Paikallisjaostot saavat käyttöönsä myös oman toimintabudjetin, joka voi jakaantua maakunnan sisällä toimiville paikkakunnille. Lue tästä lisää välilehdeltä talous ja budjetit.
Paikallisjaostojen avulla voimme MiBissä lähettää kohdennettuja viestejä ja tapahtumakutsuja vain tämän jaoston jäsenille ja saadaan selville tilastoja jaoston jäsenien määrästä.
Uuden paikallistoiminnan tai -jaoston aloittaminen
Mibimäistä toimintaa uudella paikkakunnalla
Uuden paikallisen toiminnan aloittaminen on helppoa, sillä siihen tarvitaan vain intoa ja oma-aloitteellisuutta yhdeltä ihmiseltä, jota kiinnostaa mibimäinen toiminta ja verkostoituminen omalla paikkakunnallaan. Paikallisen toiminnan voi aloittaa esimerkiksi järjestämällä avoimen ja vapaamuotoisen minglen, joka kerää alueen samanhenkisiä äitejä yhteen.
Uuden paikkakunnan on mahdollista saada pieni starttiraha toiminnan pyörittämiseen.
Tukea uuden paikkakunnan toiminnan aloittamiseen ja starttirahan saamiseen saa MiBin työntekijältä, info(at)mib.fi. Ota rohkeasti yhteytä!
Uuden paikallisjaoston perustaminen
Paikallisjaostot on nimetty ja toimivat maakunnittain. Jaostot toimivat vapaaehtoisvoimin ja vastaavat tapahtumien järjestämisestä ja aktiivitoiminnasta paikkakuntakohtaisesti maakuntien sisällä. MiBillä ei ole vielä jaostoja seuraavissa maakunnissa:
Ahvenanmaa
Etelä-Pohjanmaa
Kainuu (odottaa uudelleenkäynnistystä!)
Paikallisjaoston aloittamiseksi maakunnassa on oltava vähintään 40 MiBin jäsentä sekä innokas aktiivitiimi, joka on sitoutunut pyörittämään toimintaa. Maakunta voi hakea yhdistyksen toiminnanjohtajalta paikallisjaostostatusta toimittamalla vapaamuotoisen, kirjallisen hakemuksen.